Sayfa 836/1001 İlkİlk ... 336736786826834835836837838846886936 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 6,681 - 6,688 arası.

Konu: Viop - XXIX

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    en az 10 yıl piyasada değilseniz,krizlerin hepsini görmemişseniz,en azından son 4 yılda düzenli kazanç yoksa oluşan güvene BALON GUVEN,KAGITTAN KAPLAN DERIM.
    geçin onu...işte bu yüzden SHORT MEVSIMINI sabırsızlıkla bekliyorum.kumdan kaleyi yıkması için.

sorun MEB den kaynaklanıyor.temelsiz güven sahibi olmayı teşvik ediyor.o derinliksiz güvende duvara çarpar....

yakında o mevsim gelecek.

2.  Alıntı Originally Posted by Koyuncu733 Yazıyı Oku
    Asıl çılgınlık itibar aldığında.. Teminatlara bağlandıgında. Sonuçta 210bin ton = 21milyon adet.
    daha çılgınlık moduna girilmedi bence.

hükümetler, özelliklen abd
    ve dahi parayı kontrol eden balinalar
    bitlikoyunun ve diğerlerinin başını ezmeye çalıştılar, ezemediler.
    bir talep dengesi içinde varlığını sürdürdü
    ve dahi sisteme alternatif olmaya başladı.
    bu kabul edilebilir bir şey değil.

Bence balinalar sıtırateci değiştirdiler.
    ve elektronik paracıklara yol verdiler.
    bu balonu şişirebildikleri yere kadar şişirecekler.
    ve balon patladığında, geriye hiçbirşey kalmayacak.
    ve dolara veya kurguladıkları yeni paraya boyun büktürecekler.
    o paracıklardan geriye sadece kullandıkları algoritmalar kalacak.
    o algoritmaların önü ise çok açık.

hasılı bitlikoyuna 1 dolardan fazla para vermem.
    onu da yatırım aracı değil de, süs bitkisi kabilinden alırım.

ne zaman patlatırlar?
    hangi fiyattan patlatırlar?
    fiyat konusu zor ama zaman olarak bu parasal genleşmenin zirvesi iyi bir aday.
    bence.

hasılı elektronik paraların benim gözümde bir değeri yok.
    ama kullandıkları algoritmalar, önümüzdeki 20 yıla yön verecek.
    kolay gele, rast gele ama gele gelmeye.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    gözü kapat hisse al..hepsi gitti.9 aylık hisseciler bana is yerimde ayar yapıyor.

gözünü kapat yukarıya ateş et.kuş vurma ihtimalin var.bu seni keskin avcı yapmaz.

keskin avcı için 4 atışın 3 u isabet etmeli

4.  Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku

BU KADAR UCUZ KALMIŞ BU PERAKENDEYE neden short basılmaz alın size örneği 12,10 üsünde trend kanalı sistemsel 12,40 üstünde deli boğa olur demiştik.!!!!
    buna short yatıran arkadaşım kardemir longtan zararını karşılayamazdınız bilginize.!!!!
    Dostum boğa piyasasında benim short pozisyonum en fazla 3 gün sürer 3 gün içinde hareketli ortalamasına dönerse kar alırım dönmezse kapatırım. Sokm short krdmd long iyi kazandırdı bana o dönemde.
    Şimdi mgros ve tkfen long düşüncem var ama endekse güvenim olmadığı için spottan alacağım. Ayrıca deva, alkim, skbnk, brisa ve zoren güzel görünüyor gözüme bir bakar mısın teknik ne diyor?

5.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Abi bu bakış açısı ile tamam dolar düştü faizler de %20 bandında. Dolar düşünce enfilasyon düşmez ki. Ticari tüm bireyler illaki finansman ihtiyacı duyuyor. Bu faiz üretim istihdam ihracat büyüme dahil zarar vermez mi. Düşük dolar ihracati frenlemez mi. Hele hele bu faiz ve bu kur ekonomiyi genel anlamda etkilemez mi. Yüksek faiz sıcak parayi cezbeder de üretime katkısı olmaz. Bizim devasa iç, dış borcumuz var. Pandemi sürecinde ki bireysel ve ticari borçlar nasıl dönecek döndürülecek.
    Sayın Ayasofya tüm doğu toplumlarında (bizde dahil ) fikir bilgiden önemlidir.,
    her konuda söze hepimiz bence diye başlıyoruz.
    internet yetenek eksikliğimden dolayı link vermeyi bile becereniyorum ama;
    Google' a GTS ye göre dış ticaret verileri yazıp, VERİ BÜLTENLERİ ticaret bakanlığına tıklayın
    en alt satırda aralık ayının verileri mevcut PDF dosyası benim yazı gibi biraz uzun. yalnızca 3. sayfadaki
    2019 ihracat 180 milyar usd 2020 ihracat 169 milyar usd olduğunu görün. ama 2020 de corona vardı derseniz aynı tabloda
    ithalat niye 10 milyar dolar arttı. üstelik ihracat dolar /Tl 8,5 görmesine rağmen.
    yani yüksek kur ihracatı arttırmıyor..

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    gözü kapat hisse al..hepsi gitti.9 aylık hisseciler bana is yerimde ayar yapıyor.

gözünü kapat yukarıya ateş et.kuş vurma ihtimalin var.bu seni keskin avcı yapmaz.

keskin avcı için 4 atışın 3 u isabet etmeli
    gözünü kapat al dönemi geçti sanıyorum. tabi dışardan bakınca aynı sürat devam ediyor gibi gözüksede, içine girildiğinde aslında rüzgarın o kadarda hızlı esmediğini görmek çok zor olmuyor.. tabii bunu sana dikkat etmen amacı ile değil, sende onaylıyomusun babında yazdım. değilse haşa hemşo selamlar
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

Alıntı Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazıyı Oku
    Sayın Ayasofya tüm doğu toplumlarında (bizde dahil ) fikir bilgiden önemlidir.,
    her konuda söze hepimiz bence diye başlıyoruz.
    internet yetenek eksikliğimden dolayı link vermeyi bile becereniyorum ama;
    Google' a GTS ye göre dış ticaret verileri yazıp, VERİ BÜLTENLERİ ticaret bakanlığına tıklayın
    en alt satırda aralık ayının verileri mevcut PDF dosyası benim yazı gibi biraz uzun. yalnızca 3. sayfadaki
    2019 ihracat 180 milyar usd 2020 ihracat 169 milyar usd olduğunu görün. ama 2020 de corona vardı derseniz aynı tabloda
    ithalat niye 10 milyar dolar arttı. üstelik ihracat dolar /Tl 8,5 görmesine rağmen.
    yani yüksek kur ihracatı arttırmıyor..
    dünya yeni bir sıçramanın eşiğinde iken (yapay zeka, makine öğrenmesi, endüstri 4 vb) katmadeğer yaratmayan ürünler ile ilerleme zor.. son yıllarda ihracatın kg fiyatı dolar bazında mesela sürekli düşüyor.. adamların bazı malları bizden almasını aynen bizim akape dönemi tanzim satış zamanında mısırdan soğan filan almamız ile karşılaştırırsak teşbihte hata yapmış olmayız sanırım.. her zaman yuksek kur rekabetçi demek değil ama diğer yandan talep ne şeklide artıyor ve üstelik senin ürettiğin mallara talep var mı gibi noktalar öne çıkıyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by karar_anı Yazıyı Oku
    doğrudur.. benim merakım borsaya ne zaman hangi tarhte başladığın ve oyunagelenadam nick nin hikayesi
    en çok merak ettiğim.piyasaya özellıkle voba ne zaman aktif işlemlere baslamis

Sayfa 836/1001 İlkİlk ... 336736786826834835836837838846886936 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •