Originally Posted by
nosfecagri
Eline sağlık başkan. Iq test ettim intellisense kullanımı rahat ve güzeldi. Iq ile ilgili problemlerim şunlar:
1. Bar sayısı çok düşük. 1 dakikalık için bana en az 7 8 yıllık veri lazım ki stabil sistem yapabileyim backtest düzgün olsun.
2. Otomatik emirde mstriks ayrıca komisyon alıyor yizbinde 3 gibi, Kesinlikle kabul edilemez bi durum.
3. Ben test ettiğim dönemde crash dump çok rahat aldırıyordum daha ham idi.
Bublar ne durumda? Niçin ideal seçmedin ?
SM-N985F cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1.) barlar ile işlem yapmıyorum. yanıltıcı.. gerçekçi değil.. onTimer() diye bir fonksiyon var istediğin saniyede bir loop ta işlemleri yapar.. bar'a dayalı sistemler boş işler.. gerçek zamanlı bid/ask datası için ayrı fonksiyon var onu kullanman lazım..ben robotlarda duruma göre 2 saniyede bir veya 10 saniyede bir loop döndürüyorum. istesem 30 saniyede olur 2 dakikada.. geçmiş veri kullanmıyorum. sadece anlık sahadaki realite ve karşılaştırma birden fazla enstrüman ile..denemem gerektiği zaman Matriks deneme ortamı diye fake bir hesap var oradan emir gönderebilirsin.. piyasa açıkken geliştirme/test yapıyorum yani..
2) bende matriks için komisyon yok.. sadece aracı kuruma veriyorum.. nakit ekstresinden bunu net görüyormusun ? yani satırda net olarak açıklaması var mı?
3) crash dump konusu program çöktüğünde verileri almak mı ? bu anlamda ise algolar debug log file üretiyor ama açıkçası bu böyle bir deneyimim olmadı gerekmedi.. kullandığım makine 16 gb ram 4 çekirdek hp iş istasyonu. matriks gayet stabil çalışıyor.. hatta aynı anda matriks iq + matriks prime + aracı kurum platformu + bir sürü diğer ıvır zıvır.. no problem..
ayrıca ideal konusunu inceledim ama bana uymadı.. hazırladığım her yardımcı graf/formül matriks prime içindi, yıllardır kullanıyorum.. şimdi iq'yu sadece algo için kullanıyorum.. hala prime'a devam yani..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri