Sayfa 317/996 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417817 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 2,529 - 2,536 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1. Faizler %24 lere geldiğinde kur 7.2 den 5.5 lara kadar gelmişti.

Şimdi bakıyorum her ay faiz yükseliyor MB 17 ama dün 18.5 den mevduat bağladım. sanıyorum ocak ayı enflasyonuna ek yine faiz artacak doları 6.85 lerde gögüs istopu yapıp 8 lerde çakma niyetim iyice perçinleşiyor.

Bakalım hayat bize de gülecek mi...

2. Ve Ulubatlı Hasan elinde sancak, göğsünde üç ok ile merdivenin son basamaklarını tırmanıyordu

Kopacak goygoyu twitter'da itina ile takip edeceğim bakalım. YTD

3. Arkadaşlar merhaba, anlamadığım bir nokta var.Hani faizler kötüydü, enflasyonun sebebiydi? Ne oldu da 180 derece çark edildi.Doları baskiladikca ,en küçük bir olayda bu dolar olması gerekenden daha fazla tepki göstermez mi? 2 ay öncesine göre ülkede ne değişti? Hangi reformlar yapıldı? Kafamda deli sorular

4. okuduğunuzuda, izlediğinizide neden anlamakta zorlanıyorsunuz,yada anlamayıp kendince kafanda yorup senin için aylardır gece gündüz calışan kendi sağlığını hiçe sayan sağlık çalışanlarına giydiriyosun, kapkara bir nesil oldunuz!

Senin topluma ne faydan var da sağlık çalışanlarına laf ediyosun, kaç kişi öldük biliyomusun, kaç kişi oksijen çihazına bağlı yaşıyoruz, dün kaç kişiyi kurtardım, kaç kişi için kendimi riske attim biliyomusun, yakınlarının bile corana diye gelmediği hastalarla kaç saat aynı havayı soluyorum biliyomusun?

Neyse senin gibiler yüzünden kalbi inssanlara karsı karartmak istemiyorum, karartmamda, sen ve senin gibiler hiç bitmeyecek

İlgili kişiyi tanımam sevmem,

Ama anlaman için anlatayım, haberde yazanı

Kadın zatüre aşısı olmamış, corana aşısı olmuş, faz 3 çalışmasına denek olmuş, faz 3 çalişması ülkemizde devam ediyo günül olanlara yapılıyor, gidip yaptıra bilirsin,

Yani bu deneklerin bir kısmına corona bir kısmına kontrol grubu olarak sahte aşı(su yani),yapılıyor, aşı olanda aşıyı yapan sağlıkcıda kime gercek aşı yapıldığını bilmiyo, barkodları bakanlıkta, yani denek olarak gerçek aşı bile yapılmamış olabilir.

Senin gibi sağda solda laga luga yapmamış, sonraki nesiller için denek olmuş, topluma bilime fayda sağlamak için kendine senin günlerdir tartıştığın aşıyı gitmiş yaptırmış, riskleri göze almış

Bırak konuşmayı, AYAKTAN ALKIŞLAMAN LAZIM,

Kadın sevmem,tanımam ama büyük saygı duydum,
     Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    demin tvde duydum bu çağla şikel bu çin aşısına gönüllü olmuş ve derlerken kadının zature aşısıda olduğu söylendi.Şimdi benim çevremdeki engelli, hasta, 65 yaş üzeri hiçkimse bu zatüre aşısına ulaşamadı.Ama at gibi sağlıklı magazin nesnesi hepsine ulaşmış.Zenginlerin ayrıcalıklı olduğunu biliyorumda o zaman hipokrat yemini etmiş doktorlar çıkıp sanki herşey etik yapılıyormuş gibi laga luga yapmayacak tvlerde. Ya da zenginler erişiyor abi de çık, bunun için muhalif tvler vs mevcut.
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Eceli gelen kopek, cami duvarina isermis, az kaldi, biraz daha sabir.

6. Biz niye zatürre aşısı bulamıyoruz demiş, öbür taraftan mesleki hassasiyet alınganlığı gelişmiş..iletişim kazası..

Zatürre aşısı eskiden de zor bulunuyordu, covid öncesi sene de zar zor bulup yaptırmıştık.

İki türlü bu, birisi sağlık ocaklarında ücretsiz, konjuge diye geçiyor asıl uzun süre bağışıklık sağlayan bu, çocuklara yapılıyor, aynı zamanda yaşlılara ve kronik rahatsızlığı olanlara. Ama bunların da antikor testi yapılıyor, baktırmak lazım, gerek de olmayabilir.

İkincisi farklı tipte Pnömovar ve Pneumovax 23 varyantlı aşı, konjuge değil bu polisakkarit diye geçiyor. Tarcihan önce konjuge 3 ay sonra polisakkarit yapılıyor. Tersi de olabiliyor. Ama süreleri farklıydı galiba. Aynı zamanda Menenjit'e de etkili Pneumovax. İlave olarak aynı gruba Menenjit için yine Menactra var, Menactra olunmuşsa, diğer virüsler için bir de Bexsero var B tipi. Menactra 2 sene önce 400-500 TL civarıydı.

Yani bunlar özellikle Pneumovax zaten eskiden de zor bulunuyordu, ama bir şekilde bulunuyordu, 3 ay sonra 6 ay sonra birden geliyordu piyasaya. Şimdi hiç bulunmuyordur, bulunuyordur da el altından hısım akraba eş dost gidiyordur. Yani çok önemliyse, acilse eczaneye gidin, eczaneden üretici ithalatçı firmayı arayın, derdinizi anlatın, bulunduğunuz eczanenin bağlı olduğu ecza depolarına sizin adınıza gönderirler belki. Zamanında bu şekilde direk eczacıbaşından kendi adıma çok ilaç getirttim, yolluyorlar.

7.  Alıntı Originally Posted by vagus Yazıyı Oku
    okuduğunuzuda, izlediğinizide neden anlamakta zorlanıyorsunuz,yada anlamayıp kendince kafanda yorup senin için aylardır gece gündüz calışan kendi sağlığını hiçe sayan sağlık çalışanlarına giydiriyosun, kapkara bir nesil oldunuz!

Senin topluma ne faydan var da sağlık çalışanlarına laf ediyosun, kaç kişi öldük biliyomusun, kaç kişi oksijen çihazına bağlı yaşıyoruz, dün kaç kişiyi kurtardım, kaç kişi için kendimi riske attim biliyomusun, yakınlarının bile corana diye gelmediği hastalarla kaç saat aynı havayı soluyorum biliyomusun?

Neyse senin gibiler yüzünden kalbi inssanlara karsı karartmak istemiyorum, karartmamda, sen ve senin gibiler hiç bitmeyecek

İlgili kişiyi tanımam sevmem,

Ama anlaman için anlatayım, haberde yazanı

Kadın zatüre aşısı olmamış, corana aşısı olmuş, faz 3 çalışmasına denek olmuş, faz 3 çalişması ülkemizde devam ediyo günül olanlara yapılıyor, gidip yaptıra bilirsin,

Yani bu deneklerin bir kısmına corona bir kısmına kontrol grubu olarak sahte aşı(su yani),yapılıyor, aşı olanda aşıyı yapan sağlıkcıda kime gercek aşı yapıldığını bilmiyo, barkodları bakanlıkta, yani denek olarak gerçek aşı bile yapılmamış olabilir.

Senin gibi sağda solda laga luga yapmamış, sonraki nesiller için denek olmuş, topluma bilime fayda sağlamak için kendine senin günlerdir tartıştığın aşıyı gitmiş yaptırmış, riskleri göze almış

Bırak konuşmayı, AYAKTAN ALKIŞLAMAN LAZIM,

Kadın sevmem,tanımam ama büyük saygı duydum,

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    şuanki sağlık çalışanlarına birşey demedik, etik iş yapmayan üstekiler.Açtırma ağzımı şimdi ben sakat bacağımla docent oldum bu ülkede 20 yıl emek verip.Abd de burs kazandım emeğimle. nasıl sakat kaldım biliyor musun serefsiz bir doktorla, hemsirenin işini bilmemesinden.1974 de tabii doktor vs hesap vermezdi kasap gibi biç geç .Neyse ya bu topluma birtek sizin faydanız var biz boktan değersisiz sizin için.

8.  Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba, anlamadığım bir nokta var.Hani faizler kötüydü, enflasyonun sebebiydi? Ne oldu da 180 derece çark edildi.Doları baskiladikca ,en küçük bir olayda bu dolar olması gerekenden daha fazla tepki göstermez mi? 2 ay öncesine göre ülkede ne değişti? Hangi reformlar yapıldı? Kafamda deli sorular
    Bence yapılan en büyük reform, babaların kur üzerinde piyasa oyuncusu olması. Normalde devletin pek fazla dövize ihtiyacı olmaması lazım. Vatandaştan TL olarak vergi toplayıp memuruna işçine TL maaş öder, projeleri iç kaynaklarınla TL olarak finanse edersin dövizle işin olmaz. Amma ve lakin ithalata dayalı üretim, montaj sanayisi kurduysan, para babaları parayı, ithal ürün getir üstüne kar koyup iç piyasada sat gibi bir kolaycılıkla geçiniyorsa bu babaların oksijenden çok dövize ihtiyacı oluyor. Devlet de teker böyle döndüğü için bu babalara döviz bulmak zorunda kalıyor. Üstüne üstlük bu yeni reformla, bu dövizi sağlamak için piyasa oyuncusu oluyor. Şimdi piyasa oyuncusu neler yapar? Bunu borsadan üç aşağı 5 yukarı herkes biliyor, bir kağıdı toplayacaksan baskılayacaksın, olumsuz haber çıkartacaksın, trade edeceksin vs. vs. Hal böyle olunca hissenin veya dövizin değeriyle, matematikle bilanço, kar zarar vs. hesaplayarak çıkabilecek değer birbirinden alakasız çıkabiliyor.
    Bundan ötürü kısa vadeli bakmamak lazım. Bir süre geçince dengelenme olur ve her mal ederine ulaşır. Elbette bu vade çok uzun olabilir, ülkede olumlu olumsuz ne olursa olsun 5 yıl aynı yerde gezen hisseler olur veya altın alırsın 10 yıl aynı fiyatlarda beklersin, üstelik babaların vadeleri çok uzun olabilir çünkü biz vade değerlendirirken kendi ömrümüzü referans alırken şirketler kendi ömürlerini referans alır ki şirketlerin ömürleri insanın piyasadaki ömründen kat kat fazladır. Mesela ülkenin en büyük holdingi gider bir yerden arazi alır 30 yıl bekler,30 yıl sonra o arazide su kaynakları varmış, orman varmış, deprem riski varmış vs. dinlemeden imara açtırıp şirketini 50 yıl daha finanse edebilecek kazanca kavuşabilir. Tabi konumuz burada döviz ve döviz oksijen kadar gerekli olduğu için daha kritik öneme sahip, aciliyet ve ihtiyaç durumu daha değişken. Beklemek veya vade olayı da çok daha önem kazanıyor.
    Bütün bu ahval ve şerait altında, kafadan atıyorum dolar değeri 8 TL ise piyasasının 6 veya 10 TL olması da gayet doğaldır. Çünkü oyuncu var. Bu da durduk yerde, yatırım aracı olmayan dövizi yatırım aracı yapıyor, çünkü 8 liralık malı 6 ya alıyorsan veya 10'a satıyorsan kardasın demektir. Üstelik bir evi bir hizmeti vs. daha az dolarla satın alabiliyorsan reel olarak kardasın demektir. Elbette bu senaryonun tam tersi de mümkün

Sayfa 317/996 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417817 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •