Bende daha dolarda daha düþüþ bitmedi,iþaret fiþeði olan troller gelip ;dolarcýlar siz öldünüz bittiniz demedi derken....![]()
yandaþlýkla eleþtirilen, her daim bist pompalayan, dövizci aþaðýlayan tunç þatýroðlu bile gerek dolarda gerek gram altýnda buralarýn teknik olarak tarihi diplerden olduðunu söylüyorsa..??
benim fikrime gore kisa vadeli 7.02 gibi dip rakamlardi, burdan donup 7.20'li seviyelere dogru hareket edip ordan 6.85-90 bandina donus yapmasi teknik olarak beklenebilir. Onun altini piyasa kaldirmaz. (ama olurmu olur)
bugunku hareketin bir benzeri ruble'de de yasandi. Ruble ve TL paralel hareket etti gibi oldu aslinda.
ama orta vadeli baktigimizda bu kur seviyesi en ufak siyasi ya da ekonomik kirilmaya acik degil. ilk hadise ile hizla yukari iter kendini diye dusunuyorum.
bununla birlikte bu faiz seviyesi korundugu ve diger parasal sýkýlastirma devam ettigi surece usd'nin 2021 yilinda 7.80-85 bandini gecmesinin imkani yok. cok ekstra bir siyasi veya ekonomik.krizle karsilasilmadigi surece tabi.
ben risk management olarak.7.05-06 seviyesinde poz. ayarlamami yaptim. 6.90 seviyesinde yogun trade hareket planina donerim.
yatýrým tavsiyesi deðildir
geçen hafta bende kol kesmek zorunda kaldým 7.30 lardan her 1 kuruþun zararý psikolojimi bozdu kaçýrdýðým faiz de cabasý...yeni kadro dolarý indirmekte kararlý duruþ sergiliyor biz dolar alan kiþilerde Selçuk gibi çýkmasý için nedenleri sayýp duruyoruz ama akýntýya karþý kulaç atmamak gerekirmiþ. Olasý faiz artýþýnda 6.5larý konuþmayacaðýmýzý kim garanti edebilir ki?
Neyse canýmýz sýkkýn
Mevcut duruma reisin dayanacagini sanmýyorum. Yüksek faizle reisin planlarý mitingleri suya düþer. Þu bir gerçek RTE nin iktidarda kalmasýnýn yegane sebebi düþük faiz. Her türlü partide ki insanlar sadece faiz düþük bu þekilde kurtulma umudu vardý. Onlarda terkeder. Nefret edenler dâhi bu sebeple oy veriyordu. Kýrsal kesimde özellikle çiftçi ve hayvancýlýk ile uðraþanlar da bu konudan muzdarip.
Yer Ýmleri