Sayfa 724/996 İlkİlk ... 224624674714722723724725726734774824 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 5,785 - 5,792 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sizce ekonomileri düzelip ilerde gene alırlar mı.
    Alırlar, çünkü ödenmeme ihtimali olmadığı için dünyanın en sağlam yatırım aracı ,hem de dünyanın en derin piyasası,yani istediğiniz anda çok büyük tutardaki tahvilleri dahi hemen nakde çevirebilirsiniz.Alternatifleri ancak belki euro tahviller ve altın olabilir ama bu derinlikte bir piyasaları yok,örneğin 250 milyar euro'lk tahvili hemen nakde çeviremezsiniz,çok daha az tutarlarda altını dahi nakde çevremezsiniz,bu büyüklükte bir satış yaptığınızda altının fiyatında belli oranda düşüş olur,üstelik euro tahvillerin getirisi negatif,ABD tahvillerinin ise nominal bir faiz getirisi var,bu 7 trilyon doları koyabileceğiniz ve saklayabileceğiniz derinlikte başka bir sağlam yatırım aracı yok.
    Merkez bankaları New York Fed üzerinden bu tahvilleri gerektiğinde nakde çevirerek devletlerinin dış borç ödemelerini yapıyorlar,dışarıdan kredi alımlarında bu tahviller teminat göstererek daha düşük faizli kredi alma imkanını kullanıyorlar.Ayrıca Fed de pandemi krizi sırasında bu tahvillere sahip merkez bankalarıyla,bunları teminat olarak görüp swapla bu ülkelerin merkez bankalarına sıkışıklık durumunda dolar akışı sağladı.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Alırlar çünkü ödenmeme ihtimali olmadığı için dünyanın en sağlam yatırım aracı hem de dünyanın en derin piyasası,yani istediğiniz anda çok büyük tutardaki tahvilleri dahi hemen nakde çevirebilirsiniz.Alternatifleri ancak belki euro ve altın olabilir ama bu derinlikte bir piyasaları yok,örneğin 250 milyar euro'lk tahvili hemen nakde çeviremezsiniz,çok daha az tutarlarda altını dahi nakde çevremezsiniz,bu büyüklükte bir satış yaptığınızda altının fiyatında belli oranda düşüş olur,üstelik euro tahvillerin getirisi negatif,ABD tahvillerinin ise nominal bir faiz getirisi var,bu 7 trilyon doları koyabileceğiniz ve saklayabileceğiniz derinlikte başka bir sağlam yatırım aracı yok.
    Merkez bankaları New York Fed üzerinden bu tahvilleri gerektiğinde nakde çevirerek devletlerinin dış borç ödemelerini yapıyorlar,dışarıdan kredi alımlarında bu tahviller teminat göstererek daha düşük faizli kredi alma imkanını kullanıyorlar.Ayrıca Fed de pandemi krizi sırasında bu tahvillere sahip merkez bankalarıyla,bunları teminat olarak görüp swapla bu ülkelerin merkez bankalarına sıkışıklık durumunda dolar akışı sağladı.
    Yani fed faiz artırmasa da misal yüzde 0.5 lik yıllık faizli dolar tahvilini dünya satın alır diye düşünüyorsunuz.

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Ama para koyuyoruz ,bilmezsek olmaz ki sn tınaz ,ben bu sorularınızın çoğunun cevabını biliyorum, o yüzden gümüş bedava diyorum.Yakında görürüz bakın neler olacak gümüşte.
    Valla altin da, gumus te yukselirse en cok ben sevinirim.

Kanada'daki portfoyumde iki hisse var ki, acayip para kazanirim.

Ama bilemem, bu iki hisseyide, portfoyun %30 unu altina baglayim, ne olur ne olmaz diye aldim.

Bilerek degil yani.

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Valla altin da, gumus te yukselirse en cok ben sevinirim.

Kanada'daki portfoyumde iki hisse var ki, acayip para kazanirim.

Ama bilemem, bu iki hisseyide, portfoyun %30 unu altina baglayim, ne olur ne olmaz diye aldim.

Bilerek degil yani.
    İyi yapmışsınız bence.

5. Merak edenler icin.

ELY.V
    NSR.TO

isteyen stockwatch.com dan bakip inceleyebilir.

6.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    İyi yapmışsınız bence.
    Insallah Doktor Bey..

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Yani fed faiz artırmasa da misal yüzde 0.5 lik yıllık faizli dolar tahvilini dünya satın alır diye düşünüyorsunuz.
    ABD enflasyonunun üzerinde reel bir getiri sağladığı sürece ülke merkez bankaları cari fazlalarının büyük kısmını ABD tahvillerine park ederler.Reel getiri olmaz ise ,o zaman alternatifi olmadığı için yine alırlar ama daha az alırlar,biraz da çeşitlendirme yaparlar mesela altın alabilirler,sanayi metalleri,petrol stoklayabilirler,ihtiyaç duyacakları uzun ömürlü emtiaları stoklayabilirler veya harcama yapmayı ve alt yapı yatırımlarında kullanmayı değerlendirebilirler.

8. Normal dalgalı bir kura bakarsanız bu şekilde bir düşüşün mümkün olmadığını tekpilerle zigzaglı ilerlediğini görürsünüz.

Geçen cumadan beri tüm piyasa yapıcı büyüklerin nasıl mevduata şundan fazla faiz vermeyin diye arandığını baskılandığı biliyorsak aynı elin tekrar devreye gidip dövizde işlem yapmayın dediğini düşüyorum.

Büyük alıcılar çekilince en ufak tepki görmeden basmak kolay oluyor.

Günlük Toplam USDTRY İşlem Miktarı 1.097.000.000

Sayfa 724/996 İlkİlk ... 224624674714722723724725726734774824 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •