Söylemlerinize katılıyorum ve arttırıyorum!
8 den dolar bozup gelen yabancı 7 den bozup daha fazla gelirse?
Merkez bu ay 100-150bp artış yaparsa?
Bunlar net mi? Değil?
Ama net olan bir şey şu faizler uzun süre düşmeyecek...
Bunu duyan yatırımcı 7 den de dolar bozup girebilir ülkeye.
Bankalar bildiğiniz gibi uzun dönem faiz vermiyorlardı ama artık 18-19 arası 1 yıl faiz vermeyi kabul ediyorlar.
Neden?
Sizce neden?
Varken yeyin lokum fayizi..
Bir sure sonra olmayacak cunku..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
cds ler düştüğü sürece kur da düşer.. ve bir sonraki adım faizler olacak.
kurlar yeteri kadar düştüğü zaman, merkez bankası yine faizleri indireceğim demeyecek.
stabiliteyi göreyim diyecek, o zaman belki faizler ile ilgili belki bir gözlem yapabilirim diyecek.
algısı bozulan ekonominin algısı düzelecek, böylelikle kur ve dolayısıyla faizler düşecek.
faizleri düşüren merkez bankası olmayacak, piyasa olacak.
2021 temizlik yılı, az büyü, istikrarı kur, algını düzelt. 2022 de yine gaza basarsın.
ytd.
syg,
2018 'de %25-30 ile 1 yıllık vadeli bağladığını söylenler oldu bu forumda ,koca Migros % 33 ile 2 yıllık tahvil çıkardı ,sattı.
Yani bankanın % 18-19 faiz vermesi yada vermemesi birşey ifade etmez .Mart sonu stopaj bayramı biter, gitti mi 2-3 puan oradan.
Bir de anladığım kadarıyla siz faiz diyince kendi 3 kuruş mevduatınıza verilen şeyi anlıyorsunuz,bu ülkenin dev şirketleri ve hatta tüm şirketleri banka kredisi ile dönüyor.%25-30 faiz ödeyip durmuş ekonomiden nasıl çıkacaklar ?
Kardeş, karşınızdaki insanı tanımadan hafife almayın ! 400 milyon küsür dolar bozdurmuş vatandaş. 7,30 x 425000 $ = ?? paraya bakınız. Ben rüyamda bile bu kadar parayı bir araya getirmeyi başaramamış ve hayatımda hiç kitap yazmamış biri olarak arkadaşa saygı da kusur edilmesine karşıyım. Vardır bildiği !! Her ikna ettiği kişi başına promosyon bile alabilir...
Yer İmleri