Rezervler faiz inadı yüzünden rahat durmayan kurlara harcandı diyelim biz ona.
Rezervler faiz inadı yüzünden rahat durmayan kurlara harcandı diyelim biz ona.
18 yıldır para karşılığı tez yazan şirket sahibi diyor ki;
"500 akademisyenle çalışıyoruz. Paranın yarısı akademisyene. Her tez 4-15 bin arası. Ayda ortalama 60 YL ve DR tezi yazıyoruz. Bizim gibi 400 şirket daha var."
Hep derim, şu anki iklim en çok "hıyar" yetiştirmeye uygun.
https://twitter.com/niyaziaksoy_/sta...93081332068352
Garip garip profesörler, doçentler, doktoralılar ortalıkta niye dolaşıyor zannediyorsunuz. Önce ordunun, sonra bürokrasinin, sonra da akademi ve yargının içine ettiler. Şurda yüksek lisans yaptım, burda da doktora yaptım, ee hadi bakalım cümle kur, carttt...
Tabi bir de bunun başka varyasyonu var, adamlar dışarıdan iki ders ilahiyat mezunu sayılıyor, maaş katsayısı yükseliyor, sırf bununla ilgili düzenleme yapıldı..
Eğitim şart, Cem Yılmaz gibi bağlıyayım mevzuyu, ortalıkta dolaşmasın![]()
Kapalıçarşı $ satış 7.1850TL + %0.2 kambiyo vergisi = 7.1993 TL
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Aynen bütün hikaye o...Ağustos 2019 da faiz arttıracaklarına inadına faiz düşürüp, rezerv yakarak dolara müdahale etmeye çalıştılar.
Faiz düşürüp, bankalara aktif rasyosu dayatıp, piyasayı krediye boğdular, o arada inşaat şirketlerini kurtardılar, işte, kurtulanı var kurtulamayıp bankanın kucağına düşeni de var. Şimdi de bankalar saklıyor o sorunlu kredileri.
Tabi faiz düşürüp krediye boğunca ortamı, dolarize oldu vatandaş..şimdi dolarizasyonu kıracak kadar faiz yükseltemiyor, enflasyon bu enflasyon üzeri faiz veriyorum diyor ama vatandaş yemiyor. Olay bu.
Orta uzun vadede durumlar kel, dış politikada keskin manevralar yapılıp tam konsensus sağlayamazsak 'sözde' müttefiklerimizle, başımıza gelecek haller var, ha dünden razıyız manevra bizim işimiz de, adam aramıyor..niye aramıyor..Eyy Biden arasana lan..
100milyar dolar satışı bilen. Ne zaman satış başlayacak haber alan. Dibi tepeyi bilen.
Kaldıraçlı piyasalarda kaç milyar dolar kazanmıştır?
80milyonluk ülke nasıl soyulur?
Yer İmleri