Sayfa 573/1049 İlkİlk ... 73473523563571572573574575583623673 ... SonSon
Arama sonucu : 8390 madde; 4,577 - 4,584 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

1.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Est. sayın Çakır hoca olduğumuz yok..

2-3 senedir bazı nedenlerden dolayı forumdan uzak kaldım eskisi gibi de bu piyasaları takip etmiyorum..ancak yazılanları görünce kabaca bildiklerimi sunayım, altıncılara bir faydası olur belki dedim..

Altın konusunda soru çok..insanı kanser ettiği de söylenebilir..en başta bu kadar enflasyonun kokusu alınmışken ve mal fiyatları artıyorken altın neden artamaz, enterasan değil mi?gerçi mantıklı açıklaması yukardaki gibi..yada bazılarının iddaa ettiği gibi 1500 lerin gelmemesine enflasyon sebebiyle sevineceğiz artık..

Dolar TL kısmına ise pek takılmamak lazım..bugün böyle, yarın öyle..kısaca ortam yüksek enflasyon, yüksek faiz ve doğal olarak yüksek döviz devri..nehrin tersine akmasına çalışmak beyhude bir çaba bence..

Neyse uygun ve değeceğine inandığım bilgi bulursam yazarım yine buraya..sağlıcakla kalın, sevgiler..
    Bence asil soru, enflasyonun beklentilerinin yuksek sesle dile getirildigi ve hemen hemen her emtianin arttigi bir zamanda altin niye artmaz? Simdilik benim alti cizili tespitim tam gercegi yansitmasa bile, 6 ay sonra daha goze batar bir sekilde gerceklesebilir. Yani altin / diger emtialar (gumus, platin, bakir, petrol: istediginiz kisitli miktarda bulunan maddeyi yazin buraya) orani altin aleyhine devam ederse (son zamanlarda oldugu gibi) bu bir tarihi trend kirilmasi anlamina mi gelir? Yoksa sadece accik daha beklesek oranlar/rasyolar tarihi yerlerine doner mi? (Altin artar mi, yada oburleri azalir mi?) Simdilik kirilma tehlikesinin baskin oldugu rakamlar yok. Altin/gumus tarihi kanalinda.
    Peki benim sikintim ne? Altinci olarak ben altindan para kazanmayi beklemiyorum (net kar), enflasyona beni ezdirmeme ve hedging beklentim var. Altindan net zarar etme ihtimalim, yani benim sikintim, eger insanoglunun (kimi kafasi calisan buyuk ekonomistlerin dedigi gibi) altinla PARA OLARAK isi bittiyse ve sadece emtia /mal / sey olarak isi kaldiysa. Eger ben buna inaniyorsam gelecegi parlak olan, kullanimi (dolayisiyla tuketimi) artacak ve bulunmasi zorlasacak (degerlenecek) metallere /mallara /seylere yatirim yapmam lazim. Altinda ne isim var, kullanim alani kisitli, erimiyo/yok olmuyo/azalmiyo. Gec gumuse, bugdaya, platine vs.
    Kafamda ozetle bole sorular. Ne zaman biraz netlesir cevaplar?, onun cevabini ariyorum aslinda. 1 yil daha altin diger SEYler artarken yerinde sayar hatta azalirsa? Iki yil? Altin/Gumus 40'in altina duserse?

Ornegin dolarin dunya ticaretindeki yeri 50% dustu ve bolgesel, altindan bagimsiz (tamamen FIAT veya bilmemki ne????) PARAlar yayginlasmaya basladi. Neyse o gunleri gormeye omur yetmez, bosa yer isgal etmiim. Buda bole.

Sn enki ekonomi sadece ekonomi değildir.Bu global parababalarının sorunu para değil,amerika hiç değil,bunlar zaten başka bir şey için yıllarca hazırlanıyorlar.Bu kadar borç var, alacaklı kim,bu alacaklı hakikaten parasını geri almak niyetinde olsa yıllar önceden paranın tahsili cihetine gitmezmiydi,aksine derdi borcu artırmak oldu.Zaten maksat bence sistemi düzeltmek değil,iyice bozup sonra bakın olmuyor işte yürümüyor yenisini kuralımın altyapısını kurmak,tüm dünyayı resete zorlamak.Global tek para,tek sistem,tek hukuk falan.2025 de baya baya yol alınmış olur.2021 2025 arası maalesef kaos olacak heryerde.Joker filmi boşuna oscar almadı.

Altına hiç bir şey olmaz arkadaşlar.Zaten 50 60 altın gümüş rasyosu olayın normaliydi.Altınsız dünyada yeni sistem olmaz.Az bişi geri kaldı ama ben 2026 ya kadar 11 000 dolar bekliyorum.Nedeni de tamamen 1970 altın rallisinin simulasyonu.O zaman 35 dolar 850 dolar rallisi olmuş Bu ralli 1100 dolarlardan başladı daha ikinci yılındayız,gümüş rallisinin ise ilk yılındayız,hiç bir boğa rallisi bu kadar kısa sürede bitmemiş.Gümüşe bakın gümüşün 50 doları görmemesi mümkün mü,burdan tekrar 18 dolar mı olacak,zaten üretim maliyeti 14 dolar ,altının ki 900 dolar bu rakamlar da her gün artıyor,malum giderek daha derinden çıkartılmak zorunda.

Alıntı Originally Posted by jah Yazıyı Oku
    Bence asil soru, enflasyonun beklentilerinin yuksek sesle dile getirildigi ve hemen hemen her emtianin arttigi bir zamanda altin niye artmaz? Simdilik benim alti cizili tespitim tam gercegi yansitmasa bile, 6 ay sonra daha goze batar bir sekilde gerceklesebilir. Yani altin / diger emtialar (gumus, platin, bakir, petrol: istediginiz kisitli miktarda bulunan maddeyi yazin buraya) orani altin aleyhine devam ederse (son zamanlarda oldugu gibi) bu bir tarihi trend kirilmasi anlamina mi gelir? Yoksa sadece accik daha beklesek oranlar/rasyolar tarihi yerlerine doner mi? (Altin artar mi, yada oburleri azalir mi?) Simdilik kirilma tehlikesinin baskin oldugu rakamlar yok. Altin/gumus tarihi kanalinda.
    Peki benim sikintim ne? Altinci olarak ben altindan para kazanmayi beklemiyorum (net kar), enflasyona beni ezdirmeme ve hedging beklentim var. Altindan net zarar etme ihtimalim, yani benim sikintim, eger insanoglunun (kimi kafasi calisan buyuk ekonomistlerin dedigi gibi) altinla PARA OLARAK isi bittiyse ve sadece emtia /mal / sey olarak isi kaldiysa. Eger ben buna inaniyorsam gelecegi parlak olan, kullanimi (dolayisiyla tuketimi) artacak ve bulunmasi zorlasacak (degerlenecek) metallere /mallara /seylere yatirim yapmam lazim. Altinda ne isim var, kullanim alani kisitli, erimiyo/yok olmuyo/azalmiyo. Gec gumuse, bugdaya, platine vs.
    Kafamda ozetle bole sorular. Ne zaman biraz netlesir cevaplar?, onun cevabini ariyorum aslinda. 1 yil daha altin diger SEYler artarken yerinde sayar hatta azalirsa? Iki yil? Altin/Gumus 40'in altina duserse?

Ornegin dolarin dunya ticaretindeki yeri 50% dustu ve bolgesel, altindan bagimsiz (tamamen FIAT veya bilmemki ne????) PARAlar yayginlasmaya basladi. Neyse o gunleri gormeye omur yetmez, bosa yer isgal etmiim. Buda bole.
    Est. neden yer işgal edesin ki..

Korkarım ki enflasyon rüzgarı gelirken yapılacak tercih benim param nerede erisin olacak gibi..yada en az nerede eriyebilir olacak..
    işte görüyoruz, bırakalım döviz ve altını TL mevduatta bile gerçek enflasyon karşısında eriyor(şu sıralar)..

Gümüşte kağıt gümüşle baskı var da altında yok mu.Gümüşteki baskının patlamasına çok az kaldı,o patladığı anda köpekbalıkları gözünü altına diker.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Est. neden yer işgal edesin ki..

Korkarım ki enflasyon rüzgarı gelirken yapılacak tercih benim param nerede erisin olacak gibi..yada en az nerede eriyebilir olacak..
    işte görüyoruz, bırakalım döviz ve altını TL mevduatta bile gerçek enflasyon karşısında eriyor(şu sıralar)..
    TL mevduat da bile mi,sn enki hakiki enflasyon yüzde 40 falan ,mevduat tamaman palavra.Tek yol global parababalarının basamayacağı ürünler Altın gümüş platin vs.Bakmayın siz türev ürünlerle baskılanmalarına o iş yakında biter.GAMESTOP şirketi boşuna seçilmedi.Oyun bitti.Yakında hepsi patlar.1970 benzeri bir rallinin daha başındayız.

Şimdi herkes ekrandaki rakamlara bakıp demoralize oluyor.Yahu amerika her yıl 2 trilyon dolar basmak zorunda.2008 de tüm sistem 850 milyar dolarla dönüyordu,şimdi fed in bilançosu 11 yılda 9 trilyon dolara geldik.Diğer merkez bankalarını hesaba katmıyorum.Sizin elinizdeki değer 4000 yıllık bir değer,dünyanın neresine giderseniz gidin tarihin hangi dönemine giderseniz gidin altını insanlar değişim aracı olarak kabul etmiş.Şimdi uyduruk bitcoin 50 bin dolar olacak altın 1980 de 850 dolar olacak,40 yıl sonra 1770 dolar olacak,mümkün mü.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sn Hkm komplo teorilerine girersek işin içinden çıkamayız..kısaca kapitalist sistemin ana direği olan kredili sitem yıllardır gelecekten yiye yiye en sonunda geleceği nokta buydu..

Sisteme reset atmak zor değil..ancak sonuçlarına katlanmak zor..yoksa sisteme para vermeyi kesersin, yada faizleri fazla değil ha biraz arttırırsın, yada hadi bilemedin DXY yi kontrol etmeyi bırakırsın, çok mu zor..
    Sn enki yazdıklarımın neresinde komplo teorisi var.Zaten komplo teorisi diye bir şey yoktur,ortada bir teori ya vardır ya da yoktur.Teori varsa ya doğrudur ya da değildir.Komplo teorisi ne demek onu anlamadım.Faiz artırma işine gelince amerikanın 30 trilyon dolar borcu var,bu borçla faizleri yüzde 2 yaptı mı yıllık 600 milyar dolar borca ekledin demektir,1 trilyon dolara yakın da cari açık var,o faiz artırma işi nasıl olacak sn enki.

Sayfa 573/1049 İlkİlk ... 73473523563571572573574575583623673 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •