Yalnız ben misafir olarak ,son günlerdeki dolar hareketini de düşünerek topigin ya dolarda düşüş kacinilmaz ,veya TL de yükseliş kaçınılmaz olarak değişmesini teklif edebilirim 😁😁😁😁😁,misafirin kusuruna bakılmaz .
Yalnız ben misafir olarak ,son günlerdeki dolar hareketini de düşünerek topigin ya dolarda düşüş kacinilmaz ,veya TL de yükseliş kaçınılmaz olarak değişmesini teklif edebilirim 😁😁😁😁😁,misafirin kusuruna bakılmaz .
geçsinler full dijitale miss işte..
güneş patlaması oldu
kusura bakmayın reset yedi bütün servetler
varmıymış bunun da komplosu ?
yoksa yuh.. 1859 carrington olayını ben bile biliyorum
(ehem.. ek olarak yoğun bakımdakilere express jetonunun çıkacağı hadise![]()
)
Bunu çözmek gerekiyor, paradigma değişti , 2008 istemiyorlar hastaya morfini kiloyla vuruyor lar ancak tehdit herşeyin sarpa sarması o zaman bastıkları yani basmadan lafla ürettikleri dolarda işe yaramaz mecburen sınırlı da olsa iflaslar ve kayıplara izin vermeliler diye düşünüyorum bir de fiziki kapasiteyle alakası olmayan emtia satışı durdurulmalı ama olması pek mümkün değil sonunda fatura yine bize çıkacak gibi.
Dolarda yükseliş kaçınılmaz bizim gibi cari açık veren ülkelerde, trend hep yukarı ve hep yukarı olacak, enerjide, teknolojide, hatta son yıllarda gıdada dışa bağımlı veya aldığı ile sattığı birbirini dengeleyemeyen ülkelerin kaderi bu..
Bir diğer kaderi de ani sıcak para akını ve çıkışı ile trenddeki dalgalanmalar ve 20 milyar dolarlık tefecilerin yarattığı fırsatlar...
Ve dış müdahaleye ardına kadar açık, üçüncü dünya siyasetçileri, rant, avantacılık, devlet malını peşkeş çekme hobisi...hepsinde aynı terane..
Yani 2 nci Dünya Savaşından sonra ABD bütün dünyaya çöktü tabi, hırsızın hiç mi suçu yok denmesin. Yapacak bir şey yok, hem de hiç bir şey yok. ABD = Modern Çağın Roma İmparatorluğu, biz de Eflak Boğdan Beyliği filan bakmayın siz dizilere. Ona bakarsanız Kazakların da, Makedonların da, Mısırlıların da herkesin var dünyaya hüküm sürdüğü parıldadığı bir dönem, sıra ABD de..
Bizim ülkeye mahsustur sanırım. Babamın evi var kiraya vereceğiz. Ben ilgileniyorum. En son kiraya verdiğim 2 yıl öncesi sorup soruştup mutemetten bankadan TC si ile kmh ve kaç kredisi var haciz vs sorgulayıp öyle vermiştim. Yaklaşık 400 kişi içinden buldum birini kontrat bile yapmadan verdim. Hiç sıkıntı olmadı. En uçuk sorun bir kamu işçisi DSİ de. Adam tertemiz iyi biri olarak biliniyor tesadüfen teyzeoğlum orda çalışıyor oda iyi temiz biri dedi. Dedim mutemete bir sorsan, sordu 18 haciz var maaşta.
Reisin tek derdi günü kurtarmak. Nasıl olsa bu CHP liler birbirine düşer. Nasıl olsa biri çıkar kutsala küfreder. Nasıl olsa ab yada ABD den ülkemize bir ambargo çıkar. Zaten Atatürk de tekalifiye milliye çıkarmış. Trump bile bu kadar cingar çıkardı bizde ki mümkün değil gitmez
Herşeyin bir sonu vardır hep olmuş , yaptıkları yanlarına kar kalmayacak, Tanrı yi kıyamete zorlamaktan tut , her mikropluk felsefi olarak bunlarda , Roma nin hatalarını tekrarlamadan devam edeceklerini söylemişlerdi ,Allah müsaade etmeyip belalarını verecek ama artık işi tamamen bitirdik dedikleri noktada, ben en azından böyle inanıyorum,.
Cari açık vermesek vermemiz için gerekli düzenlemeyi yaparlar , Winston Churchill "Türkiye bahcenizdeki bitki gibidir ,kurudukca sulacaksiniz büyüdükçe budayacaksiniz " demiş.
Yer İmleri