Sayfa 561/1004 İlkİlk ... 61461511551559560561562563571611661 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 4,481 - 4,488 arası.

Konu: Viop - XXX

1. Saatlik grafta bıst de 1529 geçen ortalama altı barlarda aşağı 1485 bandına sert bir hareket gelebilir.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Eline sağlık başkan. Iq test ettim intellisense kullanımı rahat ve güzeldi. Iq ile ilgili problemlerim şunlar:
    1. Bar sayısı çok düşük. 1 dakikalık için bana en az 7 8 yıllık veri lazım ki stabil sistem yapabileyim backtest düzgün olsun.

2. Otomatik emirde mstriks ayrıca komisyon alıyor yizbinde 3 gibi, Kesinlikle kabul edilemez bi durum.

3. Ben test ettiğim dönemde crash dump çok rahat aldırıyordum daha ham idi.

Bublar ne durumda? Niçin ideal seçmedin ?

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    1.) barlar ile işlem yapmıyorum. yanıltıcı.. gerçekçi değil.. onTimer() diye bir fonksiyon var istediğin saniyede bir loop ta işlemleri yapar.. bar'a dayalı sistemler boş işler.. gerçek zamanlı bid/ask datası için ayrı fonksiyon var onu kullanman lazım..ben robotlarda duruma göre 2 saniyede bir veya 10 saniyede bir loop döndürüyorum. istesem 30 saniyede olur 2 dakikada.. geçmiş veri kullanmıyorum. sadece anlık sahadaki realite ve karşılaştırma birden fazla enstrüman ile..denemem gerektiği zaman Matriks deneme ortamı diye fake bir hesap var oradan emir gönderebilirsin.. piyasa açıkken geliştirme/test yapıyorum yani..

2) bende matriks için komisyon yok.. sadece aracı kuruma veriyorum.. nakit ekstresinden bunu net görüyormusun ? yani satırda net olarak açıklaması var mı?

3) crash dump konusu program çöktüğünde verileri almak mı ? bu anlamda ise algolar debug log file üretiyor ama açıkçası bu böyle bir deneyimim olmadı gerekmedi.. kullandığım makine 16 gb ram 4 çekirdek hp iş istasyonu. matriks gayet stabil çalışıyor.. hatta aynı anda matriks iq + matriks prime + aracı kurum platformu + bir sürü diğer ıvır zıvır.. no problem..

ayrıca ideal konusunu inceledim ama bana uymadı.. hazırladığım her yardımcı graf/formül matriks prime içindi, yıllardır kullanıyorum.. şimdi iq'yu sadece algo için kullanıyorum.. hala prime'a devam yani..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3.  Alıntı Originally Posted by Mykskstar Yazıyı Oku
    Edemez.. Ons büyük bir çıkışın ardından düşüşü yüzde 20 yi geçmişse çok değil bi kaç ay içinde bütün piyasalar peşine takılacak demektir.. Ons düşecekse dolar değerlenecektir bi yerden sonra... Altın dengedir ve öncüdür..
    Aşağıdaki grafikte ok ile işaretlediğim bölgelere bakarsanız söylediğinizin yanlış olduğunu fark edeceksiniz. Siz büyük bir çıkışın ardından %20 düşmüşse dediğiniz için o bölgeleri işaretledim.

4. mesela şu meşhur GME benzeri şirket olarak Teknosa var, teknoloji market, 2020 cirosu 5+ milyar, 2021 satışı 7 milyar TL bulabilir, malum bu ara en çok teknolojik ürün satılıyor yani en cazip sektör.. şirketin özermayesi eksi çünkü yılların birikmiş zararı yazılı bilançoda, hisse başı 2.30 TL eksi sermaye var, yıllardır zarar ediyordu (sektörde sert rekabet vardı, pazar payı kapma savaşları vs hatta electrolux gibi bazı yabancılar çıkmak zorunda kaldı).. ama artık pazar oturdu, satış hacmi reel olarak artıyor devamlı ve şirket yıllardan sonra ilk defa 3.çeyrek kar açıkladı..

özsermayesi eksi diye almayalım mı bu hisseyi şimdi ? üstelik sabancı'ya ortak oluyosun, bademgile değil

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    İDEAL artık matriksin fersah fersah önünde gidiyor.şu anki görüntüde de yetişmeleri imkansız.Matriks daha adam gibi 1 dk data sağlayamıyor kullanıcılarına.sistem test etmek istiyorsun önünde sadece 2-2,5 aylık 1 dk data var.ne mok yenir o kadar az data ile.hiç değilse 2 yıllık falan data olmalı elinde.

bir de önemli veri anlarında hızlı piyasalarda v.s. donması da ayrı rezillik...

ben geçeceğim artık iDEAL'e...yıllardır matriks kullanıyorum ama artık fenalık geldi bana bu cücük gibi 1 dk data ve donma işinden...

Alıntı Originally Posted by mertus Yazıyı Oku
    İdeal, 1 dk'lık grafikte geriye doğru ne zamana kadar back test imkanı veriyor?

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    1.) barlar ile işlem yapmıyorum. yanıltıcı.. gerekçi değil.. onTimer() diye bir fonksiyon var istediğin saniyede bir loop ta işlemleri yapar.. bar'a dayalı sistemler boş işler.. gerçek zamanlı bid/ask datası için ayrı fonksiyon var onu kullanman lazım..ben robotlarda duruma göre 2 saniyede bir veya 10 saniyede bir loop döndürüyorum. istesem 30 saniyede olur 2 dakikada.. geçmiş veri kullanmıyorum. sadece anlık sahadaki realite ve karşılaştırma birden fazla enstrüman ile..denemem gerektiği zaman Matriks deneme ortamı diye fake bir hesap var oradan emir gönderebilirsin.. piyasa açıkken geliştirme/test yapıyorum yani..

2) bende matriks için komisyon yok.. sadece aracı kuruma veriyorum.. nakit ekstresinden bunu net görüyormusun ? yani satırda net olarak açıklaması var mı?

3) crah dump konusu program çöktüğünde verileri almak mı ? bu anlamda ise algolar debug log file üretiyor ama açıkçası bu böyle bir deneyimim olmadı gerekmedi.. kullandığım makine 16 gb ram 4 çekirdek hp iş istasyonu. matriks gayet stabil çalışıyor.. hatta matriks iq + matriks prime + aracı kurum platformu + bir sürü diğer ıvır zıvır.. no problem..

ayrıca ideal konusunu inceledim ama bana uymadı.. hazırladığım her yardımcı graf/formül matriks prime içindi, yıllardır kullanıyorum.. şimdi iq'yu sadece algo için kullanıyorum.. hala prime'a devam yani..
    Teşekkürler cevap için. İhtiyaçlarımız farklı sizin stratejiyi de çok beğeniyorum mantıklı.

2. madde, mesela on binde 1 ile çalışıyorsunuz diyelim, eğer matriks oto emir kullanacaksanız on binde 1.3 olur diyordu aracı kurum. 3. madde, az kurcalayıp karışık kod yazınca yazılım çöküyor dump veriyordu demek istedim.

Bu arada ontimer vb.. standart c sharp fonksiyonları, idealde ya zaten var yoksa da kütüphane çağırarak veya kendi DLL inizi derleyerek içeri sokabiliyorsunuz, matriksin direk sunması tabi ki IQ için bir artı.

7.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    mesela şu meşhur GME benzeri şirket olarak Teknosa var, teknoloji market, 2020 cirosu 5+ milyar, 2021 satışı 7 milyar TL bulabilir, malum bu ara en çok teknolojik ürün satılıyor yani en cazip sektör.. şirketin özermayesi eksi çünkü yılların birikmiş zararı yazılı bilançoda, hisse başı 2.30 TL eksi sermaye var, yıllardır zarar ediyordu (sektörde sert rekabet vardı, pazar payı kapma savaşları vs hatta electrolux gibi bazı yabancılar çıkmak zorunda kaldı).. ama artık pazar oturdu, satış hacmi reel olarak artıyor devamlı ve şirket yıllardan sonra ilk defa 3.çeyrek kar açıkladı..

özsermayesi eksi diye almayalım mı bu hisseyi şimdi ? üstelik sabancı'ya ortak oluyosun, bademgile değil
    Ben almam, alana mani olmam abi. Çok karlı ve borçsuz iken saçma sapan sebeple fiyatı düşerse o zaman alırım.

Bu piyasada hayallerle yaşayanı gerçeklerler s...ler en iyi sen bilirsin.

8.  Alıntı Originally Posted by mertus Yazıyı Oku
    Aşağıdaki grafikte ok ile işaretlediğim bölgelere bakarsanız söylediğinizin yanlış olduğunu fark edeceksiniz. Siz büyük bir çıkışın ardından %20 düşmüşse dediğiniz için o bölgeleri işaretledim.

Q1 ve Q2 parasal genişlemelerinde onsun yine öncü olduğu açıkca görülüyor bu resimde.. 2011 ağustosuna kadar ons hareketini bitiriyor ve dow arkadan geliyor.. Yani para önce altına girer.. İlkte altından çıkar.. Ben ağustosta ilk tepeyi onsun yaptığını düşünüyorum.. Ons burdan kafayı yukarı kaldırmayacaksa zayıf bir parasal genişlemenin ardından parasal genişlemeler devam etmeyecektir anlamı çıkar.. Dowda 35 36 varamadan dimdik çakılır.. Bence 2011 den sonra farklılıklaşma gözüksede bu resimde 2011 e kadar onsun açık ara performansını ilerde dowun onu yakalaması olarak görmeliyiz

Sayfa 561/1004 İlkİlk ... 61461511551559560561562563571611661 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •