Sayfa 66/134 İlkİlk ... 1656646566676876116 ... SonSon
Arama sonucu : 1071 madde; 521 - 528 arası.

Konu: AGHOL - AG Anadolu Grubu HOLDİNG A.Ş.

1. Bir süredir tahtayı izliyorum , neden bu kadar baskılıyor, bence baskıladıkça mal kaptırıyor , biraz yukarı yapsa belki de kısacılar satacak, bu tahtada gücü olmayanın ciddi mal alacağını tahmin etmiyorum, bütün yatırımcılar için hayırlısı , su akar yolunu bulur, ytd.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Soooome-where o-ver the raaaain-boooow
    Gönderi
    4,385
     Alıntı Originally Posted by Depeche Mode Yazıyı Oku
    himmm....yarin tüm mali gömüyorum o zaman

forumdaki yazilari hizlica okurken
    benim yazimi ciddiye aldi galiba.
    "Nah" emojisi olsa yaziya ekleyecektim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    4,385
     Alıntı Originally Posted by safsata Yazıyı Oku
    Bir süredir tahtayı izliyorum , neden bu kadar baskılıyor, bence baskıladıkça mal kaptırıyor , biraz yukarı yapsa belki de kısacılar satacak, bu tahtada gücü olmayanın ciddi mal alacağını tahmin etmiyorum, bütün yatırımcılar için hayırlısı , su akar yolunu bulur, ytd.
    sorun baski degil bence
    ana sorun güdük islem hacmi
    fazla degil 150-200 bin lotla o günü cok rahat taban ya da tavan kapatabilirsiniz

4. http://www.muhasebedeyiz.com/2021/02...asi-getirildi/

3490 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren başlayan vergilendirme dönemi kazançlarına uygulanmak üzere kullanılan yabancı kaynakları öz kaynaklarını aşan işletmelerde, aşan kısma münhasır olmak üzere, yatırımın maliyetine eklenenler hariç, işletmede kullanılan yabancı kaynaklara ilişkin faiz, komisyon, vade farkı, kâr payı, kur farkı ve benzeri adlar altında yapılan gider ve maliyet unsurları toplamının %10’u gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince kazancın tespitinde gider olarak dikkate alınamayacaktır.

Gerçi haber yeni değil, 7 gün önce yayınlanmış. Muhasebe/Mali Müşavirlik konusunda detaylı bilgisi olan ve bu durumun AGHOL'ün ne kadar etkileyeceği (ya da etkilemeyeceği) ile ilgili bilgisi olan var mı?

Bir bedelli sermaye artışı yapmak zorunda kalabilir mi holding solo özelinde? Acaba son dönemde borsaya kote olan hisseler olası bir bedelli sermaye artışı öncesi satılmak istenebilir mi?

5. Bu karar ile, kurumlar vergisinin reelde %30'lara yaklaşacağı yönünde bir yorum okumuştum.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    4,385
     Alıntı Originally Posted by candyshop Yazıyı Oku
    http://www.muhasebedeyiz.com/2021/02...asi-getirildi/

3490 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren başlayan vergilendirme dönemi kazançlarına uygulanmak üzere kullanılan yabancı kaynakları öz kaynaklarını aşan işletmelerde, aşan kısma münhasır olmak üzere, yatırımın maliyetine eklenenler hariç, işletmede kullanılan yabancı kaynaklara ilişkin faiz, komisyon, vade farkı, kâr payı, kur farkı ve benzeri adlar altında yapılan gider ve maliyet unsurları toplamının %10’u gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince kazancın tespitinde gider olarak dikkate alınamayacaktır.

Gerçi haber yeni değil, 7 gün önce yayınlanmış. Muhasebe/Mali Müşavirlik konusunda detaylı bilgisi olan ve bu durumun AGHOL'ün ne kadar etkileyeceği (ya da etkilemeyeceği) ile ilgili bilgisi olan var mı?

Bir bedelli sermaye artışı yapmak zorunda kalabilir mi holding solo özelinde? Acaba son dönemde borsaya kote olan hisseler olası bir bedelli sermaye artışı öncesi satılmak istenebilir mi?
    Aghol`un 2020 Q3 itbariyla ana ortakliga ait ozkaynaklari 5,943,884,000TL. minimum 100milyon da Q4`te gelecek desek en az 6 milyar TL ozsermayesi var.
    1.si kaynaklarin cogunu kullananlar istirakler, holding solo borcu konsolidasyondan dolayi o sekilde görünüyor, esas borclu olanlar istirakler.
    2. istiraklerin borcluluklari da cogunda malum düzeyde.
    3. Bedelli ya da bedelsiz Sermaye artisi olabilir, ama bence bu istirakler bazinda olur.
    4. Malum Ozilhan`larin tarafinda en fazla 10 tane ortak var: kardesler ve cocuklar. Yazici tarafi ise cok karisik. 3 kardes, cocuklari, torunlari... 30 kisi falan. Yani aileden 40kisiyi ilgilendiren konu bedelsiz olursa biraz da duygusal olur.
    5. Belki de bu yüzden sadaka gibi bir temettü dagitimi oldu ve ittirilan para olasi bir bedelsiz sermaye artisi icin zulalandi.
    zaten 243,534,518TL ödenmis sermaye icin artik cok komik kaldi.

bence sermaye artisi olursa bunlarda olur:
    AEFES`in ödenmis sermayesi: 592,105,263
    AO`a Ait Özkaynaklari: 13,045,677,000

CCOLA`nin ödenmis sermayesi: 254,370,782
    O`a Ait Özkaynaklari: 8,586,710,000

MGROS`un ödenmis sermayesi: 181,054,233
    O`a Ait Özkaynaklari: 95,954,000

ASUZU`un ödenmis sermayesi: 84,000,000
    O`a Ait Özkaynaklari: 526,575,000

Aghol`de söyledigim nedenden dolayi bence sadece bedelsiz sermaye artisi olabilir.
    Bedelli bence pek mantikli degil.

Yatirim Tavsiyesi Degildir
    Son düzenleme : Depeche Mode; 10-02-2021 saat: 17:39.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    4,385
    Ozsermayesi eksi olan
    tam olarak -358,993,000TL olan
    Izmir Demir Celik bile sicak paraya ihtiyac duyunca ipotekli evin söminesini halka arzedebiliyorken, aghol istese parayi (bedelliye falan gerek kalmadan) öyle bir güzel bulur ki...
    yatirim tavsiyesi degildir

https://www.borsagundem.com/haber/iz...i-atti/1548738
    İzmir Demir Çelik, enerji şirketinin arzı için imzayı attı
    Ege’nin sanayi devi İzmir Demir Çelik Sanayi, bağlı ortaklığı İzdemir Enerji Elektrik Üretim’i halka arz için TSKB’ye yetki verdi
    Türkiye’de ark ocakları ile üretim yapan firmalar arasında önde gelen kuruluşlardan biri olan İzmir Demir Çelik Sanayi (#IZMDC) bağlı ortağı olduğu İzdemir Enerji Elektrik Üretim’i halka arz için önemli bir adım attı.

Şirket konuyla ilgili KAP’a şu açıklamayı yaptı:

“11.01.2021 tarihinde yapmış olduğumuz özel durum açıklamamızda İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin halka arzına ilişkin çalışmaların devam etmekte olduğu, henüz bağlayıcı karar alınmamasına karşın, çalışmaların hızlandırılması adına aracı kurumlarla görüşmeler yapıldığı belirtilmişti. Bu kapsamda İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ile "Halka Arz Aracılık ve Danışmanlık Hizmetleri Verilmesine İlişkin Yetkilendirme Sözleşmesi" imzalamıştır.”
    Son düzenleme : Depeche Mode; 11-02-2021 saat: 20:16.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    4,385
    hayirdir?
    dünyanin sonu geliyor galiba

Sayfa 66/134 İlkİlk ... 1656646566676876116 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları