O egeli ben değilim
Sn Deniz
Forumda yazılmıştı. Birikimlerdeki döviz-tl dağılımı tl aleyhine geliştikçe merkez bankasının faiz kararlarının piyasaya olan etkisi azalacak diye şu anda bunu yaşıyor muyuz ? Yoksa faiz %20 olsa her şey normale döner mi ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
sistemdeki döviz hesaplarının bir kalemde tl 'ye çevrilmesi, hem merkez bankasının hem de bankacılık sisteminin yükümlülüklerinin ifası açısından ciddi sıkıntıları beraberinde getireceğinden, içeriden bir gücün tek başına karar alıp bu işe kalkışması, uygulaması mümkün değildir.
diğer bir takım sermaye kısıtlamaları, yakın geçmişte olduğu gibi, duruma göre yine devreye alınabilir, dozları artırılabilir. ne de olsa necip milletimizin her kese eşit uygulanan vergilerden yana şimdiye kadar herhangi bir şikayeti olmamıştır, bundan sonra da olmaz diye düşünüyorum..![]()
ytd..
Deniz abi abi dünkü MB -59 milyar TL açık olarak kapatması sizin dikkatinizi çekti mi. Birde kamu bankalarında sanırım mantalite aynı hazine tahvili döviz cinsinden alıp dolar satıyor gibi hatta damadın mantığı hala devam ediyor. BDDK dahil hepsi pisliği halinin altına koyuyor. Bu konudaki fikriniz ne abi
Abi diyelim ki imf den borç bulduk ( ABD & biden ile anlaştık) imf al bu parsyi tepe tepe kullan mi diyecek. Diyelim ki hukukî düzenlemeler yapıldı. RTE nin kim canını sıkarsa bu yolla dayağı tazminatı diyordu. Kaldı ki tüm atananlar partili. Dün düz bırak değişen bir şey olmaz belki anayasa mahkemesi dur der. Onu da o güccük mahkeme uygulamaz. Bu konuda ciddi olan gazetecileri bırakır anayasa mahkemesi kararını uygular. Yatırım gelir mi yok. Bunu derdi yiyebildigimiz kadar yiyelim. Ne götürürsek kar. Hatta EPDK çıkan dağıtım şirketlerinin tüm masrafları tüketiciye yansıtacak olayı bile aç kalan ..... beslemek için. Bunlar tarihte olmayan herşeyi icat eder.
Tarihleri yanlış hatırlayabilirim. Sn deniz düzeltir. Ama bizim hikayemiz önce birden çok faizli koridor, sonrasında glp ile üstü örtülü faiz artışı ile başlayan inovatif merkez bankacılığı modeliydi. Yeni ekonomi yönetimi bu mantıktan daha muhafazakar yapıya geçeceğini deklare etti. Bu krediyi bu kadar hızlı harcamazlar.
Bu topikte siyasete girmek istemiyorum ama anadolunun kaderi tarih boyunca hiç değişmedi. Batı ile doğu arasında köprü kurup güç dengesine göre nüfüzü diğer tarafa geçirmek veya engellemek. İskenderden, dariusa, haçlı seferinden, osmanlının viyana kapılarına gitmesine, iki dünya savaşına kadar bu görev hiç değişmedi.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Son düzenleme : Egeli; 11-12-2020 saat: 23:53.
O egeli ben değilim
Yer İmleri