Bende daha dolarda daha düşüş bitmedi,işaret fişeği olan troller gelip ;dolarcılar siz öldünüz bittiniz demedi derken....![]()
yandaşlıkla eleştirilen, her daim bist pompalayan, dövizci aşağılayan tunç şatıroğlu bile gerek dolarda gerek gram altında buraların teknik olarak tarihi diplerden olduğunu söylüyorsa..??
benim fikrime gore kisa vadeli 7.02 gibi dip rakamlardi, burdan donup 7.20'li seviyelere dogru hareket edip ordan 6.85-90 bandina donus yapmasi teknik olarak beklenebilir. Onun altini piyasa kaldirmaz. (ama olurmu olur)
bugunku hareketin bir benzeri ruble'de de yasandi. Ruble ve TL paralel hareket etti gibi oldu aslinda.
ama orta vadeli baktigimizda bu kur seviyesi en ufak siyasi ya da ekonomik kirilmaya acik degil. ilk hadise ile hizla yukari iter kendini diye dusunuyorum.
bununla birlikte bu faiz seviyesi korundugu ve diger parasal sıkılastirma devam ettigi surece usd'nin 2021 yilinda 7.80-85 bandini gecmesinin imkani yok. cok ekstra bir siyasi veya ekonomik.krizle karsilasilmadigi surece tabi.
ben risk management olarak.7.05-06 seviyesinde poz. ayarlamami yaptim. 6.90 seviyesinde yogun trade hareket planina donerim.
yatırım tavsiyesi değildir
geçen hafta bende kol kesmek zorunda kaldım 7.30 lardan her 1 kuruşun zararı psikolojimi bozdu kaçırdığım faiz de cabası...yeni kadro doları indirmekte kararlı duruş sergiliyor biz dolar alan kişilerde Selçuk gibi çıkması için nedenleri sayıp duruyoruz ama akıntıya karşı kulaç atmamak gerekirmiş. Olası faiz artışında 6.5ları konuşmayacağımızı kim garanti edebilir ki?
Neyse canımız sıkkın
Mevcut duruma reisin dayanacagini sanmıyorum. Yüksek faizle reisin planları mitingleri suya düşer. Şu bir gerçek RTE nin iktidarda kalmasının yegane sebebi düşük faiz. Her türlü partide ki insanlar sadece faiz düşük bu şekilde kurtulma umudu vardı. Onlarda terkeder. Nefret edenler dâhi bu sebeple oy veriyordu. Kırsal kesimde özellikle çiftçi ve hayvancılık ile uğraşanlar da bu konudan muzdarip.
Yer İmleri