Sayfa 417/1003 İlkİlk ... 317367407415416417418419427467517917 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 3,329 - 3,336 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Son düzenlemeden kendi anladığım kadarıyla fonların stopaj durumu için bir tablo oluşturdum (Kesin bilgi değildir. Hata görürseniz bildiriniz)

https://docs.google.com/spreadsheets..._Cf_R9vz0erXSU

2.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Son düzenlemeden kendi anladığım kadarıyla fonların stopaj durumu için bir tablo oluşturdum (Kesin bilgi değildir. Hata görürseniz bildiriniz)

https://docs.google.com/spreadsheets..._Cf_R9vz0erXSU
    Elinize sağlık.

Benim aklımda bir tek şüpheli fon grubu kaldı açıkçası artık.

Genelde döviz bazlı içeriği olan, yabancı hisse ya da yabancı etf taşıyan ama kategorisi '' fon sepeti şemsiye fonu '' olan fonlar. ( gbc, tff vb. gibi )

Tamam kararnamenin ruhuna göre, döviz bazlı enstrüman taşımaları dolayısıyla, muaf olmamaları daha normali geliyor ancak, fon sepeti fonlarının bazısının sıfır stopaj , bazısının 10% stopaj olması da bir vergi düzenlemesinin yapısına aykırı gibi geliyor. Çünkü bu tür düzenlemelerde amaç ya da ruh değil , net söylem gereklidir bildiğim kadarı ile hukuken.

Sonuçta yabancı ürün taşımıyor gibi görünen sıfır stopajlı olduğu düşünülen diğer fon sepeti fonlarının içinde de, içinde yabancı ürünler taşıyan başka fonlar var.

Bakalım, zamanla anlaşılır.

Eğer mevzu düzenlemenin ruhu ise, izahnamelerine göre para piyasası fonları (ppf)'lerin bir çoğu %20'ye kadar yabancı borçlanma araçları alabiliyor. Pratikte çoğu bunu kullanmıyor ama teoride kullanabilir.
    Ne olacak alınca ? Gel stopaj alayım mı diyecek, izin verdim ama alma mı diyecek. vs vs
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Elinize sağlık.

Benim aklımda bir tek şüpheli fon grubu kaldı açıkçası artık.

Genelde döviz bazlı içeriği olan, yabancı hisse ya da yabancı etf taşıyan ama kategorisi '' fon sepeti şemsiye fonu '' olan fonlar. ( gbc, tff vb. gibi )

Tamam kararnamenin ruhuna göre, döviz bazlı enstrüman taşımaları dolayısıyla, muaf olmamaları daha normali geliyor ancak, fon sepeti fonlarının bazısının sıfır stopaj , bazısının 10% stopaj olması da bir vergi düzenlemesinin yapısına aykırı gibi geliyor. Çünkü bu tür düzenlemelerde amaç ya da ruh değil , net söylem gereklidir bildiğim kadarı ile hukuken.

Sonuçta yabancı ürün taşımıyor gibi görünen sıfır stopajlı olduğu düşünülen diğer fon sepeti fonlarının içinde de, içinde yabancı ürünler taşıyan başka fonlar var.

Bakalım, zamanla anlaşılır.

Eğer mevzu düzenlemenin ruhu ise, izahnamelerine göre para piyasası fonları (ppf)'lerin bir çoğu %20'ye kadar yabancı borçlanma araçları alabiliyor. Pratikte çoğu bunu kullanmıyor ama teoride kullanabilir.
    Ne olacak alınca ? Gel stopaj alayım mı diyecek, izin verdim ama alma mı diyecek. vs vs
    Açıkçası ben aşağıdaki metni dikkate aldım. Garanti bankasının müşterilerine yapmış olduğu bilgilendirme bu.
    GBC ve TFF için "Fon Ünvan Tipi" yabancı olduğu için stopaja tabidir dedim
    Pazartesi günü bikaç fon için ilgili kurumu arayıp bilgi almayı düşünüyorum

"Degerli musterimiz, 23 Aralik 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayimlanan 3321 sayili karar ile, 23.12.2020-31.03.2021 tarihlerinde satin alinan (degisken, karma, eurobond, dis borclanma, yabanci, serbest fonlar ile unvaninda 'doviz' ifadesi gecen yatirim fonlari haric) yatirim fonlarindan elde edilen gelir ve kazanclara %0 stopaj uygulanacaktir. Gerekli sistemsel altyapi tamamlanana kadar bu tarihler arasinda alinan ilgili fonlarin satis islemlerinden dogan stopajlar gun sonunda musteri hesabina iade edilecektir. "

4. Hisse senedi fonlarının yönetim ücret tablosu. Twitter da dolaşırken gördüm. Umarım faydalı olur.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Onunla aynı yönetim ücreti alıp endeksin her yıl bir de utanmadan 30 puan altını getiren büyük özel banka hisse fonları var.
    Ben NNF yatırımcısıyım, TKF ve MAC yatırımcısıyım. Benim zerre umurumda değil. Bak zerre değerinde umurumda değil. Bütün ücretler kesildikten sonra getiriyi yazar her yerde. Bana endeks üstünde kazandıran fonlara helal-i hakkı hoş olsun. Bana kazandırsın, endeksi geçsin yeter. Üstü onun olsun.

Çok biliyorsan kendin yap trade'ini . Burası yatırım fonu forumu. Çok şiştiyse yap endeks şortunu, koy paranı cebine.

Ne dadandınız bu hisse forumlardan buraya da. Sanki biz bilmiyoruz yönetim ücretini, sanki hayatın formülünü çözdün. Hepimizin matematiği var.

Yönetim ücretini kestikten sonra endeksi geçsin de isterse 10 mislini alsın.

Bu fonlar endeksi kopyalayan fonlar değil. mutual fonlar. Bütün dünyada mutual fonların endeks fonlara göre bir bedeli vardır.
    Yurtdışındaki mutual fon yönetim oranlarını görsen kendini bıçaklarsın demek.

Hiç anlamıyorum, ben kazanmayım de kimse kazanmasın mantığını. Bırak sana kazandıran da kazansın.

Adam 10 yıldır 80 hisse fonun 76 tanesi neden endeksi geçememiş diye kafaya takmıyor da, kendi yönetim ücretini kestikten sonra üstüne endeksi geçip para kazandıran fonları dert ediyor.

Tam yandaki çalışan 500 lira zam almasın da yeter ki bana da zam gelmesin kafası.

Gerçekten inanamıyorum. Çöp gibi 75 tane fon var orada. İnek gibi sağıyor milleti. Portföy yöneticileri bütün gün solitaire oynuyor. 5 yıl içinde portföy değişim oranı 0,4 % olan fon var. Bak yazıyla yazıyorum sıfır virgül dört. portföye beş yıldır dokunmamış. Ama 1 bucuk milyar yönetiyor güya.

3-4 tane iyi fon var. yok mac böyle, tkf şöyle tcd şunu etti. Dön baba dön bunlarla ugrasıyor millet. Bu kitle ile uğrasmamak için 10 tane iyi fon çıkmıyor piyasaya. Alma yahu. Al-ma. Bu kadar zor mu ? Buralara da musallat olmayın yav. Al-ma. Yüzlerce fon var, git başkasını al.

Zaten adam o yönetim ucretini aldığı için kendi evladı gibi sahip çıkıyor fona, bir hisse koyarken bin kere düşünüyor. Bunu anlamak çok mu zor ? Ne kadar ekmek o kadar köfte.

5 yılda bunlar sayesinde mevduatın 7 katını kazanmışım. Bana ne , ne kesmiş üstünden. Ne keserse kessin. Onu kestiği için bana bunu getirdi zaten. Yıllık yüzde ikivirgülyetmişbeş mi almış, yüzde ikivirgülaltmışmı. Umurumda değil.

Bana 5 yılda aylık ortalama 5.25% getiren fon üzerinden trilyon kessin, zengin olsun, dönüp bakmam bile. Tüm fonların getirileri orada yönetim ucreti kesildikten sonra net olarak yazıyor tefaşta. Çok kesip , para kazandırmayı beceremezse düşüyor zaten altlara. Getirisini etkiliyor.

Bu kafa yüzünden yönetim ücretlerine üst sınır koydu devlet. Sınırsız yönetim ücreti olan serbest fonlarda adam yılda %900 yapıyor. Her sene paranı 9'a katlıyor. kimse de demiyor ki sen beni 9'a katladın da sen ne aldın ?
    Ağzına sağlık üstadım, ellerin dert görmesin. Az bile söyledin.

6.  Alıntı Originally Posted by ozgur7481 Yazıyı Oku
    Hisse senedi fonlarının yönetim ücret tablosu. Twitter da dolaşırken gördüm. Umarım faydalı olur.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Guzel bilgi ama baska giderlerde var.tefasda keske toplam gideride gosterse tek tek acip bakmak cok zaman gerektiriyor.

7. Üstadlar elimde altın fonu var sanırım eylül ekim gibi almışım çünkü yüzde 5 eksi durumda.Yarın satsam stopaj iadesi alabilir miyim, ya da marta kadar altın yükselirse stopaj kesilir mi?Kafam karıştı.

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Avantajlı olma noktasında bir çok değişken var malesef kesin birşey söylemek zor. Fakat BES'te ilave %25 devlet katkısı olduğunu da düşünürsek BES'te kaldığınız yıla veya emekliliğe kadar bekleme durumunda BES avatajlı olabilir. Fakat devlet katkısı olmadan BES altın fonuda, stopaj olmayan gram altın performansının üzerine çıkamayacaktır.
    Yanıtınız için teşekkürler Sn. admustafa.

Yakın zamanda üye oldum ancak forumu uzun zamandır takip ediyorum, oldukça değerli katılımcılar ve karar almaya yön verecek ciddi girdileri olan katılımcılar var. Yatırımlarımı bir sepet yaparak değerlendiriyorum ancak bazen dönüm noktaları geliyor ve kararın somut parameterlere dayanması gerekiyor lakin kolay kazanmıyoruz.

Bu noktada yanlızca benim değil, birçok arkadaşın düşündüğünü bildiğim bu sorumu detaylandırarak, sizlere danışma istiyorum.

BES'ten emekli olmayı bekle konusunda şüphelerime var.
    Çıkıp, buradaki birikimimi yatırım fonlarına transfer etmeyi değerlendiriyorum.

Önümüzdeki ay ayrılacağımı düşünerek bir hesap yaptım.
    Şu anda benden BES'teki fon yönetim kesintisi devlet katkısından gelen miktarın 8 ayını alıp götürdüğünü farkettim.
    (devlet katkısının %60'ını hak etmiş durumdayım).

Şimdi yol ayrımında karşıma çıkan soru şu:

Bu kesintiden sonra kalan 4 aylık devlet katkısı miktarı, piyasadaki altın yatırım fonuna geçmemiz durumunda (örneğin; 10 yıl boyunca da fonu bozdurmadan her ay katkı yaparak yatırıma devam ettiğimiz varsayımı ile) elde edeceğimiz stopaj avantajının (altın fonu %0 oldu malum) üzerinde mi yoksa altında mı olur?

Fikirleriniz alabilir miyim ?

Sayfa 417/1003 İlkİlk ... 317367407415416417418419427467517917 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •