1350 üstü kalıcı olması için yeni bir hikaye gerekiyor. şuan görüntü aşırı şişmiş ve ekonomik gerçeklerden uzaklaşmış halde.
diğer bir tarafta 7.80 altı kur ve 15 üstü bir faiz ticari dengeleri bozar. yeni başkan bu toplantıda gerçek duruşunu gösterecek. (geçen toplantıda olması gerekeni yapmıştı)
para basıldığı sürece sıkıntı yok...
ekonomik gerçekler ile finansal piyasadaki gerçekler maalesef çoğu zaman örtüşmez.
dolar endeksi ve vix düşmeye devam ettiği sürece borsalar da yön yukarı gibi duruyor orta vadede.
bizdeki durum mb ve hazinenin atacağı adımlarla ilgili olacak.
tabi bunlar tek başına yetersiz, şimdilik yabancı faize geliyor,
yabancı geldikçe sıkıntı yok ama daha somut adımlar ve reformlar gerekli bunda mutabıkız.
Yaklaşık 3 yıldır taşırım... Son 6 ayda iyice yükselttim payımı hsyf lerde ve şükür güzel de kazandım..Hsyf ve fon sepeti fonlarından alıyorum..
Tabi ki Sn pit iyi niyetle söylemiştir şüphem yok.. Ama hsyf leri de günde -10 bile yapabilir şeklinde vurgulamak yeni giren arkadaşlar için panikletici ve caydırıcı olabilir...
Mutlaka iniş çıkışlar olacaktır...Pandemi çöküşü çok orjinal bir çöküştü..Benzeri çok nadir yaşanmıştır ve kaldı ki paniklemeyen o çöküşü fazlasıyla geri almıştır...
Borsamız güzel bir trend yakaladı.. Döviz bazında borsamizın avrupa ve Abd borsalarindan halen çok ucuz olduğunu ve hsyf lerin orta ve uzun vadede güzel bir yatırım araci olacaginı öngörüyorum...yeter ki doğru zaman da giriş ve iyi yönetilen fonlar olsun veya sabırla beklensin..Dunya üzerinde inanılmaz bir likit bolluğu var ve artmaya devam edecek bunu unutmamak lazım...Tek adres emtia ve hisse senetleri...Tum arkadaşlara bol kazançlar diliyorum..
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gediğin gbg fonu ilginç bir fon yabancı fonlar arasında , çok aktif görünmese de kıyaslarını neredeyse yakalıyor. MSCI World'u yani tüm dünya borsa büyümesini bir şekilde yansıtabiliyor görünüyor, geçmişe dönük portföylerini inceleyen, taşıyan var mı ?
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri