Kahve şeker gaz yağı fiyatları artıyor. Navlun inanılmaz artıyor. Konteyner fiyatları uçmuş, bir ara 2008 den önce Avrupa’ya gemi ton başına 80 dolardı, sonra herkes gemi yaptı, navlun 30 dolara düştü. Navlun endeksi vardı, adını hatırlayamadım şimdi, 2008 de çökmüştü. Petrol 1 aydın yükseliyor. Ülkemiz kendi çapında dünyanın en yüksek faizini veriyor. Dolar altın ve ons düşüyor. Bir anlam veren var mı. Acaba merkez bankaları altın mı satıyor. Bu emtialardaki yükseliş üretim eksikliği ile ilgili olabilir. Adam covit yüzünden kahve üretemedi. Gaz yağı üretemedi. Bunlarda enflasyon oluştu. Navlun neden yükseliyor. Bu navlun ile Çin mal satamaz. Şimdilik güvenli liman faiz gibi duruyor. Ons için 1700 altı uçurum deniyor. Dolar İçin 7 altı iyi görünmüyor. Ülkenin borcunu bilmeyen yok. Bu borcu çevirmek için belkide yarın yine faiz artacak. Hayır bunlar olurken ons veya gram altın veya dolar düşmese bir anlam olacak ama onlarda düşüyor. Wall street de bir filim vardı adını hatırlayan var mı bilmiyorum, YANGIN SATIŞI.
Yer İmleri