Sayfa 653/1003 İlkİlk ... 153553603643651652653654655663703753 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,217 - 5,224 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    35.5
    Gönderi
    579
    benjamini yine çöp yaptılar malüm...

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    eib ziraat bankasında akşam saat 8- 9 gibi açıklanıyor, nnf twitterde kurumsal hesapta kendi açıklıyor. mac da bazı günler hesaplara yansıyor oradan hesaplıyoruz. gece 12'de mkk'da fonların bir çoğu açıklanıyor, yüzdeleri değil ama hesaplara yansıyan miktarlar görünüyor, oradan hesaplayıp söylüyor, söyleyen arkadaşlar. ( istisnaları var bazı fonlar sabahtan önce belli olmuyor )

PR falan kim dediyse de ayıp etmiş biraz. Mevzu oraya gelirse, şu iyi fon bu kötü fon bir şey yazamaz oluruz. Her 'beğeniyorum/beğenmiyorum' dediğimiz yanlış anlaşılır.
    Geçen senelerde şu an gözde olan fonlar yıllık ne kadar getiriyorlardı? TEFASta malum sadece son 5 sene var. Daha önce HSYF alanlar yorum yapabilirler mi lütfen?
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

3. GZH'ye 2 günde 467 kişi girmiş.
    Yılların EIC'sinde 307 kişi var.

Temiz enerjiye hasretmişiz meğer

4.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Allah göstermesin, Haydar Acuna bişey olsa fonun hali ne olacak. Sosyal medyadada rasliyorum, sık sık bu konuyu dile getiriyorlar kendisine.

Şeffaflık, tek bildiği işe yoğunlaşma, iyi niyetinden şüphe vs duymuyorum, takdir ediyorum ama kurumsal olarakta uzun vade yatırımcıların kafasındaki tek adam fonu görüntüsünü ve gelecekle ilgili tereddütlerini gidermesi gerekir diye düşünüyorum.
    Haklısınız. Ama ben aynı soruyu hep daha büyük cerceve de soruyorum malum her yerde sistem tek bir adama bağlı. ic ice gecmis tek adamlar.

%100 hisse senedi taşıyan bir kişi kendine bu soruyu soruyor mu bir sabah uyandığımızda yerli kara kuğularin en büyüğü gerçekleşmis olabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Sayın pit, arkadaşa garantiden yatırım işleri için hesap açtık hiç kullanışlı bir platformu yok, resmen soğuttu. Ayrıca bu konudan bağımsız olarak serbest gibi yönetilen değişken fonu tutuyor musunuz ? Görüşlerinizi merak etmekteyim.

Saygılar.
    O yüksek getiri yaptığı günlerden biri sonrasında sattım onur bey

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    eib ziraat bankasında akşam saat 8- 9 gibi açıklanıyor, nnf twitterde kurumsal hesapta kendi açıklıyor. mac da bazı günler hesaplara yansıyor oradan hesaplıyoruz. gece 12'de mkk'da fonların bir çoğu açıklanıyor, yüzdeleri değil ama hesaplara yansıyan miktarlar görünüyor, oradan hesaplayıp söylüyor, söyleyen arkadaşlar. ( istisnaları var bazı fonlar sabahtan önce belli olmuyor )

PR falan kim dediyse de ayıp etmiş biraz. Mevzu oraya gelirse, şu iyi fon bu kötü fon bir şey yazamaz oluruz. Her 'beğeniyorum/beğenmiyorum' dediğimiz yanlış anlaşılır.
    Buyrunuz:

teaser https://www.hisse.net/topluluk/showt...09#post5091509
    movie https://www.hisse.net/topluluk/showt...45#post5098945

seyirci sessiz kalınca saygı sunumu test gösteriminden sınıfta kalmış.

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Tamamen kişisel doğrularım olup genel doğrular olmayabilir.
    7 yıllık fon tecrübemden vs. sonra.

Benim kişisel tavsiyelerim değil ama yaptıklarım şunlar ;

1. Kırmızılı ve yoncalı büyük özel bankaların fonlarını asla almam. ( hangisi diye sormayın rica ediyorum )
    Her açıdan en kötü yönetilip, en yüksek yönetim ücreti olanlar bunlardır.
    2. Hisse yogun fon alacaksam , getiriye değil bist100'e göre getirisine bakıyorum.
    3. Trade etmeye, kar satışı yapmaya alttan yerine koymaya vs. ugrasmıyorum. Uzun vadeli olarak biriktiriyorum. Bunlar hisse değil fon, ucuzu pahalısı yok, iyisi kötüsü var.
    4. Hangi piyasa düşükse o sırada o fonlardan biriktiriyorum, döviz zayıfsa yabancı hisse senedi fonu ve döviz bazlı fonlar, endeks zayıfsa hsyf, ikisi de güçlüyse faiz bazlılar gibi.
    5. Döviz bazlı fonlara bakarken usdtry kurundan arındırarak bakıyorum, bunu yapmadan bakmak, buğulu bir camla bakmak gibidir, hiç bir şey net anlaşılmaz.
    6. Alacağım fonun kıyas kriteri /benchmarkına göre başarısına mutlaka ama mutlaka bakıyorum. Zira uzun vadede getiri garantisi ancak bu şekilde mümkün olacaktır.
    7. ''iyi '' oldugunu düşündüğüm ve yatırım yaptığım fonun, ayda bir yönetimini kontrol ediyorum, fon yönetimi kurumsal değil aslında epey kişisel bir iş.
    8. Tek kalemde almak bir sürü dezavantajlara sahip, günlük-haftalık vs gibi periyotlarda düzenli alım yapmak en doğrusu diye düşünüyorum, öyle yapıyorum.

Bunların bazısı, yanlış bulunabilir, öyle de olabilir. Ben doğrusu bu demiyorum, benim mantalitem 7 yıldır bu.
    Bir sürü başka doğru yol da vardır. Benim yolum bu.

Bol kazançlar.
    Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Kendi stratejinizi maddeler halinde çok güzel özetlemişsiniz. Trade etmeye çalışmadığınızı belirtmişsiniz bende aynı şekilde ilk aldığım fonlarda her ekleme yapacağımda piyasası ucuz diyebileceğimi alarak uzun vadede biriktirmek istiyorum.

Bu şekilde birikim yaparken karşınıza çıkan bir sorun oldu mu? Örneğin yönetimini kontrol ediyorum demişsiniz. Yönetim değiştiği için size yansıyan bir olumsuzluk oldu mu

8.  Alıntı Originally Posted by Timsah Yazıyı Oku
    Merhabalar geçmiş sayfalarınızı biraz okuma fırsatım oldu bugün vakit buldukça daha çok sayfayıda okumayı düşünüyorum. Faydalı bilgiler olduğunu gördüm. Bu ay başlamayı düşündüğüm ve Allah ömür verirse 20 sene kadar devam edeceğim birikim planım için her ay belli miktarda fon almayı düşünüyorum. Bunu yaparken 5-6 tane farklı fon almayı düşünüyorum. Sizce biriktireceğim fonları seçerken nelere dikkat etmeliyim? çeşitlendirmeyi ne şekilde yapmayalım? Bu konularda fikir verebilirseniz sevinirim. Birikimi uzun vadeli düşündüğüm için risk oranı daha yüksek fonlara yatırım yapmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
    Selamlar,

Size forumdan 2 konu başlığı önereceğim;

FONARŞİ ( hellistheothers ): https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=46829

Yatırım fonu portföyleri: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45445

Gayet doyurucu bilgiler bulabileceğinizi düşünüyorum. Saygılar.

Sayfa 653/1003 İlkİlk ... 153553603643651652653654655663703753 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •