Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
1 nolu bölge cokomelli istifa sonrası.. istifa hafta sonu gelmişti.. pazartesi günü gap oldu. dolayısıyla bir önceki hafta perşembe veya cuma kimsenin haberi yoktu. dolayısyla o bar oluşmadan teknik analiz öyle bir yönelme gösteriyormuydu ? soru bu ve sanırım cevabı hayır kimse bilemez olmalı.. 2 nolu bölgede kırmızı büyük bar mesela.. nerdeyse 5 bin puanlık bar.. hemen ertesi gün aynı miktarda hatta daha çok yukarı tam tersi aldılar.. yine haber akışı.. teknik ile alakası yok.. gaz haberi olabilir şimdi hatırlamıyorum, veya "piyasa dostu" demeçlerin tekrarlanması..

neticede cevabın için teşekkürler.. Turk borsası ciddi oranda haber akışı agırlıklı.. indikatör soğutma vb gibi şeyleri her şekilde yaparlar veya gerektiğinde hiç soğutmazlar.. bam bam satarlar..

badem spor görüşüne elbette katılıyorum ben de burda "badem force" diye kullanmıştım. haber akışlarında sürekli mr erdoğan ın borsayı "ekonominin süperliği" için örnek olarak gösterdiğini görenler için olağanüstü şartlar olmadıkça borsayı artık hangi hisseyi veya hisseleri harekte geçirebiliyorlarsa onlarla yükselteceklerini görebiliyoruz..

o nedenle grafiklerde teknik beklentiler değil stratejik beklentiler hakim. badem force ve akape beklentileri, propaganda altyapısı borsa üzerinden ekonomi güzel algısı vb.. olağanüstü şartlarda ise farklı şekilde, mesela global bir satışta, yine sitedikleri yerde durdururlar.. orada da "biz daha az düştük süperiz "derler..
Ben onların oynadığı hisselerde oyun kurarım , bu oyunumun içinde hissede olduğumda 2 günlük 8.000 puanlık aşağı ve yukarı hareketin tek elle yönetilen sistemle alakalı olduğunu kendi oyun düzenime yerleştirdiğimden beni o kadar etkilemez.
RTE aylık konuşmalarında BORSAMIZ yine zirve yapıyor , ekonomimiz pik yaptı dedikçe ben oyunda kaldım benim oyunumunda temel analizdir bu konuşmalar gerçekmiş veya yanlışmış beni bağlamaz Borsanın RTE ve hükümet için Ekonomik anlamda bir indikatör olarak gördüklerini görüp oyun kurmaya çalışırım .