Originally Posted by
kadirz_m
dünyada yaşanan ralli sonrası borsaların geldiği bu durumdan çoğu kişi şikayetçi, kişi derken küçük yatırımcı bazında olanları söylemiyorum, büyük para babaları, kuruluşlar vs. onları kastediyorum.
ülkemizdeki aracı kurumlarda bundan aşırı rahatsız durumdalar, nedeni de belli, bist30 hisse senetleri yaşanan ralliden payını alamaz iken diğer yan hisseler uçuk kaçık rakamlara ulaştılar, adamlar ekranlarda bunu az çok söyleyebiliyor ama neden kaynaklandığını bildikleri halde açıklayamıyorlar.
bu aşamada olaylara objektif olarak bakarsak, aracı kurumlar bu rahatsızlığı bir şekilde yukarıya iletiyorlardır, her ne kadar spk, bist yönetimine bizde kızsak da onlarda belki şirketlere para bulabilmeleri adına belki de yeni yatırımcı çekmeye çalışırken doğru yönlendirememeden kaynaklanan sorun nedeniyle gelinen bu durum sonrası şimdi işin içinden nasıl çıkacaklarını düşünüyorlardır.
yeni yatırımcılar bilgisiz ve hiç testere görmediler, normal borsa düzenine girmek için açığa satış açılırsa bu adamların büyük bir bölümü aşırı risk altında kalacaklar, çıkacak olayları inanın düşünmek istemiyorum.. eşinden boşanmalar, psikolojik bunalımlar, intiharlar, çeşitli eylemler vs. vs. uzayıp gider bu işler..
borsayı bilmiyorsa girmeseydi demek kolay ama bu işlerin tek taraflı yansıması olmayacağı da aşikardır.
ister bana pozisyonuna aşık adam, ister bilgisiz cahil diyin, ama rallide gelinen bu noktadan sonra hala bazı şeyleri görmezden gelip ralliye devam eder düşüncesinde olan varsa biraz daha düşünmesini tavsiye ederim. hepinize iyi geceler dilerim.
Yer İmleri