Originally Posted by
goktug
Tolga Hocam elinize sağlık. Hocam bir şey sormak istiyorum genelde RSI 50 seviyesi teknik analizde teyit noktası olarak kabul görür yani bu noktanın üzerine aşağıdan ataklarda al yukarıdan düşüşlerde sat olarak yorumlanır. Ben daha önceden de takip ettiğim için biliyorum sizin sisteminde RSI 80 üzeri senetler süzgece alınır. Ama bu noktalar genelde senette aşırı fiyatlama olarak yorumlanır. Sizin sisteminizde 80 RSI üzerinde kalıcılık için birkaç kapanış beklenmeli midir, RSI 80 altında stop mu olmak gerekir. Biraz açıklarsanız çok sevinirim.İyi akşamlar.
Öncelikle RSI değil de StochRSI kullandığımı belitrmek isterim. Günlükten ziyade haftalıklarda, haftalık bant genişliğinin de 1.05 altında olduğu senetlerde çakışma sağladığı durumlarda kullanıyorum. Zaten StochRSI'nin 0.80 eksenini aştığı zaman kullanırken tepkisizlik gösterip göstermediğine de bakabilirsiniz. Tepkisizlik gösteriyorsa (0.20 ekseni ile 0.80 eksenini geçiş fiyatları yüzdesel olarak birbirine yakınsa) kullanmak faydalıdır. Özetle StochRSI'nin iki şekilde kullanımı mevcut.
“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
Yer İmleri