Şant manukyan yazmış.
2018 yılında hazırladığım ve sonuçsuz kalan bir proje(nin adaptasyonu) , her Türk vatandaşının doğum hakkı olarak sahip olacağı fon (yazarken zihni sinir gibi hissettim (yaşlılar gençlere anlatsın)) : https://drive.google.com/file/d/1NPe...sharing… . Akıl akıldan üstündür, belki biri daha iyi 1 fikirle+
https://mobile.twitter.com/SantManuk...05306951569408
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Bütün mesele, M1 para arzının artışından kaynaklanıyor aslında. Yalnız bu durum sadece ülkemizde değil, tüm dünyada bu şekilde. Tüm gelişmiş ülkeler(ABD, tüm Avrupa, Japonya, İngiltere vb.) tüm hızıyla parasal genişlemeye gittiği sürece, döviz rezervlerimiz 50 milyar dolar ekside dahi olsa, her fırsatta ve söylemle döviz bulmayı sürdüreceğimizden hiç kuşkum yok.
Tek fark, bulduğumuz döviz için ödediğimiz faiz. Zaten o noktada da değişen tek olgu, borcu borçla çevirebilme yeteneği. Bu kadar para bolluğunda, bu konuda da ülke olarak sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Nitekim, tüm dünya borsaları eşliğinde Bist'in de yükselişi düşüncemi teyit eder nitelikte. Benzer şekilde emtia fiyatlarındaki artış da bol paranın bir yansıması aslında.
Biz ülke olarak kendi içimize bakacak olursak, bu kadar para bolluğunda gayrimenkul fiyat artışını, 2.el araç fiyat artışını, Bist'in artışını(evet borsa artışı da benim gözümde aynı kategoride) sadece enflasyona bağlamamamız gerekiyor. Nasıl ki, bol para enflasyonun yegane sebebi, bunun küresel boyutta olması, sadece bizim değil tüm dünyanın "at gözlüğü" ile gerçeğin görmezden gelinebileceğini gösteriyor.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Protesters have blocked roads in the Lebanese capital Beirut over reports that government subsidies for some basic goods will be cut.
Demonstrators burned tyres in the city centre, and some also attempted to reach the parliament building.
The head of the country's central bank earlier said the subsidies on flour, fuel and medicines could not continue beyond the next two months.
UN agencies have warned of a social catastrophe for the poorest households.
The central bank has been providing foreign currency to importers of goods including flour and fuel at a favourable rate as the Lebanese pound continues to decline in value during a prolonged economic crisis.
Tens of thousands of people have been pushed into poverty in the country, which has also been hit hard by the coronavirus outbreak.
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-55224884
her ne kadar tüm koşullar birebir örtüşmese de, yıllarca bizdekine benzer (cari açığa dayalı) bir ekonomik büyüme modeli uygulayan ve sonucunda sürdürülemez borçlarından dolayı ödemeler dengesi krizine giren Lübnan'da son durum: hükümetin ekmek, akaryakıt ve ilaç yardımını keseceğini işaret etmesiyle (MB de bu malların ithalatını finanse edecek döviz kalmadığı için) sokaklara dökülen bir halk..
küresel para bolluğu gazına fazla gelmemek lazım bu günlerde![]()
ytd..
Tam olarak katılmasam da haklılık payı ve etkisi var elbet. Pandemi ile birlikte hızlanan bir süreç.Ama bizde dövizdeki devir daim çok önceden başlamıştı.
Tabi bunun birde geri dönüşü var. Parti yapıyoruz evde aman eller havaya ortalık toz duman darmadağın. Sabah olunca etrafı toplamak gerekecek elbet. Ve FED yine FED liğini yapacak hiç beklenmedik bir anda 180 derece dönecek. Zaten öngörülebilir olsa FED olmazdı değil mi. Olmaz demeyin oldu hep aynısını yaptı zalımın kızı FED. Yine aynısını yapacak. Çok çok uzun bir zaman dilimi olduğunu da sanmıyorum önümüzde. İşte esas o vakit yumurtalar tokuşacak, pekmezler akacak.
https://www.bddk.org.tr/ContentBddk/...vzuat_1059.pdf
Banka bilançolarına makyaj üzerine makyaj......
Banka hisseleri ucuzmuş!....
İşten çıkarma yasak, ödenmeyen kredilerin takibini ertele. Bu adamlar zaten krediyi takla attırıyor yeni kredi alamaz. Gerek kamu gerekse merkez hatta bankalar parayı dolar satarak mi bulacak. Bu politika için geç kalındi. Hem işsizlik hem enfilasyon hem faiz de sıkıntı olur.
Gelen son dakika haberine göre; KOBİ'lere yeni kredi destek paketi açıklandı. Kredi Garanti Fonu (KGF), Avrupa Yatırım Fonu aracılığıyla yürütülen COSME Programı kapsamında yeni bir destek paketi hazırladı. KOBİ'lerin 1 yıl ödemesiz, 60 aya kadar vadeyle yararlanabileceği kredinin faizi ise piyasa şartlarına bağlı olarak bankalar tarafından belirlenecek. Proje kapsamında bankalar tarafından KOBİ'lere yaklaşık 7,5 milyar lira tutarında kredi kullandırılması bekleniyor.
Kobilere yeniden KGF teminatlı kredi veriliyor.
Hayırlı olsun.
Umarım verilen bu kredilerin döviz ve altına gitmemesi için önlem alınır.
Yer İmleri