Sayfa 9/1044 İlkİlk ... 789101119591095091009 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 65 - 72 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
    Günaydın Genşşşleeeer .

Size bir tüyo vereyim mi ? - 3 -

" Duvarı nem insanı gam öldürür derler
    Doğru söylerler güzelim
    Doğru söylerler "

diye devam edip bi şarkı vardı, nedense balkonda domateslerimle oyalanırken birden aklıma geldi. Dilime takıldı. aynı yerleri söyleyip duruyorum. Hanım yanımda kahve içiyor. Yüzüme baktı ve "istersen şarkıyı sahibi olan söylesin " dedi. Hafif gülümsedim çaktırmadım tabi durumu. Bilmiyorum ki şarkının devamını herhangi bir seçim değildi. Aklıma takıldı.
    Seçim demişken; yaklaşık olarak 2023 yıllında herhangi bir aksilik olmazsa seçim yapacağız ülkece. Son günlerde farkettiniz mi bilmiyorum tv lerde koskoca ünvanlı prof lar bu seçim hakkında bir sürü şey söylüyorlar. Muhalefet yanlısı olan gazeteciler ayrı bir şey söylüyor. İktidara göz kırpıp bir beklentisi olanlarda farklı teoriler üretiyorlar.
    Sevgili izcan hemen şimdi içinden geçiriyor. Eyvah Selim abinin üstü gene açık kalmış . Herhalde bugün yeni bir bomba koyacak ...
    deme izcanım deme.. Ben KY kardeşlerime bir bakış açısı kazandırmaya çalışıyorum.Seçimi kim kazanırsa kazansın, ülke için faydalı ve hayırlısı olsun. Tüm temennim ülkemin insanlarının kazanması.
    Ama dedim ya "Seçimi kim kazanırsa kazansın" sonuçta biz kazanalım.
    Bunun üzerine accık fikir yürütelim, hani o bildiğiniz beyin jimnastiği canım.
    Bu seçimler partiler arasında yapılıyor..Eeee
    Bu partiler seçim işlerini yaparken çeşitli organizasyonlar yapıyor.
    Fuar hizmetleri falan tarzında işler yapan firmalar var mı ?
    Elbette var.
    Peki bunlardan borsaya açık olanlar var mı?
    OLMAZ MI?
    Eee hadi o zaman arkadaşlar evde ütü, temizlik, bulaşık işleriniz bittikten sonra nasıl olsa dışarı çıkamıyorsunuz. Azıcık ders yapalım.
    Nerden ders çalışacağız diyenler...
    www.kap.org.tr adlı site.. Duymayanlarınız için "Kamuoyu Aydınlatma Platformu" nun kısaltması olan site. Bi girin bakalım. Ne var ne yok.
    Ha unutmadan bu şirketlerin CEO ları falan oluyor CEOEM falan. haydiin genşleer.
    Ben domateslerimle dertleşiyorum. görüşürüz. Grafik işlerine sonra bakarız Nasıl olsa Dandan abi daha henüz kalkmamıştır. İzci abime de danışırız. Oda sabah kahvaltısı yapıyordur evinde rahatsız etmeyelim. Nasıl olsa gelir. Gelirsin dimi izci abim.
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    Geldim, Sultan 3.Selim abim,

CEOM, İlk önce genel bir Muayene, ardından Tahlil ve Röntgen çekelim. Sonuçları birazdan, 16.15 ' gibi alırız inşaallah.
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    CEOM:

Öncelikle Sultan 3.Selim abim, Gelecek vaad eden güzel bir hisse bulmuşsun, tebrik ederim. Yalnız bu unsur kendi başına yeterli değil. Şöyle ki;
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

4. Hissenin manyetik rezonansı 7.30 altında kanal alt bandını ziyaret etme olasılığı olabilir.
    Kesikli çizgi 8.64 üzerinde önceki zirveyi deneyebilir.
    Olabilir olmayabilir diye konuşuyorum çünkü daha önce hiç tanışıklığımız olmadı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    CEOM:

1) Finansal yapısı sağlam, taş gibi hisse.
    2) Kasa da cash...64 Milyon TL...Müthiş para.
    3) Döviz Pozisyonu Mükemmel. 41 Milyon TL artıda.
    4) Dönemin Popüler sektörü. Konferans, Organizasyon vs.

Fakat yine yeterli değil...Şöyle ki;

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    CEOM:

1) Net satışlara karşılık, Maliyetler çok yüksek. Kar marjı yok kadar az. Bu durum sorgulanmalı. Aklımıza pandemi döneminde öyle oluyor gibi şeyler geliyor.

2) Sektörü tanımıyoruz. Arz Talep dengesi, pazar payı durumu nasıl. Kamudan iş alımları bu yıl çıkar mı, Özel sektörden böyle şeylere talep geliyor mu. Bu yıl da boş geçer mi.

3) Finansal oranları bugün için şu verilere göre pahalı. PD/DD, F/K, FAVÖK vs.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
     Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    CEOM:

Öncelikle Sultan 3.Selim abim, Gelecek vaad eden güzel bir hisse bulmuşsun, tebrik ederim. Yalnız bu unsur kendi başına yeterli değil. Şöyle ki;
    AÇIK KONUŞMAK GEREKİRSE ;
    Sevgi izci abim senden övgü içeren bir cümle duymak beni memnun etti.. Bu tek başına elle tutulur bir unsur değil. katılıyorum..
    Başlığı takip eden arkadaşlar hemencecik bir önbilgi vereyim. Seçim 2023. Ancak bu seçimle ilgili yada hisse ilgili beklentiler 1 gün ya da 1 haftalık bir beklenti değil. Hani bazen diyoruz ya yatırımcı felsefesi. Hani üstad a laf çarpıyor ya bizim deli tayfa OTURAN ÖKÜZ .. Hah işte tam da bu demek istediğim. 1 günden ertesi güne olabilecek bir beklenti içinde olani hele hele tek bir kademeden 10.000 lot almak gibi bir gaflette bulunmayın. 10 lot , en baba bilemedin 500 lot. Asla ve asla öyle portföyün hepsiyle dalınacak bir hisse hiç mi hiç değil. Aşırı fiyat oynaklığına sahip. Sebebi piyasada lot adedinin az olması büyük etken. Yani elinde 10.000 lotu olan adam anında o kadar malı satacak kademe bulamayabilir. Sığ bir hisse olması sebebiyle fiat marjı açabilecek bir hisse. Burada bir planlama yapılması çok önemli. Lot trade ederek, adet artırılabilir. Mesela bir fiyat kademesinden 100 lot alındığında birkaç gün sonra yani tabi zarar edilmeyen bir kademede eldeki lotların 80-90 tanesi yeniden piyasaya arz edilerek hem düşük fiyatlı maliyet elde edilmiş olur, Hemde uzun süre portföyde tutularak psikolojik olarak savaş kazanılmış olur. Ha birde not tutma alışkanlığı edinin. Yani aldığınız lot adedi x fiyat yan sütüna gerçekleşen alım toplam fiyatı, yan sütuna alım için ödediğiniz komisyon bedeli, yan sütuna satarkenki fiyat ve yan sütüna satış komisyon bedeli ve yan yana sütünlar açarak gün gün ne yaptığınızı hesap dökümü halinde yaparsanız daha bilinçli bir altyapı hazırlarsınız. Hadi biraz da exel üzerinde buna çalışın. Biz ameliyat devam ediyoruz. daha üstad gelecek. Bugün pazar ekmekleri kendi yapıyor, yengeden izin alıp gelecek. Yaani daha çook işimiz var.
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    Sonuç olarak: Geçmiş Bilançolarından bir elektrik alınamıyor. Gelecek vaad eden bu şirket için, Gelecek Bilançolarda en azından bir ışık görünceye kadar şimdilik erken bir yatırım olur diye düşünüyorum.

Sayfa 9/1044 İlkİlk ... 789101119591095091009 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •