Sayfa 721/1003 İlkİlk ... 221621671711719720721722723731771821 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,761 - 5,768 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Hekts çok düzeltme yemiş gibi gene tavan. sasa, deva, tursg yine primli gidiyorlar. napayım böyle alım fırsatını. borsaya 2 sene önce 6'dan kote olmuş enjsa 12'nin altına düştü hala iniyor. kords da yakında tavan yapar. yine soğudum bist'ten. 110'a inildiğinde tavhl 20'lerden 12'lere gerilemişti. fırsat dediğin öyle olur. hisse bazında %10-15 ile değil.

2.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Bana da düzeltme gibi geliyor, siz biraz içe dönük temellendirmişsiniz ama ben biraz daha dış piyasa yönüyle de bakıyorum. Hatırlarsanız geçen yıl Şubat ayı da böyle geçiyordu, virüsü bilmemize rağmen, çok büyük bir çöküş beklemiyorduk, Mart'ta yaşadıklarımıza kadar da satış yapamadık. Açıkçası piyasalar bana hep şu haşlanan kurbağa örneğini hatırlatır. O kadar yavaş haşlıyorlar ki, tam olarak yanmadan anlamıyoruz.

Benim şu anki korkum, 1-2 aydır aşılar yapılıyor diye rehavete girip geldiğimiz bu noktada, virüs varyantı, ilaç şirketleri tarafından temin edilemeyen dozlar, olası yan etkilerin görünmeye başlanması, aşıların deneysel ortamdaki başarıları ile, gerçek hayattaki başarıları arasında uçurum olduğu gibi bir şekilde temeli olan veya olmayan haber ve veri akışı ile bir sürecin başlamasının ardından, 2.dibe doğru yol alır mıyız? Tamam virüsün ardından 1-2 aylık düşüş sonrası, beklentiler satın alındı, bugünlere geldik ama gerçek piyasanın hiç de o kadar kolay toparlanmayacağı, firmalarındaha da dara girdiği, gireceği bilançolarda belirmeye başlarsa o zaman dip olmasa da 12-18 ay sürebilecek, yatay ya da düşüş yönlü bir ayı piyasasına girebiliriz.
    Düzeltme dememim nedeni yurt dışı da benzer süreci yaşamasından dolayı. Şuan yurt dışı piyasaları bu yaşananları düzeltme olarak yaşayıp trendlerine devam ederlerse bizdeki iç dinamikler şuan için eskiye nazaran daha ılımlı olduğu için bizde mevcut trendi devam ettiririz.
    Pandemi sonrası süreç için bende çok pozitif değilim. Çünkü pandeminin dünya genelinde yarattığı kabarık fatura henüz fiyatlanmadı.
    Pandeminin bitişi ile ilgili enazından 1-1,5 yılımız daha olduğunu düşünüyorum. Pandeminin bitişi aşılı veya hastalanıp iyileşenlerinin oranının artması ile olacaktır. Şuana kadar test yapılmayanları, verileri şeffaf paylaşamayan ülkeleri de düşünerek hastalığa birkez yakalanan kişi sayısı 1 milyarın altında değildir. Öte yandan aşı çalışmaları dışında aşıdan biraz daha uzun süren sürece sahip etkin ilaç çalışmaları da devam ediyor. Oradan da pozitif haberler gelecektir. İnsanlık bu pandemiyi yener. Lakin ardından gelecek ekonomik durum ise makro ekonomi bilim dalının cevabını bulabileceği konu.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by coltrane Yazıyı Oku
    Merhabalar, alım kastım GMA değildi. Dediğiniz gibi yapılabilir, geçmişte değerlendirmiştim. 66 liralık farklı stratejiniz netse neden olmasın. Bana göre GMA değişken fonun tanımı gibi, içerik oranları sürekli değişiyor, döneme göre hareket ediliyor. TCD ise HSYF sanki.
    Kesinlikle öyle. Elma ile armut toplanmaz. Tavşan ile kaplumbağa yatıştırılmaz

Ne güzel ya. Finansal tek enstrüman hisse senedi sanki

4.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Düzeltme dememim nedeni yurt dışı da benzer süreci yaşamasından dolayı. Şuan yurt dışı piyasaları bu yaşananları düzeltme olarak yaşayıp trendlerine devam ederlerse bizdeki iç dinamikler şuan için eskiye nazaran daha ılımlı olduğu için bizde mevcut trendi devam ettiririz.
    Pandemi sonrası süreç için bende çok pozitif değilim. Çünkü pandeminin dünya genelinde yarattığı kabarık fatura henüz fiyatlanmadı.
    Pandeminin bitişi ile ilgili enazından 1-1,5 yılımız daha olduğunu düşünüyorum. Pandeminin bitişi aşılı veya hastalanıp iyileşenlerinin oranının artması ile olacaktır. Şuana kadar test yapılmayanları, verileri şeffaf paylaşamayan ülkeleri de düşünerek hastalığa birkez yakalanan kişi sayısı 1 milyarın altında değildir. Öte yandan aşı çalışmaları dışında aşıdan biraz daha uzun süren sürece sahip etkin ilaç çalışmaları da devam ediyor. Oradan da pozitif haberler gelecektir. İnsanlık bu pandemiyi yener. Lakin ardından gelecek ekonomik durum ise makro ekonomi bilim dalının cevabını bulabileceği konu.
    İçerdeki riskler dışarıdan daha çok her zamanki gibi. The Damat zamanında da bir takım sıkılaşma ve geri adimlar başlamıştı ama bunun kisa vadede tehlike geçinceye kadar alınmis onlemler olduğu düşünülüyordu bir cok insan tarafından. Şu an ise cok kararlı olduklarını ifade ediyorlar. Umarim öylelerdir.

Bunu geçmişte yanlış hatırlamıyorsam aynı yönetim altında üç defa yaşadığımız düşünülürse. En yakın örnek, 2018 döneminden sonraki 2019 yılının benzerini yaşıyoruz sanki. Tehlike azalınca. Kalıcı bir çözüm olmadan tekrar sonuna kadar popülizm ile kredi vanaları açılacak. Bu ülkede seçim ekonomisi adettendir.

Yoksa TOBB başkanı vs. su an ofislerinde zor zaptedilmiş ucuz krediye susamış, sadece kendi çıkarlarını düşünen zihniyetin değişmiş olduğunu düşünmüyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by Fondip Yazıyı Oku
    Çoğuna katılmakla birlikte, Bankaların birer teknoloji şirketine doğru evrildiği atlamış arkadaşımız.

6.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    GMA, TCD'ye göre daha sağlam durmuş valla... TCD yüzde 6 küsür eksi yazarken GMA yüzde 1.99 ekside... enteresan...
    neresi enteresan
    tcd nin hedefi yuskek kazancdir. o yuzden boyle dususlerde panik yapa bilir
    Canlar gider heyyyy

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    BIST 100'de hedef 1.900 seviyeleri.

https://www.borsagundem.com/haber/ar...olumlu/1545765
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    TCMB'nin enflasyon raporunda yabancı sıcak para girişlerine ilişkin de net rakam verildi.

Raporda, kasım başı ile ocak ayının üçüncü haftası arasındaki iki buçuk aylık dönemde hisse senedi kanalından 1,8 milyar dolar, tahvil kanalından 3,1 milyar dolar, swap kanalından ise 13,8 milyar dolar olmak üzere toplamda 18,7 milyar dolarlık yabancı sermaye girişi olduğu belirtildi.

https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...kladi-6232912/
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 721/1003 İlkİlk ... 221621671711719720721722723731771821 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •