Sayfa 303/932 İlkİlk ... 203253293301302303304305313353403803 ... SonSon
Arama sonucu : 7451 madde; 2,417 - 2,424 arası.

Konu: #OltayaTakılanlar

Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku

No comment.
     Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Neden No comment abi?
     Alıntı Originally Posted by obblomovv Yazıyı Oku
    Bakış açımız farklı da olsa, güzel yakalamış bence sayın Dandanakan,

"1.91... Ama ay boyunca... 1.97 altında zor bu kağıdın işi."
    Haaa emeğinize sağlık. Giderse ellerinizden, gözlerinizden öperim o ayrı!
    Kaçırdığınız bir nokta var, sinyal USD bazlı...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Temel Analiz için izci abiye, grafikler için de Göktuğ ve Canel beylere teşekkür ederim.
    Tolga abim bende bir miktar iheva aldım.Nedenini söyliyeyim önce sisteminize güveniyorum . Sayın izci temel olarak harika incelemiş ve söyledikleri çok dogru. bende almadan önce bilançosuna baktım yıl sonu cirosu ancak sermayesi kadar olabilir. ben hisse alırken cironun biraz daha sermayenin birkaç katı olmasına dikkat ediyorum.Su anda hisseler temel analiz sonuçlarına göre hareket etmiyor Geçen sene 9 martta ki 4 TL lik fiyat sonrası hisse sürünmüş bana göre bu sene subat ve mart ayı bu hissede benzer bir hareket olabilir Ben grafiklere bazı indikatorlerle birlikte bakıyorum ve hisse harekete hazır gibi zaten 2,14 e kadar sorunsuz çıkış görünüyor sizin hedefte bu fiyatın biraz üstü beklemege deger bir kar potansiyeli ve 2 ay süre harika görünüyor. Zahmetleriniz için teşekkürler. Selam ve saygılarımla.

Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Iheva 5 puan aldıran faktörler:

1- Finansal yapısı şaşırtacak kadar sağlam.
    2- Banka kredisi kullanmadığından, Faiz Giderleri şu yüksek faiz ortamında olmayacak.
    3- Elinde bulunan hazır stoklar peşin alımlar ile yapıldığından, stok bulundurma maliyeti, işletmeye bir yük teşkil etmiyor.
    4- Bir önceki döneme göre Ciro %60 artışta, Brüt kar ise katlamış.
    5- Döviz pozisyonu Nötr durumda olduğundan, kurlarda aşağı ya da yukarı dalgalanmalardan etkilenmiyor.
    İheva 5 puan kaybettiren faktörler:

1- Ciro ciddi artış yapsa da, Bu kadar büyük Sermayede daha çok olmalıydı.
    2- Diğer faaliyet giderlerinin ne olduğu araştırılmalı. Çünkü ciddi bir oran teşkil ediyor.
    3- Alacakların dönüş hızı yavaş illerliyor. Bu beklemeyi TL olarak değil de, Döviz kuruna bağlamalıydı.
    4- Duran Varlıklarında yer alan Yatırım amaçlı gayrimenkulleri cüzi bir para veripte yeniden değerleme yapmıyor. Şimdiye kadar yapmalıydı. (3 yıldır aynı kalmış)
    5- Bu kadar ciddi bir potansiyele rağmen, işleri küçük bir işletme gibi az sayılır.
    Sayın izci temel analiz yapan çok arkadaş var ama insanları rakamlara bogdukları için söyledikleri pek anlasılmaz ama sizin yaptıgınız analiz yalnız rakamları içermiyor şirketin pozitif ve negatif yapısınıda içeriyor En çok hoşuma giden cümlenizde şu;5- Bu kadar ciddi bir potansiyele rağmen, işleri küçük bir işletme gibi az sayılır.[/QUOTE]Keşke bu cümlenizi şirket yoneticilerine iletsek.

Aklınıza emeginize saglık. Selam ve saygılarımla.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
    Hasan Polat bey, Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. İHEVA 'nın, her hissede olduğu gibi olumlu tarafı da, olumsuz tarafı da var. Sonuç itibariyle Naçizane 10 üzerinden 5 aldı ama, Ne yalan söyleyeyim İHEVA beni iyi yönde şaşırttı. Tertemiz Bilanço var ya, Gerçekten...Şimdi iş yapmasa da İleride adından çok söz ettirecek gibi...
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

Alıntı Originally Posted by hasan polat Yazıyı Oku
    Tolga abim bende bir miktar iheva aldım.Nedenini söyliyeyim önce sisteminize güveniyorum . Sayın izci temel olarak harika incelemiş ve söyledikleri çok dogru. bende almadan önce bilançosuna baktım yıl sonu cirosu ancak sermayesi kadar olabilir. ben hisse alırken cironun biraz daha sermayenin birkaç katı olmasına dikkat ediyorum.Su anda hisseler temel analiz sonuçlarına göre hareket etmiyor Geçen sene 9 martta ki 4 TL lik fiyat sonrası hisse sürünmüş bana göre bu sene subat ve mart ayı bu hissede benzer bir hareket olabilir Ben grafiklere bazı indikatorlerle birlikte bakıyorum ve hisse harekete hazır gibi zaten 2,14 e kadar sorunsuz çıkış görünüyor sizin hedefte bu fiyatın biraz üstü beklemege deger bir kar potansiyeli ve 2 ay süre harika görünüyor. Zahmetleriniz için teşekkürler. Selam ve saygılarımla.
    Hayırlı olsun abi, sisteme ben de güveniyorum ama lütfen stop koymayı unutmayın. Ters bir durumla karşılaşmak an meselesi çünkü. Abi Temel Analiz konusu izci abinin uzmanlık alanı ki zaten bir sonraki mesajınızda bu duruma vurgu yapmışsınız. Umarım % 30 hedefini kırıp geçer bir an önce.

Selamlar abi, saygılar bizden...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

Iheva 5 puan aldıran faktörler:

1- Finansal yapısı şaşırtacak kadar sağlam.
    2- Banka kredisi kullanmadığından, Faiz Giderleri şu yüksek faiz ortamında olmayacak.
    3- Elinde bulunan hazır stoklar peşin alımlar ile yapıldığından, stok bulundurma maliyeti, işletmeye bir yük teşkil etmiyor.
    4- Bir önceki döneme göre Ciro %60 artışta, Brüt kar ise katlamış.
    5- Döviz pozisyonu Nötr durumda olduğundan, kurlarda aşağı ya da yukarı dalgalanmalardan etkilenmiyor.
    Hasan Polat bey, Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. İHEVA 'nın, her hissede olduğu gibi olumlu tarafı da, olumsuz tarafı da var. Sonuç itibariyle Naçizane 10 üzerinden 5 aldı ama, Ne yalan söyleyeyim İHEVA beni iyi yönde şaşırttı. Tertemiz Bilanço var ya, Gerçekten...Şimdi iş yapmasa da İleride adından çok söz ettirecek gibi...
    Sayın izci aynı şeyleri bende düşünüyorum ben hisse seçerken stogu kendi parası ile mı yoksa kredi ilemi tutuyor, ona çok dikkat ederim. iheva da fazladan yaklaşık 100 milyonda fazla nakit var. Bu tür hisseler eninde sonunda patlar. Şizin dikkat çekmesi için yazdıgınız gibi yönetim beklenen profermansı gösteremiyor, küçük bir işletme gibi davranıyor

Tolga abim ben bu tür hisselere stop koymam, aksam yatıncada hisse endişem olmaz rahat uyurum Bende olanlar aselsan . bimaş şimdide iheva senin listede mevcut sadece aselsanı ben listede diye almadım orada alsat biraz daha kolay ve borsada tek geçilecek bir hisse. meraklanma elde uzun süre tutulacak hisseler bunlar.

Alıntı Originally Posted by hasan polat Yazıyı Oku
    Tolga abim ben bu tür hisselere stop koymam, aksam yatıncada hisse endişem olmaz rahat uyurum Bende olanlar aselsan . bimaş şimdide iheva senin listede mevcut sadece aselsanı ben listede diye almadım orada alsat biraz daha kolay ve borsada tek geçilecek bir hisse. meraklanma elde uzun süre tutulacak hisseler bunlar.
    Hasan abi laf aramızda ben de pek stop kullanmıyorum ya da kullanamıyorum diyelim. Elimdeki hisseden daha fazla potansiyel olduğunu düşündüğüm bir hisse olursa değişim yapıyorum sadece. O da otomatik stop olmuş oluyor. Yoksa bir rakam belirleyerek stop olmuyorum.

Sayfa 303/932 İlkİlk ... 203253293301302303304305313353403803 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •