Sayfa 953/996 İlkİlk ... 453853903943951952953954955963 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 7,617 - 7,624 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Alıntı Originally Posted by Ardasolar82 Yazıyı Oku
    Dolar al diye yırtınan insanlara sorarım 2018 den bugüne dolar tutan biri % kaç kazandı ?
    İlk maliyet tarihi daha eski olunca sıkıntı olmuyor.

Ama güncel seviyelerden sterlin aldım,6 ay içinde baya para kazandırır gibime geliyor.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Ama güncel seviyelerden sterlin aldım,6 ay içinde baya para kazandırır gibime geliyor.
    Sterlin Ağustos sonu 11 civarı olur bence.
    YTD

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Sayın Deniz hocam,

Sıcak para girdi, 8,50’den TL’ye döndü, % 50’ye yakın getiri elde etti, sıra geldi karı realize edip dolara dönmeye.
    Dolara çevirip çıkabilmeleri için dolar arzı gerekiyor.
    Malum MB rezervleri eksi 48 milyar civarında, DTH’lar çözülmediği gibi her hafta düzenli olarak artıyor, yastık altındaki döviz ve altınların çözüldüğünü dair bir emare de yok.
    Yurtdışından gelen sıcak para bunları öngöremedi mi? Yani nasıl tekrar dövize geçmeyi planladı acaba?
    Yoksa sıcak para çıkmaya başladığında kamu bankaları döviz satarak döviz pozisyonlarını yasal sınırın üzerine mi çıkaracaklar?
    Bu sıcak para çıkmaya karar verdiğinde nereden ve nasıl döviz bulacak merak ediyorum doğrusu?
    Veya ellerine süper faizli eurobond veya döviz / altın tahvili mi vereceğiz?
    Bu hususta yorumunuzu paylaşırsanız sevinirim.
    Saygılarımla,
    Sıcak paracılar "trader" mantığıyla hareket ediyorlar.Kendileri yüklü miktarda piyasaya girince herhalde Türk halkının da kendilerini takip edeceklerini "stop loss" yapacaklarını sandılar.Ama Türk halkı için döviz ve altın birikimlerini korumak için uzun vadeli olarak tutulan ve defansif amaçla kullanılan yatırım amaçları.Sadece ekonomik değil,sosyolojik ve tarihi temelleri de var ve Türk halkı asla bir "trader" mantığıyla hareket etmiyor.Bence "sıcak paracıların" bir B planı yok,sıkışıp kaldılar,devletin bunlara eurobond ya da altın/döviz tahvili vereceğini de sanmam,risk de kar da kendilerine ait. Ya uzun süre bekleyecekler,karlarını zamana yayarak uzun sürede realize etmeye çalışacaklar,ya da ABD tahvillerinin faizinin fırlaması gibi küresel nedenlerle veya siyasi nedenlerle ,karına/zararına bakmadan bir anda çıkmaya çalışacaklar.

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Sterlin Ağustos sonu 11 civarı olur bence.
    YTD
    Bence de ingiltere tek başına benim hesabıma göre abd den de avrupa birliğinden de daha fazla güven veriyor.Kraliçe dünyada istediği ülkeye pasaportsuz giden tek dünya vatandaşıdır,ingiltere abd den önceki egemen güçtü,öyle üstü kolayca çizilecek bir ülke değil.

6.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    İlk maliyet tarihi daha eski olunca sıkıntı olmuyor.
    Maliyetin kaç hangi hangi sene aldın söyle hesaplayalım ne kaybettiğini

Alıntı Originally Posted by Ardasolar82 Yazıyı Oku
    Maliyetin kaç hangi hangi sene aldın söyle hesaplayalım ne kaybettiğini
    Oho ben eurobond yatırımcısıyım.genelde 1.4 ila 2 arasında maliyetle aldığım dolarlarla aldığım eurobondlar var,artık 10 yılda faizleri ile maliyet sıfırlamıştır.Dolar faizi yüzde 5 maliyetle alınan da vardır,yüzde 8 le alınanda.Cüzi miktarda 2000 yılında yüzde 12 dolar faizli olan da var.Ortalama hesabı zor.

Neyse benim asıl branşım altın gümüş ve platin,dolarla hesabım bunların dolarla alınması,dolardan direk etkilenmesi nedeniyle.

Sayfa 953/996 İlkİlk ... 453853903943951952953954955963 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •