Sayfa 72/375 İlkİlk ... 2262707172737482122172 ... SonSon
Arama sonucu : 2995 madde; 569 - 576 arası.

Konu: KOZAL - Koza Altın

1.  Alıntı Originally Posted by JoNaThAn Yazıyı Oku
    Aslında konunun cevabını, yazının kendi içinde vermişsiniz. Birkaç yıl içinde 15 tona çıkarmanın hesapları.. Mesela, bugün 2021'deyiz, birkaç yıl demek, mesela 3 yıl desek, 2024 yılı.

Peki o halde, geçtiğimiz 2 saatte 145'lerden 138'lere kadar geri gelen kağıt için neden yüzlerce insan ağlıyor Çünkü bunların borsada işi yok. Bunlar ne aldığını, neye yatırım yaptığını bilmeyen, borsa geçmişi olmayan, "Çiftlik Bank'a yatırım yapanların" mantığıyla aynı mantıkta olan, kısa zamanda voleyi vurma heveslisi insanlar. Alıyorlar, iki ayda parayı 5'e katlayacaklarını zannederek ekran izlemeye başlıyorlar. Kısa zamanda voleyi vurma heveslisi insanları, kısa zamanda tokatlar ve geçerler. Bu borsanın kuralı. Bunların borsada yeri yok. Gelirlerse de, kısa zamanda yok edilir giderler. Twitter'a biraz baktım; Kozal'ın 272 tane madeni var zannedenler falan var

Bugün aynısı Sasa'da oluyor. 52'den bütün birikimini yatıran insanlar varmış Adamların borsayla alakası yok geçmişte. Duymuş almış Bir tane yoruma denk geldim; şirket ne hata yaptı da iki günde değerinin %28'ini kaybetti diyor. Yahu değerinin 2-3 katına kısa sürede çıkmış, balon yapmışlar, enayi avlayacaklar, belli. Sormuyor da, bu değerinin niye 2-3 katına çıktı diye, neden düştü diyor Bakın, bu insanlar borsa konusunda daha bebek. 1-2 aydır tanıyorlar borsayı. Malı bunlara çaktılar işte ve bu daha başlangıç.

Geçmişte, Goody bölünmeden önce benzerini duymuştum. Kağıt tavan tavan 70'lere gidiyor, bir tanesi 10 binlerce lot hem bütün parasıyla, hem de açıktan alıyor. Tam zirveden Tabanlar başlıyor tabii, adamlar zirvede öyle bir enayi bekliyor, haberi de yaymışlar, 100 olacak, 300 olacak, mis. Tabanlardan sonra, aracı kurum adamı kredisini kapatmaya çağırıyor, sıfırlayıp gidiyor.

Kozal'da da, her yerden duyuyorum; borsayla alakası olmayan adama 1500 olacak demişler Almış bekliyor.
    Tabi gülünecek durumlar. Aslında sasayı burda sasa yükselirken kozalla kıyaslayarak vermiştim. Bu ne biçim iş diye. Kozal konusunda diğer kağıtlarda olan şişme olduğuna katılmıyorum Zira f/k sı 11 de. Gelecek bilançoyla 10'a düşer diye bekliyorum. Ama 1000'ler 1500ler veya 500 ler bunlar oldukça fazla. Gelecek haber (bekle bekle bıktırdı artık) çok iyi olur ve üretime de 1-1,5 yıl içinde başlanacağı söylenir mahkeme süreci haberi de desteklerse şu anki fiyatların bence çok düşük olduğunu söyleyebilirim.

Sadece sasa değil bir çok şirkette saçmalık var ve bunun nedeni açığa satış yasağı. Şu anda bist 50 şirketleri açığa satışa konu olabiliyor(yakın zamana kadar bu bist 30 la sınırlıydı) diğerlerinde açığa satış yasak. Bist açıklamalarında normalleşmeyle birlikte bu yasağın diğer şirketler içinde kaldırılacağı söylendi. Bence gecikildi bu abzurt fiyatlar hep Bist-50 dışı şirketlerde oldu açığa satış yasağından faydalandılar. Özellikle halka açık payı düşük olanları kullandılar. Açığa satış yasağı kalktığında ne olacak merakla bekliyorum bu absurt artış göstermiş olan f/k pd/dd leri uçmuş olan kağıtlarda.

Dünya böyle olmadımı geçen coinleri de demiştim altını baskıladılar diye. Şimdi coinlere de çakmaya başladılar.

2. Pasta yok mu bu topikte?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Takas

LG-H930 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    bursa
    Gönderi
    3,695
    75 lerde beklerken soyle bir hedefim vardı...pddd si 2.5 ile 3 arasında olması gerekir..bu bilançosuna göre olması gereken yer burası değil .o yüzden 2.5 lara doğru duruma göre satarak hisseden çıkmak idi. 120 ve üzerinde ise rezerv açıklamaları önemli demiştim.. onu beklerken git gel olabilir de gidebilir de . Lakin bu bilançosuna göre hisse 120 üstü olmalı ve burayı hedefliyor idim .100 üstü sattım çıktım. Kozaa devam ettim ondanda çıktım ama gozum üzerinde her zaman.. rezerv açıklamaları önemli..2 kat bir rezerv olayı degistirir mi bilmem ama altın ons u ve usd yi takip ederek gr altın alacağıma bunu alırım.. alım yerim pddd 2..

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by JoNaThAn Yazıyı Oku
    Uzunda beklentisi nasıl olur tartışılır, zaten kısa sürede 70'lerden 160'lara dayanmış bir kağıt. Ama benim gördüğüm şu; twitter ve diğer sayısız mecrada (Telegram gibi) reklamı çok yapıldı. Burada da söyleyenler var aynısını. Hatta kağıdı ky'nin ayakta tuttuğuna inananlar falan var

Muhtemelen reklamını yapa yapa malı çaktılar 150-160'lara kadar. Şimdi biraz enayi tokatlama mevsimi geldi gibi.

Ekran izlemeye gerek yok en az 1 yıl.

1 yıl sonra, 2022'nin başları ya da Haziran'ına doğru bir daha masaya yatırıp bakmalı. O zamana kadar, kendi adıma konuşuyorum; ne satarım, ne alırım, ne izlerim.
    Merhaba

Ben söylediklerinize katılmıyorum . Yazdıklarınızın bir kısmı benim yazdığım yazıya cevap olduğu için cevap verme gereği duydum .

Borsada spekiltörler bazı kağıtları yürütmek için küçük yatırımcıda toplarlar bazıları ise kendisi gücü yetiyor ise tahtayı yukarı sürer sürdükten sonra pazarlamasını yukardan yapar .

Kozal 75-80 TL civarı iken bir çok kişi önerdi . Benim teknik çalışmalarımda 74-75 TL iken bir çok kırmayı denedikten sonra primini yaptı unutmayın ki bu şirket altın çıkarıyor.

Borcu harcı olan doğru dürüst kâr getirmeyen şirketlerin hisseleri ne halde oldu onları geçtim maden şirketinin Fk sı 6 olması normal miydi ?

Bakın benim elimde 5.3 dan SASA 599 TL den egeeen vardı bazı sebeplerden sattım ama inanın sizin gibi yazanlar o hisseler içinde vardı

Onları da mı pararladılar ? Borsayı 1.55 götüren kimlerdi ? Küçük yatırımcı borsaya hücum etmese bu hisseler bu primleri yapabilir miydiler ?

Ben spekilatörler ile de zamanında tanıştım konuştum mantıkları nasıl olur bilirim bu sebeple dediklerinize katılmıyorum .

Hisse çaktılar evet sasayı çaktılar evet ama bu 53 TL yi Sasa hiç görmeyecek demek değil ki her dönem bilinçsiz birileri alacaktır . Altın da 540 dan düştü dolarda 8.4 dan kim yaptı bunları ?

Kozalar her zaman zirvelerini görmüş ve gördükten sonra en kötü %20-30 daha yukarı gitmiştir bu sebeple haksızlık yapıldığını düşünüyorum

Kozaa formunda KARDEMİR d 2.4 lardan gruplar topluyor albaraka 1.37 den topluyorlar yazmıştım . Neyse konu çok uzar ama açın bakın prim yapan hisselere yabancı olmadan nasıl gitmişler göreceksiniz

Bu arada kimseyi etkilemeyeyim fakat bu hisse 100 ğ de görebilir o ayrı bir mevzu . Ama kozaalar her zaman zirvelerini tazelerler er yada geç . Tek hissede kalınmamalı evet ama bu hisseye de ipeke kozaa yada haksızlık edilmemeli

Günümüzde kaç hisse dolar bazlı geçmişteki zirvelerine gidebilmiş yada kırmış .. kozal çok yaklaştı . Neyse hayırlısı diyelim

İyi günler dilerim

6. Başka kağıtlara hiç benzemiyor demiştim bakalım buradanda yeniden 150 üstüne atarsa bu hafta içinde gerçektende benzemediğini kanıtlamış olur. YTD.
    Bu yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

7. Çakıyorlar gibi birkaç gündür bu izlenim var,asla yatırım tavsiyesi değildir

8.  Alıntı Originally Posted by EFT Yazıyı Oku
    75 lerde beklerken soyle bir hedefim vardı...pddd si 2.5 ile 3 arasında olması gerekir..bu bilançosuna göre olması gereken yer burası değil .o yüzden 2.5 lara doğru duruma göre satarak hisseden çıkmak idi. 120 ve üzerinde ise rezerv açıklamaları önemli demiştim.. onu beklerken git gel olabilir de gidebilir de . Lakin bu bilançosuna göre hisse 120 üstü olmalı ve burayı hedefliyor idim .100 üstü sattım çıktım. Kozaa devam ettim ondanda çıktım ama gozum üzerinde her zaman.. rezerv açıklamaları önemli..2 kat bir rezerv olayı degistirir mi bilmem ama altın ons u ve usd yi takip ederek gr altın alacağıma bunu alırım.. alım yerim pddd 2..

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ))) İki kat rezervi bile beğenmiyorsunuz. Bu rezervlerle 8 ton civarı altın çıkarıyor 16 tona çıkarma kapasitesi olsa bile emin değilim diyorsunuz. Türkiyede toplam altın üretimi 42 ton. Hedef ülkede 100 tona çıkarmak ne bekliyorsunuz 100 ton ülke hedefinin yarısını mı çıkarsın.

Sayfa 72/375 İlkİlk ... 2262707172737482122172 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •