Aslında konunun cevabını, yazının kendi içinde vermişsiniz. Birkaç yıl içinde 15 tona çıkarmanın hesapları.. Mesela, bugün 2021'deyiz, birkaç yıl demek, mesela 3 yıl desek, 2024 yılı.
Peki o halde, geçtiğimiz 2 saatte 145'lerden 138'lere kadar geri gelen kağıt için neden yüzlerce insan ağlıyor

Çünkü bunların borsada işi yok. Bunlar ne aldığını, neye yatırım yaptığını bilmeyen, borsa geçmişi olmayan, "Çiftlik Bank'a yatırım yapanların" mantığıyla aynı mantıkta olan, kısa zamanda voleyi vurma heveslisi insanlar. Alıyorlar, iki ayda parayı 5'e katlayacaklarını zannederek ekran izlemeye başlıyorlar. Kısa zamanda voleyi vurma heveslisi insanları, kısa zamanda tokatlar ve geçerler. Bu borsanın kuralı. Bunların borsada yeri yok. Gelirlerse de, kısa zamanda yok edilir giderler. Twitter'a biraz baktım; Kozal'ın 272 tane madeni var zannedenler falan var
Bugün aynısı Sasa'da oluyor. 52'den bütün birikimini yatıran insanlar varmış

Adamların borsayla alakası yok geçmişte. Duymuş almış

Bir tane yoruma denk geldim; şirket ne hata yaptı da iki günde değerinin %28'ini kaybetti diyor. Yahu değerinin 2-3 katına kısa sürede çıkmış, balon yapmışlar, enayi avlayacaklar, belli. Sormuyor da, bu değerinin niye 2-3 katına çıktı diye, neden düştü diyor

Bakın, bu insanlar borsa konusunda daha bebek. 1-2 aydır tanıyorlar borsayı. Malı bunlara çaktılar işte ve bu daha başlangıç.
Geçmişte, Goody bölünmeden önce benzerini duymuştum. Kağıt tavan tavan 70'lere gidiyor, bir tanesi 10 binlerce lot hem bütün parasıyla, hem de açıktan alıyor. Tam zirveden

Tabanlar başlıyor tabii, adamlar zirvede öyle bir enayi bekliyor, haberi de yaymışlar, 100 olacak, 300 olacak, mis. Tabanlardan sonra, aracı kurum adamı kredisini kapatmaya çağırıyor, sıfırlayıp gidiyor.
Kozal'da da, her yerden duyuyorum; borsayla alakası olmayan adama 1500 olacak demişler

Almış bekliyor.
Yer İmleri