Sayfa 209/996 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 1,665 - 1,672 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

  1.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Vergi+teşvik ana nedendir. Diğer yandan çinle oldukça iyi ilişkilerimiz var. Aşı alıyoruz. Huwaei’yi seviyoruz. Zoom kullanıyoruz. Swapta var sanırım


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Aşıyı Çin'den başka ülke bize vermiyor zaten, el mahkum. Eh, batmış ülke ile swap yaparken ne istersen alırsın, çok uğraşmana gerek yok. Onlar için küçükte olsa bir pazarız. Yani eli kuvvetli olan onlar. Vergi + teşvik derken, göstermelik montaj fabrikasının yanında ne verdik acaba? veya ne kaldı verilecek?

  2. #1666
     Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Çin'in geleceği karanlıkmış ama:

    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/c...la-57761yy.htm
    Hangi çin adamlar neredeyse 2000 yıldan fazla devlet kültürünü devam ettiriyor. Nice yiğit çini alayım derken çinli oldu.
    Çok uzun yazmayayım sadece şunu söyleyim. Çin tam gücü ele geçirmek için savaş çıkarmadan 200 yıl sabırla bekleyebilir. Bunu yapabilecek batı ülkesi var mı ?


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

  3. #1667





    Bu firma Dünyada 9. sırada ve değeri 117 milyar dolar gayme, senin bütün borsanı satsak ~ 233 milyar dolar gayme...

    Biz ancak zincir mağazaylan, imar rantı biliriz.

    50-100 Milyon dolar gaymeylen, cep telefonu pavlikası yerine ancak gülücük alırız.

    Not: Pavlika rahmetli Aziz Nesinden aklımda kalmış, neden öyle yazardı bilmem?
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

  4. #1668
    Velhasıl cehalet mutluluktur, keşke hepimiz cahil kalsaydık.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

  5. 60 yıl önce Çin e aşı gönderiyorduk şimdi aşı bekliyoruz.

    Türkiye nin 60 yıl önce Çin e kolera salgını nedeniyle aşı gönderdiğini hatırlatan CHP İstanbul Milletvekili Toprak, Şimdi ise korona için Çin den aşı bekliyoruz. Çünkü Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsünü kapattılar dedi.

    https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem...yoruz-6167663/

    CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, iktidarın 83 yıl boyunca dünyanın en önemli aşı ve serum üretim merkezlerinden birisi olan Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'nü (RSHE) kapattığını hatırlatarak, 60 yıl önce Çin'e kolera salgını nedeniyle aşı gönderdik. Şimdi ise korona için Çin'den aşı bekliyoruz. Çünkü Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'nü kapattılar. Dünyaya aşı ihraç eden Türkiye'yi aşı ithalatçısı ve dışa bağımlı konuma getirdiler dedi.

    Toprak, yaptığı açıklamada Savaştan çıkmış, yoksul ve salgın hastalıklarla boğuşan Cumhuriyet'in ilk Sağlık Bakanı Refik Saydam tarafından 1928 yılında kurulan Hıfzıssıhha Enstitüsü, 2011 yılında KHK ile kapatıldı. Şimdi Çin aşısına mahkum olduk dedi ve şunları söyledi:

    İTHAL EDİYORUZ

    Oysa Türkiye 60 yıl önce Çin'e kolera salgınında aşı göndererek yardım eden ilk ülkeydi. Korona salgınında herkese öncelikle grip ve zatürre aşısı olma çağrısı yapan iktidar, yeterli aşıyı ithal edemiyor. Türkiye, koleradan kuduza, tifo-tifüsten dizanteri-difteriye, verem aşısından, şarbon, çocuk felci, çiçek, veba, kızıl, kızamık, BCG aşısına kadar salgın ve bulaşıcı hastalıklara karşı 20'den fazla aşıyı üreten, ihraç eden bir ülke idi. Şimdi hepsini ithal ediyoruz. Halkın sağlığına harcanması gereken milyar dolarlarla dünya ilaç devleri, aşı tekelleri zengin ediliyor.


    Refik Saydam kapatılmasa aşıyı ilk bulan biz olurduk.
    Bugün Türkiye'nin şarbon salgınıyla telef olan hayvanlar için de aşıda dışa bağımlı olduğunu vurgulayan Milletvekili Toprak, şöyle devam etti: Refik Saydam Enstitüsü kapatılmasaydı muhtemelen korona aşısını ilk bulan ülkelerden biri olacaktık. Şimdi korona aşısı için kapı kapı dolaşıp, kuyrukta bekliyoruz. Bu enstitü yeniden ihya edilebilir, Türkiye'yi aşıda ve serumda dışa bağımlılıktan kurtarabilir.

  6. #1670
    İçişleri Bakanlığı, bazı otel ve konaklama tesislerinin yemekli ve müzikli yılbaşı paketleri satması üzerine valiliklere genelge gönderdi.

    Genelgeye göre, yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında otel ve konaklama tesislerinde kutlama yapılmasına izin verilmeyecek.

    Tesisler, yılbaşında yemekli-müzikli kutlama/eğlence programları yapılacağı yönünde kampanya veya reklam faaliyetlerinde bulunamayacak. / Anadolu Ajansı


    Otel/konaklama tesislerinde konaklayan müşterilerin kalabalık şekilde bir araya gelmemelerine yönelik tedbirler alınacak. Yemek saatlerinde bu hususa özellikle dikkat edilecek

    Kolluk kuvvetlerince otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlarda bulunan müşterilerin konaklama için bildirimde bulunulan kişiler arasında olup olmadığı kontrol edilecek/ İhlas Haber Ajansı

    “ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.


    >>> FORUM KURALLARIMIZ <<<


  7.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Montaj değil imalat deyince 50 milyon dolar bana az geldi. Yarı iletken üretimi bu kadar kolay mı ?


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    imalat dediğine bakmayın montajdır o. akp taraftarlarının yüzde kaçı imalat ile montaj arasındaki farkı bilebilir ki?
    adamlar yakın zamanda antepte 350 fabrika açtık diye propaganda yaptı detayına girmeyelim

    sektörün içinden değilim ama global üretim firmaları nasıl çalışır az buçuk biliyorum.

    habere doğru/yanlış diyemem ama montaj tesisi kurmak o kadar da zor değil, cep telefonunda kullanılan malzemeler yükte hafif paha da ağır şeyler dolayısı ile lojistik masrafı göze batmaz. zibilyon çeşitte teşvik vardır. gümrük birliği vs. diye gider.

    örneğin sizce Vestel cep telefonu fabrikası gibi tutmayacağı çok net bir işe 500 milyon dolar yatırmış mıdır?

  8. #1672
     Alıntı Originally Posted by ayyan Yazıyı Oku
    Ar-ge yapmayacaklar tamam da.. Çin'deki şirket niye gelip herşeyi burada üretsin ki? Türkiye Çin'den daha mı ucuz?
    Bence bizdeki üretim daha ucuz.Asgari ücret çinde 350 dolarmış,bizde hele belli olsun da bakalım asgari ücret kaç dolar olacak.Çinin mal satacağı her yere ulaşım lojistik açısından bizim memlekette üretim yapılırsa daha kolay olur.E çinliler yatırım yapacağız deseler bizimkiler zibilyon tane avantaj sunarlar adamlara ,artık çinde üretim aslında onlar için çok da hesaplı olmayabilir.

Sayfa 209/996 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •