Sayfa 572/1000 İlkİlk ... 72472522562570571572573574582622672 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 4,569 - 4,576 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by aykut32 Yazıyı Oku
    ozaman kiraci stopaj odemıyosa banamı kalıyo borç? yoksa kiracinin boynundamı kalıyor odenmeyen stopajlar
    Sorumluluk kiracıda, ödemez ise faizi ile birlikte tahsil edebilir, tahliye davası da açabilirsiniz
    Saygılar.

2. İşyeri kiralarında stopajı yatırma zorunluluğu kiracıya aittir. Eğer vergi dairesi sizden isteme gibi bir hata yaparsa mahkemeye vererek bu işten kurtulursunuz, aşağıdaki yazıda her şey açık açık anlatılmış:
    https://www.hurriyet.com.tr/kiraci-v...-olacak-210180
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by aykut32 Yazıyı Oku
    Evet 200bin dolarlik eurobond alan kişi nbaşka nelere dikkat etmeli, devletmi? özel sektörmü?
    -THY eurobond gibi düşük fiyatlı bişeymi almalı? bileşik faizi %9.5 oluyor.

-Yılda 60 bintl yi geçmeyen işyeri olan biri ötvden muaf iken, oda vergiye giriyormu?

-Sabit getirili eurobond fonu gibi vergisiz bankanın odedigi bi sistem yada nebileyim bunun vergisini düşmek gibi bişey varmı misal ---Araba aliyoruz %18kdvsi var gibi? yada neler düşülebilir.
    -Yılda 60 bintl yi geçmeyen dukkanı olan biri ötvden muaf ken oda vergiye giriyormu? eurobondu olan ve işyeri kiraya veren birisi kira+kdv keserekmi denkleştiriyor bu vergi olayını?

gelir vergisinden muaf iken kendini extra vergiye sokabilirmi işyeri kirasi alan biri öyle ise çok adaletsiz olmazmi? stopaj kiraciya ait sonuçta
    yazım ve imla kurallarına dikkat edebilir mesela.

4.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    yazım ve imla kurallarına dikkat edebilir mesela.
    ben sizin kadar tahsilli değilim
    ortaokulla buraya kadar geldim
    rahatsizlik verdiysem çıkarım yeni uye oldum ben

yazım imla kurallarını bilmesemde biliyormuş gibi yapamam yalanı sevmem sizde benim bildiklerimi bilemessiniz, rencide etmeyi sizin kadar iyi bilmem. benle muatab olmak istemeyebilirsiniz ama insanlarin içinde laf sokmasını iyi ogrenmisiniz.
    bizim ortamımızda bir arkadaşımızın kusurunu kapatmasını ogrendik. imla kuralalrını bilmem ama sohbeti iyi bilirim bir fincan kahvenın hatrini bilirim. bundan sonrası sohbet okumayabilirsin..
    1999 yılında askerdeydim birinin parası çalındı subay hepimizi cekti kimse hırsızı ele vermez ve herkez dayak yer sonra delikanlılık sayilir. calınan para cok degil asker harcligi işte 40 kişiyiz koguşta. öne bi adım çıktım, hırsızı ele vermek delikanlılık değilse bu adamı parasız bırakmakda namertlikltir. insanlar ona hırsız diye bakamaz oda burda bu acıyla yaşayamaz.. benım cebimde 5 lira var koyuyorum olan olmayana verir. hırsız utansın + parası calınan madur olmasın + nede gunaha ortak olayım dedim.
    (hırsızın kim oldugunu biliyordum)
    Son düzenleme : aykut32; 02-02-2021 saat: 03:30.

5.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Sorumluluk kiracıda, ödemez ise faizi ile birlikte tahsil edebilir, tahliye davası da açabilirsiniz
    2021 yılında elde edilecek konut kira gelirlerinin 7.000 lirası gelir vergisinden müstesna. 2020 yılı gelirleri için bu tutar 6.600 lira idi.
    yıllık gelir işyerinden 72 bin tl

+eurobond geliri , 12 bin dolar x 8 desek yıl sonu tahmını 100 bin tl yakındır.

172 bin tl denmı odeyecek yoksa işyeri vergiden muaf olduguna gore 100 bin tl gibi eurobond vergisimi öder.
    bu soru hiç sorulmamış aydınlatabilecek olanlara teşekkurler.

sonradan edit: mantıken cevabı basit, ama eurobondun yerli yatirim aracı olmasın mantalitesi güdüldügünü düşündügüm için sordum

6.  Alıntı Originally Posted by aykut32 Yazıyı Oku
    2021 yılında elde edilecek konut kira gelirlerinin 7.000 lirası gelir vergisinden müstesna. 2020 yılı gelirleri için bu tutar 6.600 lira idi.
    yıllık gelir işyerinden 72 bin tl

+eurobond geliri , 12 bin dolar x 8 desek yıl sonu tahmını 100 bin tl yakındır.

172 bin tl denmı odeyecek yoksa işyeri vergiden muaf olduguna gore 100 bin tl gibi eurobond vergisimi öder.
    bu soru hiç sorulmamış aydınlatabilecek olanlara teşekkurler.

sonradan edit: mantıken cevabı basit, ama eurobondun yerli yatirim aracı olmasın mantalitesi güdüldügünü düşündügüm için sordum
    İşyeri kirası vergiden muaf olsaydı sadece 100 bin olurdu, ancak işyeri kirası vergiden muaf değil. Kiracı sizin adınıza stopaj yatırdığı için size vergi çıkmıyor. Muafiyet ile aynı şey değil. Eurobond gelirini de ekleyince vergi çıkacaktır. Vergiden muafiyet söz konusu olmadığı için toplam 172 binin vergisi verilecektir.
    Saygılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Merhaba,

Hazine’nin ihracı ile ilgili duyuru ekte olup,

3 yıl vade, 2.80% ile EUR Dibs ve kira sertifikası ihraç edilecektir. 3 Şubat 13.30’a kadar talep toplama yapacağız.

Bilgilerinize sunarız,

Garanti yatirim ozel bankaciliktan gelen mail...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Merhaba,

Hazine’nin ihracı ile ilgili duyuru ekte olup,

3 yıl vade, 2.80% ile EUR Dibs ve kira sertifikası ihraç edilecektir. 3 Şubat 13.30’a kadar talep toplama yapacağız.

Bilgilerinize sunarız,

Garanti yatirim ozel bankaciliktan gelen mail...

Syg,

%2 yı gunluk faizde veriyor fibabanka %20 stopaj kesiyor. 3 yıl neden baglasın insan

Sayfa 572/1000 İlkİlk ... 72472522562570571572573574582622672 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •