Originally Posted by
ekonomist88
Benim buradan anladığım 147 milyon ons gümüşün mart ayı sonunda fiziki olarak talep edilmesi durumunda short squze denilen olay gerçekleşecek buda yaklaşık hesapladığıma göre 4 milyar dolar gibi bir rakam bu kadar fiziksel talep bir ülkenin merkez bankası için küçük bir rakam bu reddit ve destekçileri için büyük mü gerçekleştirebilir mi bilmiyorum. 25 milyon kişinin 1 kg gümüş alması ile oluyor.
Yazdıkları doğru gibime geliyor ama bir ayda 147 milyon ons fiziki alımın yapılması zor. şuan abd deki çoğu üretici de satış yok yada çok marj koyuyor. Yüksek marj ödeyerek ciddi alım yapacak bu marjlara katlanacak yatırımcıya ihtiyaç var büyük yatırımcı ve fonlar bu işe girmez küçükler bu işe girer ama sayının milyon olması lazım o kadar yatırımcı bulurlar mı bilmiyorum. Öncekinde bir sort karşıtı büyük yatırımcı bulmuşlardı game stop u taşıdılar şimdi oda zor. Ama alır satmazlarsa ve kamuoyu yaratırlarsa büyük etki olur. Ama ihtimali düşük. Anlayan birisi varsa yorumlarsa iyi olur. bu benim şahsi görüşüm.
Yer İmleri