Sayfa 1218/1230 İlkİlk ... 218718111811681208121612171218121912201228 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 9,737 - 9,744 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ponzi oyunlarında, ilk giriş yapanlar genelde kazanırlar, hatta iyi kazanırlar..bunlar da reklamı yapsın diye yemlenirler bilinçli olarak, daha çok müşteri gelmesi için. Kredi kullanımı da hızla artıyor. Bu işin doğasında aç gözlülük var zaten.

Bu iş 2019'da başladı, 2020 de patlar dedik...Ama biz işin göbeğinde olduüumuz için bazı şeyleri erken görüyoruz, yani işin ayyuk çıkışı 2020 de oldu diyebiliriz...Üstüne bir de 3-5 tavan garantili halka arzlar.

Resmi olarak kumar yasak olsa da, son aylarda müthiş bir kumara teşvik var...yıllık enflasyon+%10-20 desen yeni gelenlere, bir taarfıyla gülerler.

Bu durum sür-dü-rü-le-mez...tüm saadet zincirlerinde olduğu gibi, ilk girenlerden belki bir kaç kişi zengin olur..ama sonra giren %99 batar genelde...hiç bir zaman balonun tam olarak ne zaman patlayacağı bilinemez...ama gidişat az çok görülür.

Yolu bir şekilde bu başlığa düşmüş beyaz yaka arkadaşlara naçizane tavsiyem...2020 ve 21 iradenizin test yılı gibi düşnün..2021 de önemli olan, doğru bildiğiniz yatırım şeklinden sapmadan, piyasaya göre az da olsa kazanmaya devam etmek ve bu sabır testinden geçebilmek olacaktır.
    507’nin coin için paylaştığı benzer bir düşünce

https://mobile.twitter.com/e507/stat...04115562262528

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by enkahramanrıdvan Yazıyı Oku
    Bu başlıkta sanırım bu sene içinde paylaşılan bir makale üzerine ( barış ve ...) beyaz yaka işçi ücretlerinin seneler içinde erimesinin sebeplerini yazmıştım. Dün açıklanan asgari ücrete göre muhtemelen mavi yaka adı verilen düşük gelir grubu ücretleri bu sene en iyi ihtimalle 10% veya TUIK enflasyon oranının 2-3 puan üstünde refah katkısı alacak beyaz yaka denilen işçi ücretlerine yakınlaşacak. Beyaz yaka denilen kesim popülizmin ilgi alanında olmadığı ve diplomalı işsiz ordusunun piyasa baskısı sebebi ile gelecek seneleri daha zor geçireceğini, nisbi refahının azalacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Bu grup çalışanlarının artık siyasetten bağımsız olarak patron pokemonluğunu bırakıp kendi sendikalarını kurmaları veya var olan sendikalara üye olup haklarını - tüm haklardan bahsedersek kıdem tazminatlarının fonlara devredilmesi de bunun içinde var- örgütlü bir biçimde aramaları gerekiyor. Aksi takdirde İTO 'nun bir gün önce manidar bir zamanlama ile yabancı sermayeye yaptığı 'Türkiye'de işgücü çok ucuz - come to Turkey' kampanyasının en büyük kaybedeni bu grup olacaktır.
    Beyaz yakalı olup, nitelikli olup aynı zamanda ülke ile zorunlu bağları olmayanlar bunlarla uğraşmak yerine ülkeyi terk ediyor. Basit çözüm.
    Diğer yandan ülkenin gelişmesinin temeli, girişimci, nitelikli işçi, nitelikli beyaz yakadan oluşur. Bunlardan birini feda ettiğinizde gelişmeden vazgeçmiş olursunuz.
    Ekşi sözlükte şöyle bir ifade vardı. -Bireysel değerlendirme yapmayın-. Aynı ücretle bir kurumda danışmada oturmak varken, neden insanlar imalatta vs ağır işte çalışsın.
    Sorun asgari ücret artışında değil sorun asgari ücretle çalışan kişi sayısında, sorun enflasyonun hesabında

O egeli ben değilim

3. Asgari ücret ile beyaz yaka maaşının bizim ülke kadar fark olduğu başka ülke var mı? Her iş değerlidir. İşin özelliğine göre maaş artar azalır.
    Herkesin heryerde söylediği şartlar olmadan hergeçen gün sorun herkesi etkiler.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Açıkçası asgari ücretin yükseltilmesinin bence yararından çok zararı var sanayiye. Bunu sanayi de yıllarını geçiren bir yönetici olarak söylüyorum. Normal koşullar altında asgari ücret denen ücretin vasıf gerektirmeyen işlere verilen taban bir ücret olması gerekirken şuan asgari ücretli çalışan oranı bu zam sonrası %60 lara yaklaşır. Asgari ücret yükseldikçe bu az nitelikli çalışana vermeniz gereken ücret ile nitelikli çalışanlarınız arasındaki makas daralmakta. Sosyolojik olarak birçok çalışanın iş hevesini, bir şeyler öğrenip kendini geliştirme isteğini köreltiyor. İşveren de gerçekten niteliksiz çalışanlar ile niteliklilere vermesi gereken ücret ikilemi arasına sıkıştı kaldı.
    Beyaz yakalılardan hiç bahsetmiyorum bile, onların maaşları her gün asgari ücrete yaklaşmakta. Gelişmiş ülkelerde asgari ücret ile çalışan oranı düşüktür. Çalışan nüfusun çalışmayan nüfusa oranı da %70 ve üzeridir. Bizde her iki oranda gerçekten tehlikeli seviyelerde. Bu durum bu şekilde sürdürülebilir görünmüyor...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Cauti abi 2021 için tahminlerin olacak mı?
    Teşekkürler

Saygılar

Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by CahilCuhela Yazıyı Oku
    Cauti abi 2021 için tahminlerin olacak mı?
    Teşekkürler

Saygılar

Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Tabii ki olacak.

Bir de ifadelere takıyorum biraz. Daha önce hedeflerin demişti bir arkadaş, ben de düzeltiyordum. Hedef değil, beklenti, daha doğrusu bir çeşit projeksiyon. Sonuçta bunlar olacak diye poz alıp beklemiyorum.

Tahmin de doğru ifade değil�� forecast gibi olmuş, hafif sallamasyon gibi anlaşılabilir.

Planlama yaparken çok sevdiğimiz bir ifade kullanırdık. Educated guess derdik. Hani öngörü ama, altyapısı sağlam öngörüler. Sonuçta Twitter da mecburen az kelime ile derdini anlatmaya çalışıyorsun, bu nedenle çoğu zaman yanlış anlamalar olabiliyor.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Tabii ki olacak.

Bir de ifadelere takıyorum biraz. Daha önce hedeflerin demişti bir arkadaş, ben de düzeltiyordum. Hedef değil, beklenti, daha doğrusu bir çeşit projeksiyon. Sonuçta bunlar olacak diye poz alıp beklemiyorum.

Tahmin de doğru ifade değil�� forecast gibi olmuş, hafif sallamasyon gibi anlaşılabilir.

Planlama yaparken çok sevdiğimiz bir ifade kullanırdık. Educated guess derdik. Hani öngörü ama, altyapısı sağlam öngörüler. Sonuçta Twitter da mecburen az kelime ile derdini anlatmaya çalışıyorsun, bu nedenle çoğu zaman yanlış anlamalar olabiliyor.
    Abi dışarıda hava soğuktu, parmaklarım uyuşmuştu, direk yazdım gönderim Böyle bir cevabın geleceğini tahmin ettim ama beklenti kelimesi aklıma gelmedi

O zaman beklentileri bekliyorum

Saygılar

8.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Dün dolar topiğinde de bol bol konuşuldu. Asgari ücret artışının, devlet tarafından hesaplanan enflasyonun çok üzerinde olduğu, bunun maliyetlere yansıyacağı ancak beyaz yakalıların enflasyon oranında zam alacağı için çemberin daralmakta olduğu, bu nedenle son yıllarda sahip olduğu bazı lükslerden vazgeçmek zorunda olduğu ifade edildi.
    Buradan yola çıkarsak önümüzdeki sene beyaz yakalıların maaş dışındaki alternatif gelirlere olan ihtiyacı dahada artacaktır. Buradada en basit yol yine borsa ve spekülasyondan geçtiği bu sene gibi bir sene yaşamamız olası olacaktır.
    Sizinde belirttiğiniz üzere denetleyici kurumlar daha sıkı denetim yapmasına ihtiyaç bulunmaktadır.

En kolay ve vergisiz kazanç borsada, ek gelir arayanların ilk bakacağı yer, öyle bir de çıkış trendine soktular ki aklını başından aldılar yeni gelenlerin, ne hedefler uçuyor havada, muhtemelen mahvedecekler 2021'de milleti, ilk derslerini alacak çoğu kişi.
    Borsa diplerdeyken, pandemi patladığında martta nisanda bu kadar gergin değildim, aksine mal topluyordum epey de rahattım, şimdi çoğunu sattım kalanı da her an satmak üzere trendi takipteyim ama öyle bir huzursuzum ki.
    Bu düşecek demek değil tabii, benim çok eskiden gelen bir huyum, borsa tarihi zirvesindeyken ben çok korkarım, batar bana.
    Geçen haftalarda yazmıştım yıl iyi kapatılır borsanın 2020 performansı haberlerde yer etsin diye demiştim, senaryom tutuyor gibi.
    Ocak da iyi başlar, sonrası artık devam mı ederler yoksa gelenlere devire mi başlanır göreceğiz.

Sayfa 1218/1230 İlkİlk ... 218718111811681208121612171218121912201228 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •