Originally Posted by
Sabırlı Borsacı
Sayın Dante
Ben bu paylaşımları yaparken, ilerde birileri okursa o günki ekonomik verileri de bilip ve karşılaştırma yapabilsin diye de düşünerek paylaşıyorum. Biraz bozuk cümle oldu ama[emoji16][emoji3]
Bagfaş bugünlerde ortalama 20.00 lira diyelim. Bu aklımızda kalsın. Büyük ihtimalle uzunca bir süre bölünmez diye düşüüyorum. Bedelli bölüneceğinini de pek sanmıyorum. Onun için fiyat hareketlerini TL olarak doğru takip edebiliriz. Temettü verebilecek bir durumu da yok. Onun için dolar önemli bir ayrıntı.
Mesela bugünlerde gördüğü en yüksek piyasa değeri dolar bazında 120 milyon dolar. 2020 Ocak ayında 21.06 yı gördüğü zamanki piyasa değeri ise 160 milyon dolar olabilir. Bu da aklınızda bulunsun.
Bagfaş ın 04 Ocak 2019 da gördüğü en düşük 4.65 li fiyatlardaki piyasa değeri ise ortalama 40 milyon dolar civarı idi. Bunlar önemli rakamlardır.
Bu yazdıklarımı ilerde okuyan arkadaşlar olursa kağıdın fiyat hareketlerini ve içinde bulunduğumuz ekonomik durumu biraz da olsa anlayabilirler diye düşünüyorum.
Mesela dün yani 11 Aralık 2020.de AB toplantısı ve yaptırımları konusu vardı. Gelen bir haberle 2021 Mart ayına ertelendiğini duyduk. Ayrıca bugünlerde ABD den gelen S400 yaptırımları konuşuluyor. Koronavirüs konusu hâlâ gündemde. Aşı bulundu ve yakında Tükiyeye de gelecek. Vs.vs.
Sokağa çıkma yasağının olduğu haftasonlarından herkese saygılarımla..
Herkese bol.kazançlar dilerim.
Yer İmleri