Originally Posted by
steed1987
Arkadaşlar merhaba
İlk başlık ve burada oldukça vakit geçirdim ancak uzun zamandır giremiyorum foruma.
Ben Şubat 2018 de ilk hissemi aldım ve yolculuğuma başladım. Amacım erken emeklilik ve bu yolda uzun vadeli düşünüyorum. Portföyüm oldukça muhafazakar aslında. Bugün hesapladım hisse alımı için harcadığım paradan satış ve temettülerden kazandıklarımı çıktım. Şu anda %104 kardayım. Kimine az gelebilir ama ben gayet memnunum. Cautionary hocam sağolsun çok yardımları olmuştu. Eğer siz de tecrübesiz iseniz bu başlıktan çok şey öğrenirsiniz.
Ne kadar kazandığın değil, nasıl kazandığın önemli. 2020 de biraz da şansla, iki üç çöp hissede işlem yapıp parasını 2-3 katına çıkarmış birine göre, senin kazancın İnan daha değerli. Hem olaya 10-15-20 sene perspektifinden bakarsan, 1-2 yıllık yüksek kazancın bir önemi yok. Önemli olan yıllık enflasyon+%10-20 getiriyi ( yani reel %10-20 getiri), ortalama olarak, uzun yıllar boyunca elde edebilmek.
Piyasalar da hayat gibi. Genelde bi kere batınca, bir daha toparlanmazsın, finansal ölü haline gelirsin. Bu nedenle, birinci koşul, büyük finansal hatalar yapmamak. Az ya da orta seviye kazan, ama bir şekilde sürekli kazanan tarafta ol.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri