Sayfa 767/996 İlkİlk ... 267667717757765766767768769777817867 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 6,129 - 6,136 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Herkes dediğine göre, 6,85 alım noktası olabilir mi ?
    Hatta o zamanda altın 1800 altı olursa alternatif olur mu ?.
    Benim bütün okuduklarımdan anladığım bu ?

Yatırım tavsiyesi değildir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

2.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    6,80 görüp görebileceği en diptir bana göre belki de görmeyebilir.
    beklentim o yönde.. aması..
    Bu hafta/ önümüzdeki hafta başı panik/final hareketi beklyorum..
    15-18 arasına kadar olursa olur gibi..
    yoksa gene tın tın gider.. günlükler ala döner 2-3 güne.. düştükçe alınır artık.

3.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Herkes dediğine göre, 6,85 alım noktası olabilir mi ?
    abanarak
    450 gün sulari yaparlarsa
    6 aya bayram yaparız.
    bence tabi..

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    2018 dolar atağından bugüne gerçekleşen fiyat artışları yüzde 100 ..
    Üstü ve altı olan ürünler var ama ortalaması reel piyasada gözlemlediğim bu rakam.
    Yahu onu diyorum,2018 ağustos da dolar artışı bahane edilerek yapılan hiç bir zam geri alınmadı,üstüne mb nin 120 milyar dolarlık rezervi harcanarak temel iktisat kurallarıyla inatlaşmaya gidildi buna rağmen zamlar hız kesmedi,dolar 8.50 yi vurduğundan beri yapılan zamlardan Rocky Balboa dan dayak yiyen kenar mahalle boksörü gibi olduk,oynamayın şu dolarla kardeşim yeter artık,siz algı oluşturacaksınız diye olan her düşüşten sonra ülkemizden yüklü sermaye çıkışı oluyor ve biz vatandaşlar fakirleşiyoruz..

Keşke olmayan iktisat yöntemlerini kanıtlamak yerine ani kur ataklarını önlemekte kullansaydınız o 120 milyar doları da böylece hem dolar makul bir seviyede gider,ihracatçı,üretici ne yapacağını bilir,hemde enflasyon böyle azmazdı..

5.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    o is hic belli olmuyor dolar ocak bası 7.33 iken 7.50 satarim opsiyonuna 100 bin dolara 1200 usd prim verdi.buna gore oo dersin dolar cikacak ama durum ortada.
    Öngörüyü anlamak için iyi yöntem ama, 1. si forward kur sormak 2.si uzun vade mevduat oranı almak..

Her ikisine bakıldığında dolar/TL de yön aşağı görünüyor.

Aylık kapanışlarda son 3 yılda 7 tl üzeri aylık kapanış sayısı 6

Merkez 3-5 milyar dolar almayacak sonuçta 6 lı rakamlara indirebilirse 1-2 ay ballı kaymak olur hem MB için hem bizim için

Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Yahu onu diyorum,2018 ağustos da dolar artışı bahane edilerek yapılan hiç bir zam geri alınmadı,üstüne mb nin 120 milyar dolarlık rezervi harcanarak temel iktisat kurallarıyla inatlaşmaya gidildi buna rağmen zamlar hız kesmedi,dolar 8.50 yi vurduğundan beri yapılan zamlardan Rocky Balboa dan dayak yiyen kenar mahalle boksörü gibi olduk,oynamayın şu dolarla kardeşim yeter artık,siz algı oluşturacaksınız diye olan her düşüşten sonra ülkemizden yüklü sermaye çıkışı oluyor ve biz vatandaşlar fakirleşiyoruz..

Keşke olmayan iktisat yöntemlerini kanıtlamak yerine ani kur ataklarını önlemekte kullansaydınız o 120 milyar doları da böylece hem dolar makul bir seviyede gider,ihracatçı,üretici ne yapacağını bilir,hemde enflasyon böyle azmazdı..
    Bizim esnaf, sanayici kim dersen de, bir ürün gidiyorsa fiyatına zam yapar, hele kendi arasında fiyat belirliyorsa affetmez.
    Bunun istisnası nedir , alternatifi olmasıdır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

7.  Alıntı Originally Posted by Ardasolar82 Yazıyı Oku
    6,5 de daha fazla var Ağustos sonu için kuru bugünden 7 ye sabitleyebiliyoruz demekki beklenti daha aşağıda... banka enayilik yapmaz heralde
    enayilik derken? dış finansmana bağlı bir ekonomide 130 milyar dolar döviz satıp 60 milyar dolar rezerv açığı taşıyan bankadan mı bahsediyorsunuz?

MB'nin bu basiretsizliğinin sorumlusu aylardır ortalarda yok..
    ytd..

8. Dolar düşmez daha buralardan toplamak lazım ucuz doları dip zaten 7.05 ti bence ytd

Sayfa 767/996 İlkİlk ... 267667717757765766767768769777817867 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •