Alıntı Originally Posted by kadirz_m Yazıyı Oku
hocam o konuyu biraz düşündüm de ben şöyle değerlendirdim, siz ne dersiniz acaba?

faiz sabit kalsa = beklenti bu şekilde, borsada durum belli ve piyasa şuanki faiz durumunda hareket ediyor, bist patinaj çekiyor, düzeltme beklentisini artırıyor

faiz artsa = borsadan çıkışı iyice artırır, içeride sanayi tarafında olan faiz sıkıntısı daha da büyür

faiz düşerse = uzun süre sıkı politika devam edeceği söylendi, bunu yapmamalılar, yaparsalar bugüne kadar ki işler tersine döner.

hangisi olursa olsun yüksek olasılık borsada satışa neden olur gibi geliyor, yani sebep = sonuç ilişkisine bağlanıp dayanak gösterilip borsada satışlar gelecek.
yapılması veya olması gerekenden bağımsız olarak fiili yönetim durumunu değerlendirirsek:

mevcut durumu çok fazla etkilemeyecek bir karar gelebilir. mesela aynı kalabilir veya sembolik artış-azalış olabilir. bu zaten borsada trend değiştirecek bir etki yapmaz. hükümetin finanse ettiği inşaat sektörü yüksek faizi pek sevmez.

asıl döviz kurlarına arz-talep nasıl olacak? mb hangi seviyeden alımlara başlayıp açığını kapatacak? bu daha önemli olabilir.

ytd.