Sayfa 37/147 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon
Arama sonucu : 1173 madde; 289 - 296 arası.

Konu: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3

bist yöneticileri iyi niyetli mi? benim şüphem var? satış yasağı niçin konur? kritik bir zaman da özellikle yabancılar açığa satış yapıp, borsayı hızla düşürüp, türkiye ekonomisinin ayarları ile oynanmasının önüne geçmek için.
    peki yabancıların bulunduğu bist 50 hisselerinde açığa satışa izin verip de, spek tarafından 3-5 -10 katı yapmış hisselerde hala açığa satışa izin vermemenin manası nedir? işin daha garibi, bu durum çok normalmiş gibi kimse tarafından gündeme getirilmiyor. pek çok kişi bu işten büyük zarara uğrayacaktır. biran evvel açığa satış kaldırılıp, normalleşme sağlanmalıdır.

2. Bir de su ust alt limitleri tekrar pandemi oncesindeki %20ye ceksinler artik.
    Soyle bi kagit taban oldu mu kumarcilarin o gun bi yeri yansin afedersin ;)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    bist yöneticileri iyi niyetli mi? benim şüphem var? satış yasağı niçin konur? kritik bir zaman da özellikle yabancılar açığa satış yapıp, borsayı hızla düşürüp, türkiye ekonomisinin ayarları ile oynanmasının önüne geçmek için.
    peki yabancıların bulunduğu bist 50 hisselerinde açığa satışa izin verip de, spek tarafından 3-5 -10 katı yapmış hisselerde hala açığa satışa izin vermemenin manası nedir? işin daha garibi, bu durum çok normalmiş gibi kimse tarafından gündeme getirilmiyor. pek çok kişi bu işten büyük zarara uğrayacaktır. biran evvel açığa satış kaldırılıp, normalleşme sağlanmalıdır.
    Bir an evvel aciga satis yasaginin kalkmasi demek istedin herhalde sefim..

Bende de froto var.

Araci kurum Froto istedi benden.

Neden istiyorun? dedim.

Aciga satis yok bu kagitta, ben spotta satip, viopda subat sonu vade alim yapiyorum, arbitraj imkani var, tavsiye ederiz siz de yapin gibi bir seyler dedi.

Ben de yasini basini almis, saf ve bakir bi anadolu cocugu olarak bu islerden anlamam, siz yapin bana da kirami dolgun odeyin dedim.

Baska ne diyeyim ki?

Yani demem odur ki aciga satmak isteyen bir yolunu buluyor.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bir an evvel aciga satis yasaginin kalkmasi demek istedin herhalde sefim..

Bende de froto var.

Araci kurum Froto istedi benden.

Neden istiyorun? dedim.

Aciga satis yok bu kagitta, ben spotta satip, viopda subat sonu vade alim yapiyorum, arbitraj imkani var, tavsiye ederiz siz de yapin gibi bir seyler dedi.

Ben de yasini basini almis, saf ve bakir bi anadolu cocugu olarak bu islerden anlamam, siz yapin bana da kirami dolgun odeyin dedim.

Baska ne diyeyim ki?

Yani demem odur ki aciga satmak isteyen bir yolunu buluyor.

Syg,
    froto zaten bist 30 hissesi, açığa satış hissesi yok. viop da bist 50 dışında işlem gören hisse var mı. yani o işlem de viop da alış yapıldığı için hisse için çok da olumsuz olmaz. evet açığa satış yasağı kalkmalı, yada tümünde yasak olmalı.

5.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    froto zaten bist 30 hissesi, açığa satış hissesi yok. viop da bist 50 dışında işlem gören hisse var mı. yani o işlem de viop da alış yapıldığı için hisse için çok da olumsuz olmaz. evet açığa satış yasağı kalkmalı, yada tümünde yasak olmalı.
    froto değil xu030, xu050 hissesi bile değil artık... acı ama gerçek...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Eveettt

1.60 lar görüldü vadelide

Dolar 7.45

Ons 1723

Endeks 1471

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
    https://www.dunya.com/ekonomi/kurum-...-haberi-612458

Bundan bir sey anlayan var mi?

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Niye kar yaptın vergisi.

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Sayfa 37/147 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •