Karekök alma çok kafa yorucu bir şey, şimdi hesap makinaları çıktı artık kafa çalıştırmaya gerek kalmadı. Eskiden sanki logaritma cetveli gibi bir şey vardı cetvel ile çarpma işlemi yapılabiliyordu diye hatırlıyorum.
İşe girişte Google, Apple vs firmalar soruyormuş. En azından burada sorular bu şekilde diye düşünen kişi vaz geçer veya bu tip işlere kafası yatanlar girer. Ortalama zekadaki kişi atmasyon yaptığında çok sapma olmaz ama noktadan sonra 5 hane deseler iş kalsın ben kendime daha kolay bir iş bulayım derim. Matematik insana haddini bildiren güzel bir alan.
Bilgisayar sadece toplama ve çıkarma yapabilir özünde, çarpma ve bölme daha çok kaynak harcıyor ALU (Arithmetic Logic Unit) isminde ayrı çipler ile hızlandırıyor olabilirler. Facit makina ile çarpma ve kısmen bölme de yapılabiliyordu.
Kısa vadeli hafızası iyi kişiler kafadan çarpma ve bölme yapabiliyor. Tabi cep telefonları vs ileride insanın hafızasını da öldürürse çok şaşırmam. Sonra da hayal kurma gücü de azalabilir. İnsan Arapça'da unutmak ile aynı kökten geliyor diyorlar, insan nisyan ile maluldur şeklinde söz de var. Psikoloji de hafızanda neler kalmış onu yoklayıp sendeki sorunları veya sevinçleri vs ortaya çıkaran bir alan olabilir.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri