Sayfa 875/1003 İlkİlk ... 375775825865873874875876877885925975 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 6,993 - 7,000 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. ABD 10 yıllık Hazine tahvili faizleri bu hafta ciddi bir şekilde yükselerek son bir senenin en yüksek seviyesine ulaşırken altın fiyatları faizlerin yükselmesiyle sert bir düşüş kaydetti. Peki faizler yükselmeye devam ederse hisse piyasalarında da düşüşe neden olabilir mi?

Citigroup stratejistleri hisse piyasalarında yüzde 10'luk bir geri çekilmenin gayet normal olabileceğini belirtirken Nomura'dan analistler ise ABD 10 yıllık Hazine tahvil faizinin yüzde 1,5'in üzerine çıkmasıyla hisse piyasalarında yüzde 8'lik bir düşüş yaşanabilir.

https://www.bloomberght.com/yukselen...rde-mi-2275022

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    ABD 10 yıllık Hazine tahvili faizleri bu hafta ciddi bir şekilde yükselerek son bir senenin en yüksek seviyesine ulaşırken altın fiyatları faizlerin yükselmesiyle sert bir düşüş kaydetti. Peki faizler yükselmeye devam ederse hisse piyasalarında da düşüşe neden olabilir mi?

Citigroup stratejistleri hisse piyasalarında yüzde 10'luk bir geri çekilmenin gayet normal olabileceğini belirtirken Nomura'dan analistler ise ABD 10 yıllık Hazine tahvil faizinin yüzde 1,5'in üzerine çıkmasıyla hisse piyasalarında yüzde 8'lik bir düşüş yaşanabilir.

https://www.bloomberght.com/yukselen...rde-mi-2275022
    faiz yükseliyorsa ons neden düşüyor. ons düşüyorsa dolar nereye gidiyor. dolar kaçıyorsa dolar endeksi neden yükselmiyor.
    ortalıkta çok para var.

3.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Cevap vermek isterim.

Malesef muafiyetliler arasında kırmızının fon ailesinin dışında ciddi bir performans yok ortada henüz. Yk'nin fonları geriden geliyor.

Kırmızının dört fonu da cok iyi konumlandırmış. Burada kişisel tercihler sonucu belirler. Vade ve volatilite karşısında irade meselesi.

Ben kendimce hepsinin Sharpe rasyosunu karşılaştırdığımda ARM ön plana çıkıyor. (Geçmiş getiriler geleceğe dair hic bir sey ifade etmez.) Salt getiri odakli kişiler icin tercih farklı olabilir. Başarılı değişkenlerin de cok gerisindeler.
    ARM içinde 21 tane fon var
    %10'a yakını TKF ve TCD.
    %16'da yabancı var.

Bu oranları gözetip biz doğrudan o fonları alsak(yabancıları alamayız onlar hariç) yönetim ücretinden kurtuluruz
    Yabancı yerine de AFT falan alırız

Ama bu seferde stopajlılarda %10'a yakalanırız.

4.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    faiz yükseliyorsa ons neden düşüyor. ons düşüyorsa dolar nereye gidiyor. dolar kaçıyorsa dolar endeksi neden yükselmiyor.
    ortalıkta çok para var.
    Ons satıp faize mi yatırıyorlar

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    ARM içinde 21 tane fon var
    %10'a yakını TKF ve TCD.
    %16'da yabancı var.

Bu oranları gözetip biz doğrudan o fonları alsak(yabancıları alamayız onlar hariç) yönetim ücretinden kurtuluruz
    Yabancı yerine de AFT falan alırız

Ama bu seferde stopajlılarda %10'a yakalanırız.
    Haklarını vermek lazım ETF seçimleri fena sayılmaz ) malesef. Çarpık vergi düzenlemesi böyle sacma sapan bir durum ortaya çıkardı. İki ay geçti bağımsız PYŞ'lerden de bir aksiyon yok o tarafa hala. Azimuth GMA'yi klonlasa fena olmazdi halbuki.

Duhul
    Feb 2020
    İkamet
    Cincinnati, Ohio, USA
    Gönderi
    1,700
    31 marta kadar ppf, borçlanma araçları fonu, kıymetli madenler fonu; alırsak satış zamanına bakılmaksızın stopaj yok. Peki diyelim ki ben 31 marttan sonra fondan bir kısım satış yaptım ama sonra da ekleme yaptım vs. Sonuçta fonu tamamen satmıyorum. Arada yaptığım bu işlemlerin tamamı da stopajdan istisna mı olacak? Yani fonu tamamen satmadığım sürece vergi ödemeyecek miyim?

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Ons satıp faize mi yatırıyorlar
    ellerindeki tahvilleri satıyorlar. nakite geçiyorlar. çünkü ons da yükselmiyor. yani korktukları bir şey var.
    teşvik çıkmaması mı acaba?
    bütün endekslerin zirve hikayesi teşvik muhabbetiydi.

8.  Alıntı Originally Posted by Blueberry Yazıyı Oku
    31 marta kadar ppf, borçlanma araçları fonu, kıymetli madenler fonu; alırsak satış zamanına bakılmaksızın stopaj yok. Peki diyelim ki ben 31 marttan sonra fondan bir kısım satış yaptım ama sonra da ekleme yaptım vs. Sonuçta fonu tamamen satmıyorum. Arada yaptığım bu işlemlerin tamamı da stopajdan istisna mı olacak? Yani fonu tamamen satmadığım sürece vergi ödemeyecek miyim?
    Aldığınız her tek bir pay alış tarihine göre değerlendirilir.O tek payı ne zaman almışsanız ona göre vergi var yada yok.
    Toplam fonunuzun büyüklüğü önemli değil.

Sayfa 875/1003 İlkİlk ... 375775825865873874875876877885925975 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •