Yok bence hamam böceği teorisi geçerli.Pakize suda yazmıştı.Kadınları anlıyamazsınız diye,hamam böceği bir yöne giderken aniden yön değiştirir başka yöne döner,nereye gidiyordu neden döndü asla anlıyamazsınız,kadınlar da böyledir demişti.Bizim TL nin durumu da bu.Bu arada hanım forumdaşlardan benzetme için özür dilerim,benzetme bir hemcinsinize ait ben sadece aracıyım)))))
Bakın şimdi kafama takıldı,2001 de İMF bize Kemal Dervişi yolladıklarında derviş merviş aslında subliminal bir mesaj mı çaktılar adamlar.Valla şimdi kafama takıldı,eğer gene imf ile anlaşırsak yollayacakları koordinatörün soyadına iyi dikkat edelim,bence bir mesaj alma imkanı olabilir.))))))
merkezin oyun planının dth ları çözmek üzerine olduğuna dair güçlü bir kabul var. Peki çözülmemesine karşılık bir alternatif planı ne olabilir. Eğer bunu düşünmeden bu işe giriştiyse vay halimize. Nitekim dth lar çözülmüyor o zaman merkez nereye koşuyor. Enflasyonu bir miktar düşürürse çözülme olur mu? Birde gerçek enflasyon sorunu var. Şu anda reel faiz getirisi verdiği bana göre doğru değil. Gerçek enflasyonu 40 civarında olduğunu düşünürsek merkez -20 civarında faiz veriyor daha doğrusu alıyor. Doları düşürme operasyonunun bu noktada işe yaradığını düşünebiliriz. Ancak herkesin gözü doların yukarı dönüş noktasında tl faizdeki borsadaki tüm yatırımcı doları takip ediyor ve anladığım kadarıylada tl varlıklarda olmaktan çok huzursuz. Yani dönüş başladığında dth ların eskisine göre çok daha fazla artacağı gibi bir çıkarım olabilir. Yani mencut dth lara ilave tl varlıklardan da çok hızlı bir geçiş olabilir. YTD.
Geçen bir video seyrettim eski bir politikacı bizde kaoslar döngüseldir 20 yıllıktır dedi,20 yılda bir bizde paradıgmaları düzenlerler bize ayar verirler dedi.1960 ihtilali,1980 ihtilali,2001 krizi,2021???????????????Aslında tarih olarak bu yıl önemli.
Sn şahingönül sade bizde mi,bence tüm dünya için dediğiniz geçerli,uzun süredir zaten 1929 krizi benzeri bir şeye sürüklendiğimizi düşünüyordum.Bence bu yıl pandeminin akıbetinden bağımsız olarak 1929 benzeri bir şeye girdiğimiz anlaşılacak,allah herkese kolaylık versin
Yer İmleri