-
Kozal 2020/9 aylık bilançoya baktığımda dönen varlık 6.1 milyar TL(5.5 milyar TL nakit,489 milyon stok, cari alacak) Duran varlıkta ise 260 milyon TL nakit ..stoktaki altında nakit gibi düşünülse 6.36 milyar TL gibi bir nakitten söz edilebilir. Öz kaynak 7.2 milyar TL..2020 son çeyrek kar da 500 milyon civarı tahmini gelse özkaynak 7.7 milyar TL civarında olma ihtimali bulunmakta. Bugün gelen kap haberinde 2019 yılı sonu itibariyle ölçülmüş ve belirlenmiş rezerv yaklaşık 3.1 milyon ons altın 2.3 milyon ons gümüş olduğu belirtilmiş .bu rezerv kesinleşmiş olduğundan altın ons yaklaşık 1800 dolardan hesaplarsak 5.5 milyar dolar yapar. Gümüşü ben hesaba koymadım, onu hesaplayanlar ilave edebilir. Bilançolardan dikkatimi çeken yapılan hasılatın yaklaşık yüzde 60 kar yüzde 40 maliyete gitmiş. eldeki kesin rezerv altın 5.5 milyar dolar yüzde 60' ı 3.3 milyar dolar ve kurda 7 olursa yaklaşık 23 milyar TL oluyor .özkaynak ve eldeki madenleri hepsini 1 yılda (yıllara dayanan üretim olduğunun farkındayım) çıkarsa yaklaşık 30 milyar gibi bir değere ulaşıyorum. Bugün oluşan fiyat ile piyasa değeri 20.86 milyar TL. Temel analizi iyi bilen arkadaşlardan yardım istiyorum. Eldeki verilerle ben nerede yanılıyorum veya eksik olan gördüğünüz durum neresidir.? yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Bilgisi olan ve tecrübeli arkadaşlardan yorum rica ediyorum.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri