Sayfa 176/609 İlkİlk ... 76126166174175176177178186226276 ... SonSon
Arama sonucu : 4870 madde; 1,401 - 1,408 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Hangisi fazla gelir konsolide değil mi ?
    O belli olmaz. Ama genellikle konsolide daha düşük gelebilir. Vergi dairesi kimi giderlerş kabul etmez. O aşırı genel yönetim ve pazarlama giderlerini kabul etmeyebiliyor vergi dairesi. Keşke SPK da bir vergi dairesi gibi olabilse. Ayrıca bağlı ortaklıkların performansı da bir faktör. Olumlu yada olumsuz.

Bir şey daha var. Vergi dairesine verilen bilanço da 209 milyon temettü gösterilmiş. Bunun 50 milyon civarı 2020 holdingten alınan temettü idi. Kalan temettü eğer diğer iştraklardan geldiyse durum çok iyi demektir. O durumda konsolide kar 500-600 milyon tl yi bulabilir.

Dikkat... Yanılabilirim. Bu benim düşünce egzersizim.

Yatırım tavsiyesi değildir.

selimhan01 Guest
     Alıntı Originally Posted by bezginbekir Yazıyı Oku
    o belli olmaz. Ama genellikle konsolide daha düşük gelebilir. Vergi dairesi kimi giderlerş kabul etmez. O aşırı genel yönetim ve pazarlama giderlerini kabul etmeyebiliyor vergi dairesi. Keşke spk da bir vergi dairesi gibi olabilse. Ayrıca bağlı ortaklıkların performansı da bir faktör. Olumlu yada olumsuz.

Bir şey daha var. Vergi dairesine verilen bilanço da 209 milyon temettü gösterilmiş. Bunun 50 milyon civarı 2020 holdingten alınan temettü idi. Kalan temettü eğer diğer iştraklardan geldiyse durum çok iyi demektir. O durumda konsolide kar 500-600 milyon tl yi bulabilir.

Dikkat... Yanılabilirim. Bu benim düşünce egzersizim.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    konsolide pilançoda tabiki belli olacak ama 400 milyonun altına inmesi mümkün görmüyorum muhtemelen bu yıl 40- 60 kuruş arasında temettü verecektir ki bu bayağı güzel bir temmettü ve pilanço demek
    demek ki bu yıl hopidi hopidi sırası bize gelecek

3. Konsolide genellikle vergi dairesi bilançosundan daha düşük kar gelirdi. Ama bu yıl vitra karoda bile işlerin iyi gittiği, ilaç satışları çok iyi monrolü bilmiyoruz. İşler iyi gittiği için ben daha yüksek kar bekliyorum. Özellikle ilacın aldığı iştirak temettüleri bana bunu düşündürüyor. 209 milyon temettü geliri. Bunun bir bölümü holdingten alındı ama anlaşılan ilk kez iştiraklardan temettü almışız. Bunca yıldır ilk defa yanılmıyorsam.

selimhan01 Guest
    416 degismez imzali gelir tablosu bu

BAKALLA HESABI DEĞİL RAHAT OLUN

selimhan01 Guest
    Zaten bugün bist düşerken diri ayakta durmamızdan belli idi

Arkadaşlar bir kere birleşme hususunda bir açıklama yok bu nedenle tartışmanın faydası yok
    Şişecam birlesmesini yaşamış birisi olarak şunu soyleyim degerleme yapılır bağımsız bir kuruluşa onuda SPK.kabul eder bugüne kadar etmediği bir birleşme hatırlamıyorum.
    Egerki bu birleşme niyeti varsa blanco açıklandıktan sonra yıllık bilanço esas alınarak müracaat ederler
    İlaç lehine bir durum varsa zaten olay kendiliğinden çözülür.
    Bende yatırım satıp ilaç aldım çünkü gerçekci bulmadım ama buna benzer birçok gerçekçi olmayan fiyatlama oluyor sığ tahtalarda
    Sagliklar

7. İlaç biraz arttığı zaman spk hemen sormuşttu şirkete(patrona muz orta) bir gelişmemi var diye. Şimdi spk niye sormuyor yatırma bir gelişmemi var diye. Ne kadar belliydi o sorunun ısmarlama olduğu. Tam bir kovboy kasabası. Şerif, doktor, patron, bar sahibi, cenaze levazımatçısı hepsi aynı çete. Kasabaya gelen yabancı yandı.

8.  Alıntı Originally Posted by bezginbekir Yazıyı Oku
    İlaç biraz arttığı zaman spk hemen sormuşttu şirkete(patrona muz orta) bir gelişmemi var diye. Şimdi spk niye sormuyor yatırma bir gelişmemi var diye. Ne kadar belliydi o sorunun ısmarlama olduğu. Tam bir kovboy kasabası. Şerif, doktor, patron, bar sahibi, cenaze levazımatçısı hepsi aynı çete. Kasabaya gelen yabancı yandı.
    Hesap soyle; sanırım en fazla 15-16 lira maliyetle 7-8 milyon topladı. Bu seviyelerden 1 milyon lot bile piyasaya kistirsa çok büyük kar yazar. Bakalim yapabilir mi?
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

Sayfa 176/609 İlkİlk ... 76126166174175176177178186226276 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •