Sayfa 411/1003 İlkİlk ... 311361401409410411412413421461511911 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 3,281 - 3,288 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by Lemon Yazıyı Oku
    Sn hellistheothers yanlış hatırlamıyorsam daha defansif olacağını yazmıştınız 2. değişkenin. İzahnamesi çıktı mı yeni değişkenin.
    Evet izahnamesinde ikinci değişken için 1-2 risk diyor. Bu bilgiye göre defansif olacağı beklenir. Ama opb'de görünen o ki daha defansif hale geliyor. Şimdilik tuhaf görünüyor. Belki qinvest, ve ünlü gibi tüm değişkenlerini daha defansife, daha düşük risk aralıklarına çeviriyordur.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3 gündür çözülemeyen ve surekli dile getirilen bir stopaj var ) hayret ediyorum gerçekten.. Hem kurumsal işleyişlere hem de bireysel algılara ve önceliklere şaşırmamak mümkün değil...

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Selamlar,

Haftasonu hesabımıza gelen bir parayı bankaya ait ppf ile değerlendirebilir miyiz? Yoksa ppf için de diğer fonlar gibi hafta içi mesai saatlerinde mi işlem yapılmalı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4. Ne yazık ki her işimiz böyle, vergi ya da imar affı için Kanun çıkıyor, ama bu kanunlar net ve sade bir dille yazılmadığı icin her okuyan farklı anlam çıkarıyor. Halbuki stopajın sıfırlandığı gün Maliye Bakanlığı bir tebliğ çıkararak bu karışıklığı çözebilirdi. Yine benim aklıma takılan Gmstr, Gldtr gibi borsa yatırım fonlarında da stopaj sıfırlandı mı acaba? Özellikle gmstr fonunda devamlı al sat yapıyorum. Verginin sıfırlanması çok avantajlı olur.

5.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Selamlar,

Haftasonu hesabımıza gelen bir parayı bankaya ait ppf ile değerlendirebilir miyiz? Yoksa ppf için de diğer fonlar gibi hafta içi mesai saatlerinde mi işlem yapılmalı

Haftasonu banka pps'si alırsanız eğer Pazartesi günkü fiyattan alırsınız o yüzden haftasonu almak ile pazartesi almak arasında bir fark olmaz.

6.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Haftasonu banka pps'si alırsanız eğer Pazartesi günkü fiyattan alırsınız o yüzden haftasonu almak ile pazartesi almak arasında bir fark olmaz.
    Anladım hocam ppf’yi almış görünüyorum ama demek ki işletilmeden duracak. o halde bu miktarı günlük faiz ile değerlendirmek daha mantıklı.

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Evet izahnamesinde ikinci değişken için 1-2 risk diyor. Bu bilgiye göre defansif olacağı beklenir. Ama opb'de görünen o ki daha defansif hale geliyor. Şimdilik tuhaf görünüyor. Belki qinvest, ve ünlü gibi tüm değişkenlerini daha defansife, daha düşük risk aralıklarına çeviriyordur.
    Teşekkürler, daha defansif hale gelmesini anlayabilirim ama neden kendini kısıtlıyor eski izahnameyle de hisse oranını yada borçlanma araçlarını istediği oranda tutması serbest iken şimdi kendini kısıtlıyor. Gma'dan başka alternatif de kalmıyor gibi orta riskli değişken düşünenler için.

Şimdi Sua'nın yeni izahnamesine baktım riskim 1-2 temkinliyim demesine rağmen kendini sınırlamamış oranlar konusunda.
    Son düzenleme : Lemon; 26-12-2020 saat: 17:37.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

8.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Ne yazık ki her işimiz böyle, vergi ya da imar affı için Kanun çıkıyor, ama bu kanunlar net ve sade bir dille yazılmadığı icin her okuyan farklı anlam çıkarıyor. Halbuki stopajın sıfırlandığı gün Maliye Bakanlığı bir tebliğ çıkararak bu karışıklığı çözebilirdi. Yine benim aklıma takılan Gmstr, Gldtr gibi borsa yatırım fonlarında da stopaj sıfırlandı mı acaba? Özellikle gmstr fonunda devamlı al sat yapıyorum. Verginin sıfırlanması çok avantajlı olur.
    Gmstr ve Gldtr borsa yatırım fonu.

Mevzuatımız BYF'yi şöyle tanımlıyor.
    Borsa yatırım fonu: Kurulun borsa yatırım fonlarına ilişkin düzenlemelerinde tanımlanan ve esasları belirlenen yatırım fonunu ifade eder.

Yani BYF'de bir yatırım fonudur.

3321 sayılı CB kararı bazı yatırım fonlarının stopajını sıfırladı.
    Tanıma kıymetli maden fonları da uyuyor.

Sonuç :
    Gldtr ve GmsTr bir yatırım fonudur ve sıfır stopaj tanımına uyan fonlardır.Yani onların da stopajı sıfır olmalıdır.

Ama sıfır stopaj değildir derlerse derdinizi anlatacak merci bulamazsınız.

Sayfa 411/1003 İlkİlk ... 311361401409410411412413421461511911 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •