Originally Posted by
hellistheothers
Ben döviz tarafında 4'lü bir sepet yaptım. Bunlardan ikisini zaten uzun zamandır taşıyordum.
Gönlüm rahat onlar açısından. Gbc/Kub.
Diğer ikisini ise daha az güvenerek biraz daha çeşitlendirmek adına en azından benchmarklarını geçmese de o civarda getiren tff , ve world mcsi ile kısmen korele gbg ekledim. Bunları çok çok az aldım numunelik.
Bunların ortalaması ile 3 ayda %4 civarı dövize relatif getiri elde edebildim.
Ama sizin gibi benim de için hiç rahat değil. Gbc ve kub yanına güvenebileceğim üçüncü döviz bazlı fonu ( döviz bazında getiri yapabilecek ) bulamıyorum bir türlü. Dörtlememe ragmen ikisini laf olsun diye koydum açıkçası.
Ben kurumlara döviz bazlı değişken fon uretmeleri için sıkça mail atıp baskı yapıyorum, ( ünlü-al baraka-qinvest- azimut-osmanlı bu konuda potansiyel )
Klasik tl ürünlerden oluşan değişken tonla varken dövizli ürünler bazlı değişken kub hariç hiç yok ve bu konuda biraz baskılamakta yarar var iyi kurumları. (yoncalı, kırmızılı falan değil, onlar hariç )
Beklentim de fazla değil. Doları yastığımın altında tutmama nispeten yıllık stopaj hariç 3-4 puan ortalama dolar bazlı getiri tuttursa yeterli. Bu ikisi ile hep sağladım bunu ama sadece iki fon taşımak bu sepette huzursuz ediyor beni. Üçüncüyü arıyorum hep.
Yer İmleri