Sayfa 310/1001 İlkİlk ... 210260300308309310311312320360410810 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 2,473 - 2,480 arası.

Konu: Viop - XXIX

Alıntı Originally Posted by karar_anı Yazıyı Oku
    kadıraçlı piyasalarda iseniz diye demiştim. hisselerde temel analiz baz alınarakta değerlendirilebilir. teknik analiz bilmiyorum demeniz samimi bir cevap ama beceremeyipte fasa fiso diyenlerde var. he he teknik analiz uyduruk bir şey. siz devam edin fal açmaya kızım sana diyorum gelinim sen anla
    Evren bir ölçü üzerine inşaa edilmiş. Matematik her yerde. Hissiyatla olmuyor. Bu yüzden teknik analiz şart.

Ben şubat vade shortumu 1566 dan açmıştım. 1546 dan kapattım. Nedeni teknik tekrar yukarı çıkacağını söylediği için. 1598 den tekrar shortladım 1590 kapatım. Neden çünkü 1603 yine gelecek. Teknik herşeyi söylüyor. Ama ana hedef 1336.. Ani haberler ile inip çıksa dahi sistem rayına oturuyor her zaman. Piyasa yapıcı yanıltmaya çalışsa da teknik asla yanıltmıyor. Kısacık deneyimlerimden çıkardığım sonuç bu.

Bol kazançlar ve sevgiler

Galiba işlem fiyatlarımı yanlış yazmışım resim ekledim

Bu ara Dowu yakından izliyorum. Gerçekten tekniğin mükemmel işlediği bir endeks. Hiç geciktirmeden yapıyorlar teknik sinyalleri.

3.  Alıntı Originally Posted by karar_anı Yazıyı Oku
    yani satışa döneceğimizi düşünüyorsunuz..
    Ocak 1.haftadan sonra evet realizasyon bekliyorum. O yüzden kademeli sattığımı söyledim. Elimdeki bazı hisseler primliydi.
    Dipten alıp , tepeden satmayı sadece acemiler yapar
    selamlar.

Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Evren bir ölçü üzerine inşaa edilmiş. Matematik her yerde. Hissiyatla olmuyor. Bu yüzden teknik analiz şart.

Ben şubat vade shortumu 1566 dan açmıştım. 1546 dan kapattım. Nedeni teknik tekrar yukarı çıkacağını söylediği için. 1598 den tekrar shortladım 1590 kapatım. Neden çünkü 1603 yine gelecek. Teknik herşeyi söylüyor. Ama ana hedef 1336.. Ani haberler ile inip çıksa dahi sistem rayına oturuyor her zaman. Piyasa yapıcı yanıltmaya çalışsa da teknik asla yanıltmıyor. Kısacık deneyimlerimden çıkardığım sonuç bu.

Bol kazançlar ve sevgiler

Galiba işlem fiyatlarımı yanlış yazmışım resim ekledim

evet aynen borsa matematiktir.
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Bu ara Dowu yakından izliyorum. Gerçekten tekniğin mükemmel işlediği bir endeks. Hiç geciktirmeden yapıyorlar teknik sinyalleri.
    Daxda öyle.
    Ne yapsam daxa mükemmel uyuyor

6.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Karekök alma çok kafa yorucu bir şey, şimdi hesap makinaları çıktı artık kafa çalıştırmaya gerek kalmadı. Eskiden sanki logaritma cetveli gibi bir şey vardı cetvel ile çarpma işlemi yapılabiliyordu diye hatırlıyorum.

İşe girişte Google, Apple vs firmalar soruyormuş. En azından burada sorular bu şekilde diye düşünen kişi vaz geçer veya bu tip işlere kafası yatanlar girer. Ortalama zekadaki kişi atmasyon yaptığında çok sapma olmaz ama noktadan sonra 5 hane deseler iş kalsın ben kendime daha kolay bir iş bulayım derim. Matematik insana haddini bildiren güzel bir alan.

Bilgisayar sadece toplama ve çıkarma yapabilir özünde, çarpma ve bölme daha çok kaynak harcıyor ALU (Arithmetic Logic Unit) isminde ayrı çipler ile hızlandırıyor olabilirler. Facit makina ile çarpma ve kısmen bölme de yapılabiliyordu.

Kısa vadeli hafızası iyi kişiler kafadan çarpma ve bölme yapabiliyor. Tabi cep telefonları vs ileride insanın hafızasını da öldürürse çok şaşırmam. Sonra da hayal kurma gücü de azalabilir. İnsan Arapça'da unutmak ile aynı kökten geliyor diyorlar, insan nisyan ile maluldur şeklinde söz de var. Psikoloji de hafızanda neler kalmış onu yoklayıp sendeki sorunları veya sevinçleri vs ortaya çıkaran bir alan olabilir.
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    İngilizce Japonlara ve Türklere ters geliyormuş. İşin içine Japonlar da girince rahatladım. Youtube da videoda açıklamışlar, tabii İngizler için de Japonca karışık geliyormuş.

İngilizce kurallı bir dil, küçükten alışmayınca her seferinde kafanda tercüme yaparken iş karışıyor olabilir. Türkçe düşünmeyin İngilizce düşünün diyorlar, belki sayıları, soruları vs İngilizce düşünerek başlanabilir. Soru sormak genelde daha kolay cevaplar kafa karıştırıcı oluyor.

Aşağıdaki videoda açıklamışlar. Kısaca High Context Language olan Türkçe ve Japonca'da az sözcük ile çok şey anlatıyorsun, karşıdaki yanlış anlar ise kıvırma imkanı oluyor gibi. İngilizce'de kıvırma imkanı yokmuş Low Context Language olarak geçiyormuş.

Şarkı, türkü, şiir, sohbet vs için Türkçe uygun gibi. Geçen uçak düşmüştü kule ile anlaşamamışlar, İngilizce konuşmaları gerekiyormuş normalde ya da ben öyle anladım.

https://www.youtube.com/watch?v=llEJ2glDn0I
    Is it so difficult for the Japanese to learn English? #1 Language

Bu arada wikihow sitesi nasıl dua edilir, abdest alınır, nasıl ezan okunur vs onları açıklıyor. Karekök nasıl alınır diye bakarken denk geldi. Garip bir dönemdeyiz.
    https://www.wikihow.com.tr/Kategori:Felsefe-ve-Din
    Sevgili Ariston,
    Dilbilimde "transliterasyon" diye bir kavram var. Mesela yunanca "apologia" savunma demektir. Ama ingilizce ve diğer germen-latin dillerinde "özür-af dileme" anlamında kullanılır.
    Her unutuş bir yerine başkasını koymadır.
    Bilim adamları unutmak için beynin daha çok güç harcadığını bulmuşlar hatırlamaya nazaran.
    Bu arada
    eski türkçede unutmak=umıt, umut, ümit halen kazaklar, türkmenler kırgızlar "men umıtıp gettim" der
    Türkçe ben,sen,beni,seni, bana, sana (men, sen, meni, seni, mana, sana) -an(bir-tek) kökünden gelir.
    insan karşılığı türkçede adam olsa da(ad(t)ım, atam ne güzel dilimiz bayılıyorum eski kelimelerimize)
    Benim kendi görüşüm bu arapça kelime ben-sen yerine geçmiş gibi geliyor.
    "Hepimiz insanız" fikrinden iğreti olurum. Sanki "hepimiz patatesiz, soğanız" demek gibi gelir bana...
    "An-lamak" da böyle geçmiş olasın dilimize?

Dönelim mevzumuza;
    unutmak dedik, ya hatırlamak? türkçesi "este, esinde, esinizde olmak" esinlemek yani.

Socrates, "bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğim" demiş.
    Arkadaşı o zamanın en meşhur tapınağı Delphi'deki kahinlere gidip "Hakkaten Socrates bir şey bilmiyor mu?" diye sormuş. Kahinler "Socrates en bilge kişidir" demişler.
    Öğrencilerden Platon "Akademia"yı kurmuş. Diğeri Aristo ise "Lise"yi. Anladınız mı neden üniversitelilerde liselilere gıcık olma durumu var kendileri de aynı yer-yoldan geçmiş olmalarına rağmen.
    Platon, Socratesi yazan bile tek kişi. O da yanlış anlamış. Yetmemiş üstüne +2000seneden fazla Aristoyu başımıza bela etmiş.
    Kinikler (en meşhuru bizim Diyojen) Platon'un "erdem"inin üstüne sıçmış.
    “Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.”
    ― George Carlin
    "Bir kiniki kazı, altında hayalkırıklığına uğramış bir idealist bulacaksın"

“A cynic is a man who knows the price of everything, and the value of nothing.”
    ― Oscar Wilde
    "Kinik bir adam her şeyin fyatını bilir ama hiçbir şeyin değerini bilmez"
    (İngilizce "know" karşılığı Almancada ve diğer dillerde "wissen, kennen, lernen" iken, kelimenin kökeni "new, neu-almanca, neo-grekce, novoy-rusca, nev-farsca, navah-Sanskritçe, nau-persce, nevash-hititce)
    Bu şekilde cümleyi okursanız ne kadar ironik)))

Geoteknikte(zemin mekaniği) optimum sıkışma eğrisi vardır.
    Ters (tepesi yukarı dönük) paraboldur.
    Su miktarı arttıkça bir nktada maksimum sıkıştırabilirlik ve maksimum yük taşıma kapasitesi olur. Bu yüzden biz toprağı silindirle sıkıştırırken sularız.

Ama bu eğrinin bir tehlikesi vardır.
    Optimum su miktarından az suya doygun her malzeme, bünyesine su aldıkça bu parabol boyunca tırmanmaz, grafikte parabolun karşı kolundaki yatay eksendeki ruh ikiz eşine zıplayıverir. Göçüverir yani.
    Biz mühendis-borsacılar bu grafikten sitayişle anarız "yumurtanın tepesinde kararsızlık vardır" diyen Quantumcuları.

Benim için Pirimiz Pascal'dan sonra en önemli düşünür olan Marilyn Monroe ile bitireyim:
    “I believe that everything happens for a reason. People change so that you can learn to let go, things go wrong so that you appreciate them when they're right, you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself, and sometimes good things fall apart so better things can fall together.”
    ― Marilyn Monroe
    "İnanıyorum ki; herşeyin olmasının bir nedeni var. İnsanlar değişir ki siz onları bırakabilesiniz, işler kötüye gider ki siz onlar iyiyken değerini bilesiniz, yalanlara inanırsınız ki kendinizden başkasına güvenmemeyi öğrenin, bazen iyi şeyler dağılır ki daha iyisi biraraya gelsin"
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by KOÇ Yazıyı Oku
    Daxda öyle.
    Ne yapsam daxa mükemmel uyuyor
    Sn KOÇ itibar veremedim yakın zamanda verdiğim için. Haklısınız ama dax biraz deli birşey. Heyecan arayanlar için mükemmel. Ben daha sakin yol almak istiyorum o yüzden dowu tercih ediyorum. Bol kazançlar sevgiler saygılar

Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Ocak 1.haftadan sonra evet realizasyon bekliyorum. O yüzden kademeli sattığımı söyledim. Elimdeki bazı hisseler primliydi.
    Dipten alıp , tepeden satmayı sadece acemiler yapar
    selamlar.
    keşke öyle bir acemi olsaydım bizde burda ustayız diye gırışıyoruz selamlar...
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

Sayfa 310/1001 İlkİlk ... 210260300308309310311312320360410810 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •