fonlar uzun vadeli oldugun bile bile neden her gun kontrol ediyorsunuz?![]()
fonlar uzun vadeli oldugun bile bile neden her gun kontrol ediyorsunuz?![]()
Canlar gider heyyyy
Başka zaman yapacak işte. Büyücü değiller, her satıştan kaçamazlar, manevra yapamayabilirler her seferinde.
Her düşüşü , her çıkışı nokta atışı kimse bilemez yeryüzünde. Sadece uzun vadede, %50'den fazla bilmesi beklenir bir fonun.
5 yıllık getirilerini bist100 ile kıyas ederseniz, sırf bist100'e %350 fark attığını gözlemlersiniz. Bunu ayı piyasalarında daha az hasar alarak, boğa piyasalarına daha güçlü katılarak yaptı.
Günlük, iki günlük telaş yapmayın, anlık verilerde kaybolmayın , artık şu bir günlük verilerden uzun çıkarımlar yapmayın, trader alışkanlıklarından vazgeçin, fon yatırımcısı olun, hisse değil bunlar uzun vadeli yatırım fonu diye diyorum.
Ya da neyse yapın, siz bilirsiniz.
eidt : tcd taşımıyorum son bir bucuk yıldır, onu da söyleyim bu arada.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben TCD kötü fon demedim ki zaten. boşuna stopaj veriyoruz dedim. 5 yılda TKF, TCD'den çok daha ileride gözüküyor e nerede kaldı o malum manevralar o zaman? böyle bir manevra alanına sahip fonun hsyf'den çok daha yukarıda getitrmesi gerekirdi bence. Bu, ayı piyasalarında daha az hasar almış haliyse hiçbir manevra alanı olmayan TKF nasıl daha yüksek getiri getiriyor o halde?
Telaş yapmıyorum özellikle baktım TCD ne yapmış diye aynı pandemi döneminde olduğu gibi bir şey yaptığı yok. He derseniz ki bu manevraları çok uzun ayı piyasalarında yapıyor o zaman zaten fonda bulunmam ki satar çıkarım.
Uzun ayı piyasalarında fon satıp kaçacağınıza, yanında da cüzi miktarda endeks shortlarsanız kaldıraçlı piyasalarda, 1 haftada bize miami'den kart atarsınız. Hayat böyle kolay olsa keşke . bol kazançlar dilerim. Uzamasın polemik lütfen.
Yazmayacaktım, dayanamadım, hatalıyım, pişmanım.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Sn tele vole,
Tcd, tkf,mac, gmr gibi fonlar ligimizdeki fb,gs,bjk,ts gibidir, her zaman kazanmazlar ama uzun vadede en çok onlar kazanır ve şampiyonluğa oynar/ulaşırlar.
Aralardaki yol kazalarına takılmayın, olur böyle şeyler, bazen olmadık takımlara yenilir saç baş yoldururlar ama eninde sonunda en çok kazananlar onlar olur genelde![]()
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri