Originally Posted by
nosfecagri
Abi bu hareketi tek kişinin yaptırması çok zor değil mi sence de?
Tahvil kafamı karıştırıyor. Çok yüksek. Bilanço değerlemelerimde, 4 5 şirket uygun çıkıyor artık yavaştan şişmeye başlıyor, ama ilginç şekilde bist30 şirketleri HALA ucuz...
Küçüklerde, öyle 20 30 a katlamadık ama ralliyi yakaladık diyebilirim çok şükür. Temeli sağlam, taş gibi kar eden şirketler bence, çöp olanlara göre çok çok az gitti. Öyle değişik bir sene oldu 2020, bakalım 21 neler getirecek.
Mucize gibi bir şey oldu...artık para babaları, akp nin finansörleri de olabilir, devreye girip bu hareket silsilesi oluşturulmuş olabilir. mb başkanı planlıydı, ama berat ve sonrası planlı değildi bence, eğrisi doğrusuna denk geldi bir şekilde.
şunu kabul etmesi lazım badem tayfasının..ne ab, ne abd erdoğan ı istemiyor(özellikle biden sonrası)...eskiden de hoşlanmazlardı, ama artık istemiyorlar da...bu nedenle fırsatını bulunca yüklenecekler.
şu ucuzluk mevzusuna gelince..rusya da hep ucuzdu, hala ucuz...son 2-3 yıldır söylüyorum, değerlemede örnek alacağımız ülke rusya..bir ara onlardan da ucuzduk, şimdi yakın sayılırız. bu arada yönetim şekillerimiz benzese de, kurumsal yapılan bizden çok daha iyi...mesela mb gerçekten bağımsız, araçları, enflasyonla mücadele için istediği gibi kullnabiliyor.
bizde bir piyasacı uzaman zibidi tayfası var...mamayı görünce hemen ağzının suyu akar, pavlovun köpeği gibi, şartlanmış...mama varsa, sorun yok onlar için...prensip, ilke vs hemen unutulur.
çıkıp delikanlı gibi, enflasyonla gerçekten mücadele edilmek isteniyorsa, önce mb nin bağımsızlığı kabul edilecek..kimsenin emir kulu olmayacak mb başkanı...öyle lafımı dinlemedim, görevden aldım diyemeyeceksin..hatta mb başkanı çıkıp görevime karıştırmam, karışan olursa istifa ederim diyecek.
yerli uzmancıklar böyle de...yabancı sıcak paracılar farklı mı sanki...onlar da vurkaç pelşinde...biraz para soktular, karı cebe indirene kadar her şey güllük gülistanlık...iddia ediyorum mb faiz arttırmasın, dolarda yine hareket olmaz pek, olumsuz yorum da gelmez fazla...bu iş her zaman böyle oldu zaten.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri