Originally Posted by
Rj16
Merhaba hocam,
Yeni başlık hayırlı uğurlu olsun.
2020 yılı içerisinde Bist yaklaşık 800 bin yeni yatırımcı çekmiş.
Ve bunların birçoğu az veya çok para kazandı diye düşünüyorum. 2021'de daha hırslı olacaklar ve daha çok para yatıracaklar bence.
Yüksek faiz nedeniyle yılın ilk çeyreğinde dövizde tat tuz bulamayacak bir kısım KY'de, özellikle haber sitelerinde "Bist Rekor kırdı" haberlerinin gazıyla bu tarafa doğru yönelebilir diye düşünüyorum.
Dövizi bozan soluğu Bist'te alırsa bu bizi nasıl bir döngüye sokar?
Birde bu kervana yabancı yatırımcıda eklenirse, bu konvoy bizi nereye kadar götürebilir?
Moskova Borsasında yaşanan yatırımcı akınının ufak çaplı bir örneğini bizde yaşayabiliriz diye düşünüyorum.
İşte beni korkutan da bu..Biraz da şansla, daha borsaya yeni adımını atmış bazı arkadaşların koydukları parayı 2 ye hatta 3 e katladıklarını görüyorum...bizim bunu yapmamız mümkün değil, çünkü kumar kağıtlarına para yatırmayız kolay kolar..ama yeni gelenler fk nedir, pd/dd nedir, şirket ne iş yapar vs ilgilenmediklerinden, bu tür kazançlar mümkün oldu.
işin kötüsü bu yeni yatırımcılar da ciddi bir kredi kullanma alışkanlığı oluştu, daha çok kazanma hırsı gözleri karartıyor. Bu nedenle bu yılın ilk çeyreğindeki en büyük risk, bu yeni ve kredili yatırımcılar bence..bu nedenle ilk çyrek çok dikkatli olunmalı. bir panik oluşması durumunda, şelale düşüşleri görmemiz mümkün.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri