Sayfa 46/134 İlkİlk ... 3644454647485696 ... SonSon
Arama sonucu : 1071 madde; 361 - 368 arası.

Konu: AGHOL - AG Anadolu Grubu HOLDİNG A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Soooome-where o-ver the raaaain-boooow
    Gönderi
    4,385
     Alıntı Originally Posted by emekli2 Yazıyı Oku
    ortak bir şey sormak istiyorum. aghol konsolide bilançoya şirketleri konsolide edeken bu şirketteki payı kadar olan kısmı mı konsolide ediyor, yoksa şirketin tamamını mı konsolide ediyor. örnegin aefes te %43,06 payı var. aefesin cirosunun %43,06 sını mı konsolide ediyok, yoksa aefesin cirosunun tamamını mı kendi bilançosuna ekliyor
    Anadolu Grubu'nun Konsolide Cirosu nedir?
    Efes'in satisinin %43"u olabilir mi? Tabi ki olamaz. Satisin tamamidir.
    Ozsermaye hesabinda ise hissedarlik orani gecerlidir.
    Cola tum satisini Efes uzerinden yapiyo desek (ki gercekte boyle degil, ama boyle sirketler var),
    Efes de tum malini Efes Dagitim diye bir baska sirket sirketi uzerinden yapsin
    Cola2+Efes2+EfesDagitim2= 6 olamayacagi da asikar.
    Ciro 2dir.
    Konsolidasyon hayali bir hesap olmakla birlikte sadelesmedir.
    Esas amac mukerrerliklerin/karsilikli islemlerin giderilmesidir
    isin ozu bu, gerisi muhasebe hareketleri
    Farkli farkli gosterimler var. O yuzden detay var dedim.

2.  Alıntı Originally Posted by Depeche Mode Yazıyı Oku
    Anadolu Grubu'nun Konsolide Cirosu nedir?
    Efes'in satisinin %43"u olabilir mi? Tabi ki olamaz. Satisin tamamidir.
    Ozsermaye hesabinda ise hissedarlik orani gecerlidir.
    Cola tum satisini Efes uzerinden yapiyo desek (ki gercekte boyle degil, ama boyle sirketler var),
    Efes de tum malini Efes Dagitim diye bir baska sirket sirketi uzerinden yapsin
    Cola2+Efes2+EfesDagitim2= 6 olamayacagi da asikar.
    Ciro 2dir.
    Konsolidasyon hayali bir hesap olmakla birlikte sadelesmedir.
    Esas amac mukerrerliklerin/karsilikli islemlerin giderilmesidir
    isin ozu bu, gerisi muhasebe hareketleri
    Farkli farkli gosterimler var. O yuzden detay var dedim.
    eyvallah teşekkürler. benim bulmak istediğim aghol hisse başı cirosu idi. aefesin cirosunun %43ü, mgrosun %50 si nin toplamı ve diğer şirketlerin cirolarıda aghole etkisi bu iki cironun toplamının kabaca %10 kabul edersek, agholun yıllık hisse başına cirosu tahmini133tl etmektedir. ben bunu bulmak istiyordum. Çünkü aghol bilançosundaki satış cirosu farklı bir rakama gidiyor.

3.  Alıntı Originally Posted by emekli2 Yazıyı Oku
    eyvallah teşekkürler. benim bulmak istediğim aghol hisse başı cirosu idi. aefesin cirosunun %43ü, mgrosun %50 si nin toplamı ve diğer şirketlerin cirolarıda aghole etkisi bu iki cironun toplamının kabaca %10 kabul edersek, agholun yıllık hisse başına cirosu tahmini133tl etmektedir. ben bunu bulmak istiyordum. Çünkü aghol bilançosundaki satış cirosu farklı bir rakama gidiyor.
    konsolide bilanço yanıltır önemli olan kombine ve solo bilançolardır

şöyle örenk vereyim ag hol ccola %23 sahipken yönetimi efes efeside ag belirlediğinden tam konsolidasyona tabi tutulur
    ccola tüm varlık borç gelir gider ag hol içinde görünür bu serap etkisi oluyor yüksek nakit gücü olan migros efes ccola ag hol tam konsolide ettiğinden şirket para içinde yüzüyor intibası uyanıyor ama gerçekler öyle olmadığı için 150.000 borsada anca 27 gidebiliyor
    elinizde imtiyazlı paylar varda genel kurulda 10-15 oy hakkı olan paylar
    bir şirketin %10 sahip olsanız bile tam konsolide etmek zorundasınız ,etapta yönetim kontrolünü sağlayamadığından konsolide etmiyor
    ag holde bunu kullanıyor pay oranın şirkette %65 üstünde değilse tam konsolide finansal tablolar insanları karar vermekte , fiyatlamalarda hataya sevkediyor
    gerçekte olması gereken efes ccola migrosun ,adel ısızu iştiraklerde net aktif değerinden izlenmesi
    bu finansal tablo aghol için en doğru durumu verir analistlerin 1 tanesi bie ag hol koonsolide finansal tablosu gelir tablosu ve nakit akışa göre değerleme yaptığını sanmıyorum efes (ccola) migrosu nad çevirip bu değer üzerinden değerleme yapıyorlardır

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    4,385
     Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    konsolide bilanço yanıltır önemli olan kombine ve solo bilançolardır

şöyle örenk vereyim ag hol ccola %23 sahipken yönetimi efes efeside ag belirlediğinden tam konsolidasyona tabi tutulur
    ccola tüm varlık borç gelir gider ag hol içinde görünür bu serap etkisi oluyor yüksek nakit gücü olan migros efes ccola ag hol tam konsolide ettiğinden şirket para içinde yüzüyor intibası uyanıyor ama gerçekler öyle olmadığı için 150.000 borsada anca 27 gidebiliyor
    elinizde imtiyazlı paylar varda genel kurulda 10-15 oy hakkı olan paylar
    bir şirketin %10 sahip olsanız bile tam konsolide etmek zorundasınız ,etapta yönetim kontrolünü sağlayamadığından konsolide etmiyor
    ag holde bunu kullanıyor pay oranın şirkette %65 üstünde değilse tam konsolide finansal tablolar insanları karar vermekte , fiyatlamalarda hataya sevkediyor
    gerçekte olması gereken efes ccola migrosun ,adel ısızu iştiraklerde net aktif değerinden izlenmesi
    bu finansal tablo aghol için en doğru durumu verir analistlerin 1 tanesi bie ag hol koonsolide finansal tablosu gelir tablosu ve nakit akışa göre değerleme yaptığını sanmıyorum efes (ccola) migrosu nad çevirip bu değer üzerinden değerleme yapıyorlardır
    zaten dikkat ederseniz Aghol ile ilgili araci kurum yorumlarinda genellikle ya o anki KAP haberi copy-paste yapiliyor
    ve ustune iki kelam ediliyor

ya da

"borsaya kote ve net aktif degerinin buyuk kismini olusturan sirketler zaten bilancolarini acikladigi icin cok fazla bir surpriz beklemiyoruz" tadinda klasik geyik metni ortada dolasiyor

candyshop aylarca yazdi "bilgi paylasimi var gibi gozukuyor ama maalesef hic de oyle degil" diye
    ... ve haliylen piyasa da bunu fiyatlamada kullaniyor
    belirsizlik sanki birilerinin isine geliyor

ETAP mesela tam bir muamma
    Paket icinde paket icinde paket
    Matryoshka bebek misali
    Sirket harbiden ciddi batik mi, yoksa en baba yildiz sirket mi ben anlayamadim

yatirim tavsiyesi degildir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    4,385

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    4,385
    Both Consolidated & Combined presentation methods report the aggregate results of operations and financial position of two or more entities.

In a Consolidated presentation, there is a parent company that has a controlling interest in one or more subsidiary entities and/or is the primary beneficiary of one or more VIEs.

Combined presentation is appropriate when two or more entities are under common control, but no actual parent company exists.

yani durum grup sirketleri acisindan yonetim/kontrol gucu ile alakali
    ve tahmin edebileceginiz gibi
    tum sirketler icin ayni hissedarlik orani olmadigi icin
    kontrol gucleri de farkli

yani kabaca her boka bakmak lazim

7.  Alıntı Originally Posted by Depeche Mode Yazıyı Oku
    .......
    ETAP mesela tam bir muamma
    Paket icinde paket icinde paket
    Matryoshka bebek misali
    Sirket harbiden ciddi batik mi, yoksa en baba yildiz sirket mi ben anlayamadim
    Tuncay en az 2 milyar TL değer biçmese sadece %5 hisse artırmak için Etap'ın kasasına 100 milyon'dan fazla para koymazdı. Lakin bu durum bile Efes'in bilançosunda Etap'ın eksi olarak yer almasını durduramıyor!

Migros tarafında da saklanan ciddi gayrimenkul stoğu var. Değerlemeler satın alma/inşaat yılı zamanında yapılmış gayrimenkuller var. Beylikdüzü Migros AVM ve Antalya Migros AVM servet değerinde mülkler lakin bilançoda hangi fiyattan yer aldığı tekil olarak yazmıyor. Tüm gayrimenkuller toplu olarak yazıyor. Şirket 2 yıldır gayrimenkul sattı ve borç ödedi. Borçlar neredeyse bitti lakin gayirmenkuller sata sata bitmedi. Daha yığınla gayrimenkul ve Migros'ta. Güncel listeyi yayınlamıyorlar.

Hazır Migros'un borcu bitmişken (ya da bitmeye yakınken) kalan gayrimenkulleri Migros GYO diye bir şirket kursunlar %100 Migros Ticaret A.Ş. iştiraki olan ve sat/kirala yapsınlar kendi şirketlerine. Daha sonra da Migros GYO'yu halka arz edebilirler ya da blok hisse satışı yapabilirler özellikle EBRD'ye ya da yabancı bir emeklilik fonuna. Halka arz ederek de kaynak yaratabilirler. Migros'u da kendi çapında bir çatı şirket haline getirip farklı sektörlerde hizmet veriyormuş gibi allayıp pullayabilirler.
    Migros Ticaret A.Ş.
    - Perakende
    - Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
    - Elektronik Ödeme ve Para Sistemleri
    - E-ticaret ve Marketplace
    - Kurye hizmetleri

8. Tüm ortakların ve forumdaşların yeni yılını kutlar; sağlık, huzur, mutluluk ve bol kazançlar dilerim...AGHOL'ün ortakların yüzü gülmesi temennilerimle...Yatırım Tavsiyesi Değildir...

Sayfa 46/134 İlkİlk ... 3644454647485696 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •