ENERJİSA Temel Analiz Puanı : (10 üzerinden)
Enerjisa : 6 (Altı)
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre
ENERJİSA = 6 Puan Kazandıran Faktörler: (10 Üzerinden)
1- Kar Marjı her dönem aynı istikrar ile artıyor.
2- Net Dönem karı da yine aynı istikrar ile artıyor.
3- Favök, Ödenmiş sermayesinin 3 katına denk geliyor.
4- Finansallarını Hedging yapma alışkanlığı var.
5- Pazar Payı, Tekel sayılabilecek nitelikte görünüyor.
6- Popüler bir sektörde faaliyet gösteriyor.
Son düzenleme : izci; 16-02-2021 saat: 23:08.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre
ENERJİSA = 4 Puan Kaybettiren Faktörler (10 Üzerinden)
1- Yüksek tutarda bulunan Ticari Alacaklarını, yine yüksek tıtarda Banka kredileri ile finanse etmesi.
2- Faizlerin yukarı yönlü trende girmesi.
3- Yüksek borçluluk, Firma değeri - Piyasa değeri makasının bariz şekilde açılmasına yol açıyor.
4- Hedging, bu çeyrekte gereksiz bir maliyet oluşturuyor.
Günaydın ve hayırlı sabahlar herkese...
“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
Sultan 3.Selim abi, Buraya sen gel diyeceğim ama Müdür Tolga Colina ne der bilmiyorum. Ama ondan maaş çıkmıyor şimdiden söyleyeyim, sigorta yapmaz, Bordro yok, çay, çorbaya zaten karışmaz, Alman usulü, hesabı kendin ödüyorsun. Ayrıca şu tehlike de var, Seni Padişah kadrosuna filan da almaz, almaz abi, daha küçük yetkilerde, geçici mevsimlik filan işlerde kullanabilir, belli olmaz yani...![]()
Yer İmleri