Sayfa 25/147 İlkİlk ... 1523242526273575125 ... SonSon
Arama sonucu : 1173 madde; 193 - 200 arası.

Konu: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Zaten, bazı hisselerde öyle fiyatlar oluştu ki, o fiyatlardan satmayan patron ya enayidir, ya da o operasyonun zaten içindedir.
    Aynen öyle gerçekten. Öyle fiyatlamalar görüyorum ki sonra gidip halka açıklığına bakıyorum %80-85 olmuş Şimdi şirketin sahiplerinden biri olsam ve elimde %5 civarı hissem kalmış olsa o şirketin ticari faaliyetlerini ne kadar önemserim?
    SPK nın bu brüt takas, açığa satış yasağı, devre kesme vb garip garip serbest piyasaya ters kararlar alacağına borsada dönen insider trading, manipülasyonlar, hissedar haklarıyla ilgili çalışmalar yapması lazım. Tabi bu dediğim konular zor, takip gerektirir, inceleme gerektirir. Onun yerine devre kes, devre aç, brüt takas yap vs vs.
    İşin üzücü tarafı artık gerçekten blue chip tabir edeceğimiz türden iyi şirketler, geleceği çok parlak olabilecek start up lar halka arz olmuyor eskisi gibi. Şimdiki ortam geçmişte olsaydı dev çimento şirketleri, dev demir çelik, otomotiv, rafineri şirketleri halka arz olmazlardı sanırım. Şu ortamda karlılığı yüksek, gelecek vaad eden şirketler halk arz olup karını paylaşacaklarına finansman ihtiyaçlarını özel sektör bonosu ile çözüp geçebiliyor.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. rahmetli Yaşar hocanın hisseye değer biçme videosunu izliyordum. karsandan çok olumsuz bir şekilde bahsediyor videoda, 3-4 senedir şirkette değişen bir şey yok fakat hisse 3-4 katına çıkmış.
    https://www.youtube.com/watch?v=4DOby5w9jgs

f/k oranı 3 sıfırlı rakamları görmüş ama millet bu hissenin peşinden mi gidiyor benim mi kaçırdığım şeyler var bu piyasada. resmen çılgınlık.

not : sonradan düzenledim.
    Son düzenleme : finans_mt; 31-01-2021 saat: 23:53.

3.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    rahmetli Yaşar hocanın hisseye değer biçme videosunu izliyordum. karsandan bahsediyor videoda, 3-4 senedir şirkette değişen bir şey yok fakat hisse 3-4 katına çıkmış.
    https://www.youtube.com/watch?v=4DOby5w9jgs

f/k oranı 3 sıfırlı rakamları görmüş ama millet bu hissenin peşinden mi gidiyor benim mi kaçırdığım şeyler var bu piyasada.
    Bence batık şirket modasından faydalanıyor, BİST in tarihi en karanlık hisselerinden, bedava verseler almam.

Uzak durmak lazım böyle hisselerden, isterse uzaya çıksın.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4. Selamlar,

Bir süredir eski iki başlık altında ve bu başlık altında yazılanları okuyorum. Çok fayda sağladığım başlıklar oldu. Emeği olan herkese teşekkürler.

Sizlerin tecrübelerinizden faydalanabilmek adına Sasa ve alkim in önümüzdeki 7-8 yılda geleceği hakkında yorumlarınızı merak ediyorum. 4-5 yıl boyunca her ay düzenli alımlar ile sizce bu hisseler biriktirilmeye değer mi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sn Dudu size soralım
    Ne ucuz kaldı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

6. Arkadaşlar ,dün mkk'ya üye oldum, bu sabah mailime portföyümdeki 2 adet hissenin rehin/teminat işlemi gerçekleştirildiğine dair 2 adet mail geldi.

Benim haberim yok!!

Kuruma sordum , inceleyip geri döneceklerini söylediler.

Ne yapmamı önerirsiniz. Kurum, bir bankanın .
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Arkadaşlar ,dün mkk'ya üye oldum, bu sabah mailime portföyümdeki 2 adet hissenin rehin/teminat işlemi gerçekleştirildiğine dair 2 adet mail geldi.

Benim haberim yok!!

Kuruma sordum , inceleyip geri döneceklerini söylediler.

Ne yapmamı önerirsiniz. Kurum, bir bankanın .
    Borc var mi?
    Rehini koyan kim imis?
    Vergi borcu filan olunca dovletimiz neyi gorurse hemen uzerine rehini koyar.
    Bence once kimin rehin koydugunu anlamaya calisin.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Sn Dudu size soralım
    Ne ucuz kaldı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Su an bir gecis donemi diye dusunuyorum.
    Biraz daha sabir..
    Size soylerim sonra ne ucuz kaldi?

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 25/147 İlkİlk ... 1523242526273575125 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz